Društvo

Austrijska kompanija donirala 20.000 eura za nabavku respiratora

Ilustracija

Austrijska kompanija EOSS Technologies GmbH Holding iz Graca, koja je na osnovu privatno-javnog partnerstva sa Vladom Crne Gore, prije devet godina osnovala Wireless Montenegro donijela je odluku da donira 20.000 eura, za nabavku respiratora koji će pomoći u borbi protiv epidemije Kovid 19 u Crnoj Gori.

Ovakvu odluku austrijskog partnera inicirali su predsjednik Borda direktora Thomas Erkinger i Blažo Šaban, izvršni direktor kompanije Wireless Montenegro, koji smatra “da je situacija u kojoj se nalazi naše društvo i Crna
Gora izuzetno teška i da se kao sve države na svijetu, koje se bore protiv ove pandemije, moramo ujediniti i angažovati, svako prema svojim mogućnostima, kako pojedinačno, tako i korporativno i pokazati društvenu odgovornost, kojom ćemo na kraju savladati i ovako velike društvene nedaće.”

Opredijeljena sredstva u visini 20.000 eura će biti opredijeljena za nabavku respiratora koji će biti dodijeljen Bolnici “Danilo I” na Cetinju.

Wireless Montenegro je implementirala najmoderniji digitalni radio komunikacioni system za bezbjedonosne komunikacije u skladu sa evropskim standardom nazvan TETRA standard na teritoriji cijele Crne Gore.

Istovremeno Wireless Montenegro pruža usluge bežičnog besplatnog interneta u svim opštinama za potrebe građana Crne Gore pod logom “Free Montenegro”. Ovo je prva kompanija u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija koja je sa Vladom Crne Gore osnovana na bazi privatno – javnog partnerstva.

Send this to a friend