Društvo

Advokat Markovića: Ponovni izbor Raonića zalaženje u zonu krivične odgovornosti i ignorisanje presude

Savjet Radio-televizije Crne Gore zakazao je za sjutra sjednicu na kojoj će donijeti odluku o imenovanju generalnog direktora RTCG, nakon što je Viši sud u Podgorici presudio da je Boris Raonić nezakonito izabran na tu funkciju prije dvije godine. Kako je članica Savjeta RTCG Marijana Camović Veličković kazala medijima,  najavljeno je da se među kandidatima može naći i Boris Raonić, kao i njegovi protiv kandidati od prije dvije godine Nikola MarkovićMilutin Stijepović i Srđan Čović. Dalibor Tomović, advokat Nikole Markovića za CdM kaže da bi ponovni izbor Raonića za generalnog direktora Radio-televizije Crne Gore značio zalaženje u zonu krivične odgovornosti i ignorisanje presude Višeg suda.

Podsjećamo, kako je CdM objavio, Viši sud u Podgorici potvrdio je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Podgorici, čime je proglasio nezakonitom odluku o imenovanju Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG.

<<<Savjet RTCG hitno da izabere direktora umjesto Raonića, ako raspiše novi konkurs rizikuje da plati veliku odštetu<<<

Savjetu RTCG je naloženo da izabere direktora od ostalih kandidata koji su konkurisali za tu funkciju. Ukoliko Savjet RTCG to ne uradi i raspiše novi konkurs RTCG-u prijeti velika odšteta, koju bi u tom slučaju morao da isplati u skladu sa Zakonom o parničnom postupku.

Savjet će, kako je saopšteno, postupiti u skladu sa pravosnažnom presudom, te je sjednica zakazana za sjutra u podne.

Na dnevnom redu sjednice je rasprava i izjašnjavanje u vezi sa postupanjem po pravosnažnoj presudi Višeg suda, rasprava i izjašnjavanje u vezi sa Odlukom o poništenju Odluke o imenovanju generalnog direktora od 6.avgusta 2021.godine, rasprava i izjašnjavanje u vezi sa Odlukom o imenovanju generalnog direktora RTCG. Članica Savjeta RTCG Marijana Camović Veličković kazala je medijima da se među kandidatima može naći i Boris Raonić.

<<<Savjet će donijeti odluku o imenovanju generalnog direktora RTCG<<

<<<Sjutra sjednica Savjeta RTCG, ponovo biraju Raonića?<<<

Dalibor Tomović, advokat Nikole Markovića za CdM kaže da je ponovni izbor Raonića zalaženje u zonu krivične odgovornosti i ignorisanje presude Višeg suda.

“Savjet RTCG na sjutrašnjoj sjednici ima samo dvije opcije, shodno, pravosnažnoj presudi: pod jedan-ponovni izbor direktora između preostalih kandidata, budući da je dosadašnji direktor eliminisan kao kandidat jer je bio u sukobu interesa i time nije ispunjavao uslove po konkursu iz 2021.godine”, kazao je Tomović.

Viši sud je, dodaje on, upravo naveo da je to pravni interes Nikole Markovića i time stavio do znanja da u ponovnom postupku Raonić ne može biti biran.

“Pod dva-ponovno raspisivanje novog konkursa, gdje bi se mogao prijaviti bilo ko od kandidata što bi izazvalo enormne troškove zbog tužbi za odštetu koju bi pokrenuli postojeći kandidati a za šta se daje osnov u presudi Višeg suda. Svako drugo tumačenje sudske odluke od strane Savjeta, a posebno da po konkursu iz 2021.godine, razmatraju prijavu Raonića za koga je sud utvrdio da je bio tada u sukobu interesa, vodilo bi izigravanju sudske odluke i zalaženje u zonu krivične odgovornosti, obzirom na jasne instrukcije iz pravosnažne presude”, istakao je za CdM Tomović.

S.Đukanović, A.Obradović

18

avatar
1000
17
1
0
 
18
Tako_jeBlok VNikoEvidenceDejan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tako_je
Gost
Tako_je

Na redu je Tužilaštvo, pa onda rasplet ovog krivičnog djela pred pravosuđem Crne Gore.

Blok V
Gost
Blok V

Biće konkurs…

Niko
Gost
Niko

Šta briga savjet za odluku suda njima je važno da ostanu verni poltroni Raonića i pokore sluge političara, to je u interesu njihovog obraza na kojem sjede
Svu odštetu ne plaćaju oni iz đžepa već građani sve dok sud nedonese suprotnu odluku tek tada upotrebiće svoj mali zakržljali mozak

Dejan
Gost
Dejan

Zašto cuti dps gdje su protesti???

Pitanje
Gost
Pitanje

Ima li ikoga da je ova nova vlast zaposlila po zakonu?

Posteno
Gost
Posteno

Beskicmenjaci u Savjetu!!!!

neko
Gost
neko

pravi svetosavac,a tobote buo u nvo😡 sjetimo se ,,molotovljevog koktela,, i ,,pucanja na policiju,,🤮pa zabranu koristenja crnogorskog jezika u rtcg,plata i sikaniranja zaposlenih i nedvosmisleno svrstavanje tog mediha na stranu svetosavlja😡🤮 neka vrati pare i mice nam se sa ociju😡

ACQUA
Gost
ACQUA

Oslobodioci oslobođeni od svih zakona i ustava. Živimo pravno nasilje i brutalni revanšizam.

🇲🇪Stubica🇲🇪
Gost
🇲🇪Stubica🇲🇪

Neka nadoknade štetu, a ako nastave kršenje zakona, u Spuž!

Evidence
Gost
Evidence

Štetu koju je društvu nanio taj ‘stručnjak-oslobodioc’ je nenadoknadiva.

Mongro
Gost
Mongro

Sve bitange izbaciti iz državnih institucija!

Ivan
Gost
Ivan

“Čo’ek” sa Žabljaka! RTCG nikad gora, a on nikako da se namiri.

Tanja
Gost
Tanja

E kukavna pravda e sramoto

Vanja
Gost
Vanja

Sprdaju se sa drzavom pi

Rakcevic
Gost
Rakcevic

Dritkova ruka pravde kontrolise tuzilastvo i nece odgovarat ni braticka ni ovi

Ljilja
Gost
Ljilja

Direktno za spuz

Dado
Gost
Dado

Potencijalni zatvor za clanove

Hrabrost
Gost
Hrabrost

Zar advokatica ne zna da rtcg nema direktora ali ni savjet…

Send this to a friend