Društvo

Besplatna ekskurzija za polumaturante iz Župe

Zahvaljujući aktivnostima predsjednika MZ Župa Nikšićka Dragoljuba Radulovića i Savjeta roditelja OŠ “Dušan Bojović”, treću godinu zaredom, svi polumaturanti ove škole, ukupno njih 36, jutros su pošli na ekskurziju, u sklopu koje će obići Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

Iz Savjeta MZ Župa su istakli da se u organizaciju ove akcije priključilo nekoliko privrednih subjekata i pojedinaca, koji su na taj način pokazali da imaju sluha da podrže zdrave društvene aktivnosti.

“Kroz ovu aktivnost željeli smo da svako dijete završne godine osnovne škole dovedemo u isti položaj i damo im podstreka za dalje životne prepreke na koje budu nailazili u svom životu, a isto tako da ih obavežemo da nikad ne zaborave svoje mjesto i da svojim delovanjem doprinesu njegovom razvoju”, istakli su iz ove mjesne zajednice.

Oni su naveli da će Savjet i u narednom periodu nastojati da svojim aktivnostima pomogne da župska mladost ima što bolje uslove za život i da ni u jednom segmentu ne zaostaju za djecom iz drugih sredina.

Osim ove aktivnosti mjesna zajednica stipendira i najbolje studente, obezbjeđuje nagrade za dobitnike diplome Luča, poklone za prvake, organizuje kulturno-sportske manifestacije i humanitarne akcije.

“Sve ove aktivnosti dobijaju na značaju, ako se zna da mjesna zajednica nema stabilne izvore finansiranja, već se isključivo oslanja na volonterski rad predsjednika Savjeta i njegovih članova i prikupljanje sredstava od privrednih subjekata i pojedinaca koji u aktivnostima mjesne zajednice prepoznaju dobre i zdrave ideje koje doprinose razvoju društva”, kazali su iz MZ Župa Nikšićka.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

Bravo

Send this to a friend