Automobili

Novi McLaren će biti nestvarno brz

Do premijere novog McLarenovog modela ostalo je mjesec dana, a pojavili su se novi detalji o ovom automobilu. Kako je već najavljeno, Speedtail će biti najbrži McLaren u istoriji te kompanije.

Ovaj model je duhovni nasljednik legendarnog F1, a označava se kao prvi “Hyper-GT” na svijetu. Kako saznaje SupercarBlogreports, Speedtail će biti u stanju da iz mjesta do stotke ubrza za tačno dvije sekunde, što je za pola sekunde bolji rezultat od onog koji postiže Bugatti Chiron.

Ako se ispostavi da je ta informacija tačna, novi McLaren biće najbrži od svih postojećih hipersportskih automobila i mogao bi da stane na crtu čak i supermotociklima.

Za pogon će biti zadužen unaprijeđeni twin-turbo 4.0 V8, koji se nalazi u McLarenu 720S, a pored njega Speedtail će imati najmanje jedan elektromotor kao ispomoć.

Ukupna snaga ovog hibridnog pogonskog sistema navodno još nije poznata čak ni potencijalnim kupcima koji su rezervisali svoj primjerak, ali očekuje se da svakako bude veća od 1.000 ks.

Zvanična premijera McLarena Speedtail najavljena je za 12. oktobar, a britanski proizvođač napraviće samo 106 jedinica. Svi automobil su već rezervisani po cijeni od oko dva miliona dolara.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend