Društvo

Roditelj tvrdi da škola nije zaštitila njegovo dijete od napada u učionici

Otac desetogodišnjeg učenika OŠ „Mahmut Lekić” E.K., Jasmin Krkanović tvrdi da uprava škole nije ništa preduzela da spriječi roditelja učenika R.D. koji je u toku časa prijetio njegovom sinu da će ga ubiti, nakon što su se dvojica učenika sukobila za vrijeme odmora, piše Dan.

Krkanović ističe da je tužilaštvo, iako je protiv roditelja učenika R.D. podnio krivičnu prijavu, odlučilo da pokrene samo prekršajni postupak.

On objašnjava da je škola ignorisala njihove zahtjeve da u slučaju svjedoče nastavnica engleskog O.M. i drugo osoblje koje je prisustvovalo nedozvoljenom ulasku roditelja u obrazovnu ustanovu.

“Moj sin je na velikom odmoru pošao u drugu učionicu kako bi sa drugom iz komšiluka igrao igrice, nakon čega mu je prišao treći učenik D.R. koji ga je bez razloga odgurnuo i uputio mu pogrdne riječi. Moj sin je to previše emotivno shvatio i refleksno ga udario u predjelu glave. Taj učenik je odmah zvao oca koji je bez ikakvih problema i zabrane dežurnog osoblja ušao tokom održavanja nastave u učionicu i nasilnički napao mog sina, uhvatio ga za grlo i vukao za duksericu, psovao mu je oca i majku, prijeteći mu da će ga ubiti i odrobijati. Pred učenicima je uzvikivao „znaš li ti čije si dijete takao“, tvrdi Krkanović.

Dalje dodaje da nastavnica koja je bila u učionici ništa nije preduzela da spriječi zlostavljanje njegvog sina.

“Pravdala se da je bila u šoku i da se samo odmakla u ćošak. Podnio sam u međuvremenu krivičnu prijavu 7. decembra protiv oca učenika R.D., ali su me iz policije obavijestili da će i pored tako ozbiljnih prijetnji prekršajno odgovarati, jer je došao do izjave razrednog starješine koji je navodno potvrdio da je njegov sin napadnut”, ističe Krkanović.

On je kazao da je podnio prijavu Prosvjetnoj inspekciji zbog slučaja nasilja nad njegovim sinom u školskom objektu.

“Nastavnica engleskog O.M. je potvrdila da je moj sin doživio zlostavljanje i najgore uvrede, kao i da mu je roditelj drugog đaka prijetio. Očekujem od nje da prepozna naš strah i da svjedoči šta se dogodilo, neka kaže sve što je bilo u tom incidentu, jer su osim mog sina i drugi učenici preživjeli traume od nasilničkog ponašanja u školi”, navodi Krkanović.

Ističe da uprava škole nije ništa preduzela da utvrdi čija je odgovornost, navodeći da nije došlo do fizičkog i verbalnog napada već samo do prijetnji zbog napada na učenika.

“Moja porodica i sin živimo u stahu od tog događaja, jer smo u saznanju da ovome roditelju nije prvi put da upada u školu i prijeti drugim đacima. Razredni starješina mog sina A.T. odmah je reagovala i pokušala da spriječi nasrtaj na njenog učenika. Vjerum i da bi ona mogla da posvjedoči šta se desilo prilikom incidenta. Moj sin je odličan đak i ima primjerno vladanje, ovo je prvi put da je učesnik ovakvog incidenta, ali je u školi ostao bez bilo kakve zaštite. Sigurno da moja porodica neće odustati od toga da ovakve prijetnje ostanu nekažnjene, kako bi moj sin mogao bezbjedno da pohađa školu”, navodi Krkanović.

Učenici bez kazni

Direktor škole Redžep Đokaj kazao je za Dan da škola nije pokrenula nikakav postupak protiv učenika koji su se sukobili na velikom odmoru, što je dovelo do toga da roditelj uđe i nasrne na dječaka E.K.

“Nije se ništa dogodilo i mi smo rekli što smo imali u saopštenju. Nije se dogodio neki veliki prekršaj i mi nećemo ulaziti u sukobe roditelja”, kaže Đokaj.

Krkanović navodi da su im roditelji odjeljenja M-5, u kojem uči njegov sin, pružili podršku.

“Roditelji su iskazali podršku i istakli da su revoltirani nepostupanjem uprave škole, koja nije utvrdila odgovornosg i prijavila nasilnika državnim organima. Učenici i nastavnici koji su prisustvovali incidentu doživjeli su veliki stres, a naš sin traume od kojih će, bojim se, imati trajne posljedice”, navodi Krkanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tuzi
Gost
Tuzi

Zaista sramno za čovjeka od 55 godina da udje i da čupa dijete na času a da bude kažnjen prekršajno,mislim da treba gospodin u Tužilaštvo da podnese opet tužbu jer Katnić nikom ne prašta,pa usput neka prisispita njegovu imovinu kako je stekao i od čega je stekao.

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Podrška za Porodicu Krkanović časnu i poštenu,svak čast Jasmine idi do kraja.

