Hronika

Podgoričani osumnjičeni za prevaru, Baranin za zloupotrebu položaja

ilustracija

Policija iz Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta uhapsila je N.R. i Z.P. iz Podgorice zbog sumnje da su počinili krivično djelo prevara, a protiv S.I. (53) iz Bara podnijeta je krivičnu prijavu.

S.L. se sumnjiči da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Sumnja se da je kao odgovorno lice u privrednom društvu d.o.o. Sato Podgorica, hotel “Sato” u Sutomoru,  od 7. do 18. oktobra u više navrata, u kontinuitetu i produženom trajanju prisvajao novčana sredstva i na taj način  prozrokovao neobjektivan i nedokumentovan manjak.

Prema navodima istrage, on nije naplaćene iznose novca od gostiju hotela uplaćivao kao pazar na pripadajući žiro račun matičnog preduzeća, već je taj novac zadržavao za sebe.

Na taj način prouzrokovao štetu hotelu “Sato” u iznosu od 6.837 eura, a  sebi, zloupotrebom svog položaja ili povjerenja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom, pribavio protivpravnu imovnsku korist.

Postupajući po više prijava podnijetih protiv nepoznatih počinilaca prevara, počinjenjih od 02. do 05. oktobra  preuzeli niz mjere i radnji i tom prilikom uhapsili N.R. i Z.P, zbog sumnje da su počinili ova krivična djela.

Oni su, kako se sumnja, falsifikovane virmane, sa falsifikovanim pečatima i potpisima odgovornih lica u preduzećima “Monte Line Travel” iz Budve i “Belavista Trend Montenegro” iz Herceg Novog, realizovali kod ” Addiko” banke u Podgorici, a zatim kod preduzeća “On Line Company”, “Conect Mobile” i “Tehnomax”  iz Podgorice.

Tom prilikom su preuzimali mobilne telefone i drugu robu. Na ovaj način su pričinili štetu pravnim licima “Monte Line Travel” i “Belavista Trend” u iznosu od 6.321 eura, ostvarujući za sebe protivrpavnu imovinsku korist.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. On je naredio da se N.R. i Z.P. uhapse i da mu se privedu uz krivičnu prijavu.

Že.B.

Send this to a friend