Automobili

A klasa Sedan stiže na jesen

Najmanja Mercedesova limuzina dolazi iz ponude A klase, a biće najaerodinamičniji model na tržištu.

Mercedes će novu A klasu u limuzinskom izdanju premijerno predstaviti početkom oktobra na pariškom salonu automobila i time jasno pokazati da titulu najaerodinamičnijeg modela zadržava na svojim policama.

Nakon CLA kojim je Mercedes osvojio brojne nove kupce stiže A klasa sedan s dinamičnom formom i identičnim koeficijentom otpora vazduha od 0,22.

A klasa mjerama ne odskače od konkurencije (4549/1796/1446 mm), dok izdašni razmak između osovina od 2.729 mm daje na prostornosti, ali i na voznim osobinama. Neke će zanimati kapacitet prtljažnika. Iznosi 420 litara i do njega se dolazi kroz otvor širine 950 mm i dijagonale 462 mm.

Start će označiti tek dva motora: A200 u benzinskoj ponudi sa 163 KS i 250 Nm, usaglašen sa 7G-DCT mjenjačem sa dva kvačila, te u dizelskoj Renaultov 1.5 kao A180d sa 116 KS i 260 Nm, također sa 7G-DCT mjenjačem.

Osnovni model je već  bogato opremljen. Standardne funkcije uključuju MBUX – Mercedes-Benz User Experience infotainment sistem s dodirnim zaslonom te sisteme pomoći u vožnji kao što su Active Brake Assist i Active Lane Keeping Assist. Usto, A-klasa Sedan može se specifikovati s linijama opreme Style, Progressive i AMG Line, Night paketom, kao i dodatnom opcijskom opremom.

A na popisu opcija je i Keyless-Go Convenience paket s Hands-free Access funkcijom koja omogućuje potpuno automatsko otvaranje poklopca gepeka bez ruku, pokretom noge ispod zadnjeg branika.

Nova A-klasa proizvodiće se u Aguaskalientesu u Meksiku te Raštatu u Njemačkoj, a razvijena je u njemačkom Sindelfingenu.

1 Komentar na "A klasa Sedan stiže na jesen"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend