Društvo

Autobuska stajališta u Igalu i Meljinama imaće wi-fi

Foto: Radio Jadran

Lokalna uprava Herceg Novi pregovara sa nekoliko firmi koje bi učestvovale u uređenju 12 autobuskih stajališta od Igala do Meljina, javlja Radio Jadran.

Prema prijedlozima, uređenje bi podrazumijevalo da svako stajalište ima broj, naziv, istaknut vozni red i određeno mjesto za turističku mapu i reklamni materijal. Takođe, ideja je da 12 stanica budu takozvana „smart stajališta“, što podrazumijeva wi-fi internet, LCD ekrane, video nadzor.

Tim Agencije za izgradnju i razvoj grada popisao je i slikao sva stajališta, napravio presjek postojećeg stanja i dao prijedloge kako da se stajališta urede i uniformišu.

Namjera lokalne uprave je da realizacija posla po prijedlogu iz Elaborata krene u ovoj godini, te da dio posla finansira Opština, a dio da bude ostvaren kroz javno-privatno partnerstvo, pa u ovom trenutku još nije poznato kolika će biti vrijednost ove investicije.

Više detalja, uz konkretan početak i završetak radova, trebalo bi da bude poznat za dvije-tri sedmice.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Novi
Gost
Novi

Hvala vam što ne pišete samo o isključenjima vode u Novome, pa to prenose sve novine u Regionu. Brukamo se, i neće turisti da idu u pustinju.

Bokeljka
Gost
Bokeljka

A sto,da nebi narod pricao izmedju sebep?

Prešo
Gost
Prešo

Hvala bogu da se ovo ruglo od metalnog kioska sa novosadskog uklone više.Raširio se sa frižiderima kiosk ko da je prodavnoica Voli.
Ajde nešto pohvalno da se uradi.

Send this to a friend