Sivi solister
Gost
Sivi solister

Svaka čast Jasmine uz tebe smo familio,pozdrav od Sivi Solitera

Sukiruc
Gost
Sukiruc

Opa Rikkkk ojde ti u ćuzu

perpara
Gost
perpara

Podrška za najčasnijeg momka u Tuzima Jasmina Farovog !

D.D
Gost
D.D

Kako je moguće da ovaj direktor da još obavlja tu fukciju,a Državni nema položen,kako jedna Ministar kao Šehović dozvoljava to.

Tuzi
Gost
Tuzi

Opa Rikiii jesi li angažovao plaćenike da pišu neistine e sram te bilo,kolko si novca oparao preko vet uniona i napravio palate na račun ove države,javno poziva Tužilaštvo da ispita tvoje radnje zadnji godina koje si radio i kolko si novca oprao vise nego Knezevic i Atlas kapital Banka

Šipčanik
Gost
Šipčanik

Evo počeli plaćenici da pišu,neka Travar plati porez ovoj državi koji je utajio.Katnić mu kuca na vrata mesto deda mraza

Tztz
Gost
Tztz

Da je porodica “emotivnog” djecaka imalo pravno potkovana kao sto im pise u njihovim kupljenim diplomama, znali bi da nikakvog osnova za bilo kakav sudski epilog u ovom slucaju nema. Tuzi je mali gradic, svako svakog dobro zna i poznaje, tako da u ovom slucaju svi dobro poznajemo porodicu “emotivnog djecaka”. Pozdrav.

Dzevdet Šip
Gost
Dzevdet Šip

Baš tako svi se dobro poznajemo,al poridica oštećenog dominira u Malesiji,sjedi bre tu ne prodja se za 5 evra,ne lupaj neistine Jasmin Krkanović je jedan častan i pošten čovjek,koji nebi mrava zgazio

Dzevdet Šip
Gost
Dzevdet Šip

Jasmin Krkanovic je jedan čestit čovjek.

Gospodja
Gost
Gospodja

Ajde po tvom kontekstu riječi da zakljucimo da si “obrazovan/obrazovana” kakve veze ima bilo koji privatni fakultet kao UDG kao svaki privatni fakultet i Crnoj Gori i šire iste su diplome realno gledano ima veze sa tim sto je ovaj monstrum fizički nasrnuo na djecaka od deset godina. Nego vjerovatno te doticnu gospodin doktor Mengela platio dobro pa ovdje pricas… Više »

Šipčanik
Gost
Šipčanik

Ma ovaj monstrum od Rifata pravo u zatvor,on nas zavadi sve u brastvo neka se malo opameti,jer živi za ogovaranje i splektarenje rekla kazala

Tuzanin
Gost
Tuzanin

Ko prvo ovo društvo mora da zaštiti djecu,a ovaj direktor da je sreće dao bi ostavku na mjesto direktora jer nije sposoban da bude na to mjesto,a nasilnik krivična prijava.

Dinosa
Gost
Dinosa

Pa ljudi moji ovaj Direktor mora pod hitno da se makne sa te fukcije pa neznam kojoj partiji da pripada on nije sposoban da vodi ovu Školu zaista dno dna

Staro Tuzanin
Gost
Staro Tuzanin

Ovaj nasilnik šta je ušao u Školu trebao je biti u prtvoru zajedno sa Direktorom škole

Rifoojca
Gost
Rifoojca

Ovo je strasno

Tuzii
Gost
Tuzii

A to sto je njegovo dijete “emotivno” reagovalo i izudarali drugog ucenika po glavi to nikom nista.

Eto tako
Gost
Eto tako

Ne nego ce da trpi neko da ga maltretira.Problem je ovog drustva jer je posledicno,a ne uzrocno.Ne diraj i ne trazi djavola.

Staro Tuzanin
Gost
Staro Tuzanin

O čemu ti pričač znaš li čije je dijete i nasilnik pa naše Selo Šipčanik ojadu zabaviše gde nedaju da se parkira Autobus za djake gde ga teraju i gde svakog diraju Rifat sa nikim u Brastvo ne priča,

Tuzanin
Gost
Tuzanin

Pa djeca su to druže,sta treba da idemo po školi da bijemo djecu,to je dno dna za ovu Državu nasilnik u Zatvor

pero
Gost
pero

Od tog direktora i te skole se nista drugacije ni ne moze ocekivati. Znamo svi kako je dosao na tu funkciju i za koga radi protivno svim zakonima i propisima

alo
Gost
alo

Ako nece tuzilastvo moze i roditelj povesti privatnu parnicu protiv ovog povratnika, ja bi mu preporucio da ga tuzi

Tehno
Gost
Tehno

Sve je to divno i krasno… Ali zar ovaj roditelj ne osjeca bar malo odgovornosti sto mu dijete “emotivnije” reaguje i udara u glavu nekoga? Ovo je klasican primjer naseg problema, nase greske umanjujemo i banalizujemo, a tudje uvelicavamo.

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Nasilnik postaje žrtva… Kakvu posluku porati…

Sveto
Gost
Sveto

Ne no treba pustiti da nam biju a da ne dobiju.

Dinosa
Gost
Dinosa

Dušeti koliko te je platio Travar da pišeš u korist njegovu,budi iskren neće niko znati

Send this to a friend