Politika

Gvozdenović-Uehara: Članstvo Crne Gore u NATO za bezbjednost turista

Uehara je posebno istakla zadovoljstvo što ima priliku da upozna ljepote Crne Gore i prenese impresije, a posebno važnim cijeni dolazak novih investitora i turista u Crnu Goru.

“Sagovornici smatraju da blizina juga i sjevera predstavlja jednu od glavnih prednosti Crne Gore, a u narednom periodu zajedno će raditi na daljoj promociji i povećanju broja američkih turista. Različita kultura, ljudi, raznovrsna hrana na tako malom prostoru je nešto posebno i jedinstveno što turisti mogu osjetiti ovdje, saglasni su sagovornici”, saopšteno je iz Ministarstva.

Gvozdenović je podsjetio i na podatak da je tokom 2014. godine u Crnoj Gori boravilo preko 12 hiljada turista iz SAD-a i realizovano preko 40 hiljada noćenja, što je povećanje za 22,5 procenata u odnosu na prošlogodišnji period, a pozitivan trend rasta bilježi se i u tekućoj godini.

U cilju snaženja saradnje, Gvozdenović je istakao poseban značaj učešća na Nacionalnom Molitvenom doručku u Vašingtonu, tokom posljednje tri godine.

“U februaru ove godine inicirano je potpisivanje Memoranduma o saradnji između crnogorskih institucija zdravstva, ustanova koje se bave zdravstvenim turizmom i bolnice i univerzitetskog centra Džon Hopkins, što će doprinjeti da se turisti koji dođu u Crnu Goru osjećaju bezbjednije”, ocijenio je Gvozdenović.

Ministar je ukazao i na važnost zaključivanja sporazuma koji se odnose na ekonomsku saradnju dvije zemlje.

“Sagovornici cijene značajnim organizovanje poslovnog foruma u Crnoj Gori, u cilju dodatnog stimulisanja američkih kompanija za investiranje”, kazali su u Ministarstvu.

Gvozdenović je, takođe, istakao i značaj dosadašnje pomoći i podrške Američke agencije za međunarodni razvoj USAID koja je u prethodnih 12 godina, kroz razne projekte, donirala 238 miliona dolara pomoći Crnoj Gori.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boka
Gost
Boka

Ovaj čovjek nas samo bruka.
Ovaj čovjek nas samo bruka.

smjehotresna olimpijada
Gost
smjehotresna olimpijada

hahahahahhahhhaaaaaaaaaaa
hahahahahhahhhaaaaaaaaaaa

Ajte blavori, ne baljezgajte više.

???
Gost
???

I za to ???
I za to ???

Anonimni
Gost
Anonimni

Prvo se oslonili na ruse
Prvo se oslonili na ruse poslije na amere tako da neće niko dolaziti.

Anonimni
Gost
Anonimni

Sto im vredi kad turista bitiSto im vredi kad turista biti nece ? Ja se sjecam kad je okolo bjesnio rat i cak americki zlocinci bombardovali zemlju svi su se bezbrizno kupali i bili bezbjedni. Da nijesu nista dirali i onako nepimeni i alavi pokusavali da uticu na sezonu od gostiju se proci nebi moglo u CG. Ovako cega se… Više »

Laki
Gost
Laki

Mora se priznati da NATO ima
Mora se priznati da NATO ima veoma bujnu maštu i da strahocito potcjenjuje inteligenciju i informisanost građana CG.

Anonimni
Gost
Anonimni

buahahahaha da ih nato cuva
buahahahaha da ih nato cuva kad ruski turisti dodju da ih ne diraju, zale se bucni su i mnogo piju, e od ove sezone necete imati problema sa njima, pi jajare prodane.

Send this to a friend