Motori

Tomos otišao u stečaj

Okružni sud u Kopru otvorio je stečaj nad slovenačkom fabrikom motora Tomos, nakon što nije uspjela da pronađe strateškog partnera koji bi joj pomogao da se izbori sa problemom likvidnosti.

Prijedlog za prinudnu upravu su u novembru podnijeli zaposleni u Tomosu zbog neisplaćenih plata, doprinosa i regresa za godišnji odmor, prenosi slovenačka agencija STA.

Budući da Tomos nije osporio da je nesolventan niti je dostavio zahtjev za odlaganje, smatra se da je nesolventan po zakonu o stečaju.

“Sud je odlučio da dužnika pošalje u stečaj”, navodi se u odluci suda.

Sud je za stečajnog upravnika imenovao Štefana Verena, dajući povjeriocima rok do 3. aprila da prijave svoja potraživanja.

Kada su radnici podnijeli zahtjev za prinudnu upravu, direktor i vlasnik Tomosa Istok Pikl je rekao da se kompanija i dalje može spasiti.

Priznao je, međutim, da zaposlenima duguje dvije mjesečne plate i regres za godišnji odmor.

Piklova kompanija “MPO Kabel” kupila je 2015. godine Tomos od industrijskog konglomerata “Hidria”, koji je tada prodao proizvođača motora kao nestratešku aktivu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Popdukljanac
Gost
Popdukljanac

Eto, gotovo!
Kako ce sad CPC dobiti Tomos?

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Steta… Zao mi je…na stotine tisuca kilometara sam presao sa tim motorima …APN 4, APN 6 , 14, 15… U svojoj mladosti . Odlicni motori su to bili.

sused
Gost
sused

odlicni motori i jeftini su bili

Send this to a friend