Društvo

Andrija stigao do cilja: Pješke prešao 900 kilometara za djecu Fondacije Budi human

Petnaestogodišnji Andrija Đukić je stigao do cilja, kojeg je zacrtao prije mjesec kada je krenuo na putovanje dugo 900 kilometara, kroz humanitarnu akciju “Milion koraka”, kako bi pomogao da se skupi novac za liječenje mališana iz fondacije Budi human.

<<<Uzvišenih milion koraka dječaka iz Podgorice<<<

Andrija je, sasvim zaluženo dobio i Compostelu (hodočasničku diplomu) koju dobijaju hodočasnici kada uspješno stignu do cilja.

Ovaj hrabri dječak do sada je prepješačio oko 800 kilometara, a danas je stigao u Santiago de Komposelu u Španiji. Kako je kazala njegova majka Jelena koja ga prati u putovanju, sjutra nastavlja do Finistere koja je udaljena nekih 90 kilometara.

Podsjetimo, Andrija je učenik Srednje stručne škole “Sergije Stanić”iz Podgorice, a živopisni predjeli Francuske i Španije prikazani u filmu “The Way” koji govori o hodočasniku Tomu, inspirisali su ga da 20. juna, sa svojom majkom, krene pješke na putovanje svojih snova, dugo 900 kilometara, u sklopu humanitarne akcije “Milion koraka”, a sve kako bi pomogao da se prikupi novac za liječenje mališana koji su korisnici Fondacije “Budi human”.

Andriju nijesu spriječile vrućine ni umor da stigne do zacrtanog cilja, njegova upornost je pobijedila.

On i njegova majka podsjećaju da akcija traje do 31. jula, te pozivaju da se svi uključe i pošalju jednu poruku za djecu kojima je potreban novac za liječenje.

A.G.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
silver
Gost
silver

Moze momak da pređe 900 km i milion koraka, al ne moze novinar da stavi broj na koji se šalju poruke, to je čudo?

Mrdak
Gost
Mrdak

Bravo Andrija, svaka čast tebi i tvojoj.majci.Ti si primjer mladog i humanog momka.Nemoj samo kad se vratis da te primaju državne delegacije, jer se oni samo kite tuđim perjem, a mogli bi koliko imaju para da sami finanasiraju sve fondove i fondacije…

Che Guevara de
Gost
Che Guevara de

Secam se kada su proterani krajisnici .Mnoga deca nisu stigla do cilja Zna se zasto.Mnoga deca proterana sa Kosova nisu stigla na sigurnom,nego u zutu kucu ili neku drugu.Neko nosi njihove organe sirom sveta mozda i druga deca neznajuci da su im data ukradena srca i drugi organi.Decaku svaka caststo se tice akcije,mada mislim da ovaj vid izrazavanja humanosti nesto… Više »

Risto ološ
Gost
Risto ološ

Kako je u Ćićevac, Che?

Sime iza coska
Gost
Sime iza coska

Eh da je vise ovakvih Andrija
Probudi se omladino….nastavi putem Andrije
Srecno drago dijete

zvizdan
Gost
zvizdan

bravo mali

Denzel
Gost
Denzel

Bravo za respekt

Rajo
Gost
Rajo

Andrija,munjo !
Svaka cast !
Ponos Crne Gore !

Srbi su Turci
Gost
Srbi su Turci

Neki ne mogu kolima poći do Kosova!svaka čast dečko!

HHH
Gost
HHH

“dEčko”, a dječko?

Anonimus
Gost
Anonimus

Nije HHH nego QQQ kako si mi ti pukao …

Crmničanin
Gost
Crmničanin

Koji si ti bolesnik

Srbin
Gost
Srbin

Cujes ovoga srbi su turci

Pomorac
Gost
Pomorac

Opa ekavica?

Send this to a friend