Društvo

Barović: Zbog nesporazuma zvali inspekciju; Zavod: Čekamo izvještaj

Filozofski fakultet

Prosvjetna inspekcija je po prijavi Zavoda za školstvo na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore provjerila dokumentaciju koja se tiče projekta otvaranja centra za edukaciju nastavnika, a ove sedmice će sačiniti izvještaj o tom slučaju, saznaje Pobjeda.

Iz Zavoda za školstvo su im kratko kazali da je tačno da su se obratili prosvjetnoj inspekciji povodom odluke Vijeća Filozofskog fakulteta o osnivanju centra za obuku nastavnika, ali nijesu, između ostalog, odgovorili na pitanje zašto su to učinili.

“Do dobijanja izvještaja inspekcije, nijesmo u prilici da odgovorimo na pitanja”, rekli su oni.

Dekan Filozofskog fakulteta Goran Barović je, s druge strane, iznenađen posjetom inspekcije. On tvrdi da je ovdje riječ o nesporazumu, jer taj projekat, u sklopu Erazmus plus programa, realizuju zajedno sa Zavodom za školstvo.

“Mi sa njima zajedno to radimo, a šalju nam inspekciju. Očigledno je kod njih neko zatajio, nije pravilno pročitao šta ćemo da radimo, da je Zavod, takođe, uključen u projekat i onda nas je prijavio inspekciji. Pa, oni su popunjavali dokumentaciju koja je potpisana. Direktor i njegov saradnik su bili na jednom od radnih sastanaka gdje je ovo dogovoreno, da Filozofski formira centar”, rekao je on.

Barović je ponovio da je došlo do nesporazuma u komunikaciji.

“Vidjećemo šta će inspektor da zaključi. Ne radimo ništa mimo zakona i zvaničnih dokumenata”, kazao je Barović.

Osim Zavoda i njih, kako je istakao, na ovom projektu angažovan je i vrtić ,,Đina Vrbica”, jer su predviđene obuke i za vaspitače. Na projektu, za koji je opredijeljeno oko 50.000 eura, rade deset mjeseci. U narednom periodu, prema riječima Barovića, treba da opreme prostoriju za obuku nastavnika, nakon čega će centar početi zvanično da radi.

“Do sada je obuka nastavnika rađena po principu da je organizuje Zavod za školstvo u njihovim prostorijama, u nekoj od njihovih sala, a kada su edukacije organizovali na sjeveru, na primjer, u Beranama, dolazili su tu nastavnici i iz Plava, Rožaja, Murina, a kada ih organizuju u Kotoru dolazili su, takođe, nastavnici iz Heceg Novog, Tivta, Budve… E, sad će to da bude u Nikšiću, na Filozofskom fakultetu. Za tu namjeru će se opredijeliti jedan poseban prostor, a kada ne bude edukacija, tu će se odvijati nastava Filozofskog fakulteta”, istakao je Barović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kuku i lele
Gost
Kuku i lele

Svaka čast rukovodstvu Zavoda – na inteligenciji i čuvanju interesa Zavoda! Otima im Filozofski posao koji su dužni po zakonu da rade, a njima je trebala godina da to shvate! No, ni družba s Filozofskog nije bolja… koji su to treneri i predavači!!

Pravnik
Gost
Pravnik

Nije ovo jedina stvar za inspekciju kad su obuke nastavnika u pitanju. Ministarstvo i pravnici mogli bi malo da preberu stvari.

Send this to a friend