Društvo

Američka ambasada u Podgorici ponovo počinje sa izdavanjem viza

Počevši od 16. septembra 2020. godine, pored viza za pomorce C1/D, Američka ambasada u Podgorici nastaviće sa ograničenim brojem termina za podnosioce zahtjeva za vize kategorije F, M i J.

“Želimo dobrodošlicu prijavljenim studentima koji žele da studiraju u Sjedinjenim Državama. Ambasada trenutno radi smanjenim kapacitetima te molimo podnosioce zahtjeva da nas obavijeste putem emaila na [email protected] ako je vaš planirani datum putovanja u naredne tri sedmice”, ističu u ambasadi.

Ambasada sa zadovoljstvom objavljuje da ćemo od 16. septembra, pored C1/D viza za pomorce i posadu, početi sa ograničenim terminima za vize za studente i određene kategorije viza za razmjenu (F, M i J). Ambasada trenutno radi smanjenim kapacitetom i molimo podnosioce zahteva da nas kontaktiraju putem emaila na PodgoricaVisas@state.gov ako je planirani datum putovanja u naredne tri sedmice. Trenutno ne zakazujemo termine za rutinske vize, uključujući poslovne i turističke vize B1/B2. Molimo vas nastavite da nas pratite na društvenim mrežama i provjeravate našu veb stranicu za novosti o tome kada ćemo moći da nastavimo sa radom punim kapacitetom. Više informacija možete naći ovdje: https://me.usembassy.gov/me/obavjestenje-operacije-konzularnog-odeljenja-ambasade-2/ 🇺🇸🇲🇪The Embassy is pleased to announce that, beginning September 16, in addition to C1/D crew visas, we will resume limited visa appointments for student and certain categories of exchange visas (F, M, and J). The Embassy has limited staffing at this time, and we ask applicants to notify us at podgoricavisas@state.gov if your planned travel date is within the next three weeks.  No other appointments for routine visa services are being scheduled currently, including B1/B2 business and tourist visas. Please continue to follow us on social media and check the Embassy’s website for further updates on when we will be able to resume full visa services.  More information here:  https://me.usembassy.gov/update-embassy-consular-section-operations-2/

Gepostet von U.S. Embassy Podgorica am Freitag, 11. September 2020

Samo studenti koji imaju važeći obrazac I-20 (uvjerenje o podobnosti) izdat od njihovog univerziteta mogu se kvalifikovati za F ili M studentsku vizu.

“Učenici i škole koje ih prime treba da slijede SEVP smjernice. Za pitanja o usaglašenosti sa SEVP smjernicama i SEVIS-om, upućujemo vas na ICE. Njihova veb stranica je: https://vvv.ice.gov/coronavirus.  Trenutno ne zakazujemo termine za rutinske vize, uključujući poslovne i turističke vize B1/B2. Obnovićemo usluge izdavanja viza što je prije moguće, ali trenutno nismo u mogućnosti da navedemo tačan datum. Molimo vas da pratite https://me.usembassy.gov/me/visas-me/  za novosti”, objašnjavaju u ambasadi.

Takođe, oni su poručili da se ima u vidu da je predsjednik Donald Trump 22. juna produžio Proglas 10014 od 22. aprila, obustavljajući ulazak određenih stranih državljana u Sjedinjene Države do 31. decembra 2020.

“Prema Proglasu, Stejt department neće izdavati određene kategorije neuseljeničkih viza, uključujući vize H-1B, H-2B, L i članove njihove porodice. Takođe se neće izdavati određene vize J1 a koje uključuju pripravnike, lica na obuci, nastavnike, savjetnike u kampu, au pair ili program ljetnjeg rada i putovanja. Ovaj proglas se ne odnosi na lica koja već posjeduju američku vizu izdatu pre 24. juna 2020. godine”, ističu u ambasadi.

S.Đ.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
Milavjecna da jeČajoVesko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mila
Gost
Mila

Hvala puno. Posto ste cutali dok nas gazila druga drzava taman vize u pravi cas. A vi isto dozivjeli.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

djeco bjeste …ovdje se odluko donose na plemenskim skupovima po crkvama pitaju se popovi i donose odluke iz srbije drzave koja jedva sastavlja kraj sa krajem ….evropa i amerika vas cekaju ….vratite se kad se crna gora probudi

Čajo
Gost
Čajo

Znam grupaciju koja vize više gledati neće😁

Vesko
Gost
Vesko

Kad ce Italijeni pocet da izdaju ?

Send this to a friend