Motori

Brutale 1000 Serie Oro-Lamborghini među motorima

MV Agusta motori mogu se smatrati verzijama Lamborghinija, sa dva točka. Brutale 1000 Serie Oro predstavljen je javnosti na EICMA sajmu u Milanu prije samo nekoliko dana.

Ograničen na 300 jedinica za čitav svijet, ovaj model pokreće 998 cc inline motor sa četiri cilindra, koji je debelo inspirisan F4 RC trkačkim modelom ovog brenda.

Kako kažu iz MV Agusta, ovaj motor ima maksimalnu brzinu preko 290 kilometara na čas i nevjerovatnih 208 konjskih snaga, pri 13.450 rpm. Kada dostigne 13.600 rpm, ovaj model dostiže 212 konjskih snaga, onda kada je mašina opremljena SC-Project titanijumskim izduvom.

Te brojke konjaže garantuju mu najbržeg proizvodnog naked motora, a stavljaju ga u isti koš sa drugim supermotorima brendova Ducati i Kawasaki.

MV Agusta brend uljepšao je svoj novi Brutale veličanstvenom crnom elektronski prilagodivom Ohlins viljuškom i Ohlins TTX36 zadnjim amortizerom, kao i Brembo Stylema kočnicama.

Ovaj motor ima takođe i svaki elektronski pomoćni sistem koji vam može pasti na pamet, sa jedinicom mjere inercije koja upravlja trakcijom i kontrolom kočenja motora, između ostalog, ABS i brzi mjenjač.

Što se glavne strukture tiče, motor koristi čelični ram koji je povezan sa zlatnim aluminijumskim stranicama, stopicom i ultra laganim karbonskim točkovima. Cijena ovog modela još nije otkrivena.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend