Društvo

Čirgić: Srbija zadržala tri respiratora namijenjena Crnoj Gori, prodati drugoj kompaniji u toj zemlji

Sead Čirgić

Srbija je zadržala tri od pet respiratora koje je Crna Gora, odnosno Fond za zdravstveno osiguranje, naručio od predstavnika švedskog proizvođača, koji ima sjedište u Srbiji, kazao je direktor Fonda Sead Čirgić. Dva respiratora ranije su stigla u Crnu Goru preko Hrvatske.

<<<Srbija zaplijenila tri respiratora Crne Gore<<<

Čirgić ističe da je Fond za zdravstveno osiguranje, na osnovu zaključka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i plana potreba koje je sačinilo Ministarstvo zdravlja, sproveo postupak nabavke respiratora za potrebe zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori.

Zato su zaključili ugovor o isporuci pet respiratora sa dobavljačem “Farmont“ DOO Danilovgrad, proizvođača “Maquet-Getinge Group“ iz Švedske.

“Navedeni dobavljač je izvršio isporuku dva respiratora koji su instalirani u Opštoj Bolnici Bar i Opštoj bolnici Berane. U vezi isporuke preostala tri respiratora informisao je Fond, kao naručioca, i Ministarstvo zdravlja da nije u mogućnosti da izvrši isporuku, jer je od strane predstavništva proizvođača ugovorenih respiratora čije je sjedište u Beogradu, sa kojeg područja je i trebala biti izvršena isporuka, obaviješten da respiratori ne mogu biti isporučeni jer je Vlada Srbije zabranila izvoz medicinskih sredstava i opreme, iz kojih razloga su, kako je dobavljač naveo u dostavljenoj informaciji isti konfiskovani od strane države Srbije”, objasnio je Čirgić.

Prema informacijama koje je Fond dobio od ovog dobavljača, dva isporučena respiratora su se nalazila u Hrvatskoj, odnosno Zagrebu, odakle su i uvezeni.

U vezi nabavke ugovorenih respiratora, dobavljač Farmont DOO Danilovgrad je danas dostavio obavještenje Fondu za zdravstveno osiguranje, u kome objašnjavaju šta se dogodilo u vezi sa isporukom.

Oni ističu da roba nije plaćena avansno, jer sa dobavljačem imaju ugovor i imaju dogovorenu određenu valutu plaćanja.

“Roba nije ni dolazila do srpske granice, već se roba nalazila na carinskom lageru u Beogradu. Nakon potpisivanja ugovora sa Fondom zdravstva Crne Gore, Farmont kao dobaljač je krenuo u nabavku respiratora. Tri su se nalazila u Beogradu – Srbiji, a dva u Zagrebu-Hrvatskoj”, objasnili su iz Farmonta.

Aparati su, dodaju, bili u vlasništvu kompanije Getinge Group – Beograd – Srbija i nalazili su se na carinskom lageru.

“Nakon potvrđene naružbe od Getingea, prevoznici su došli za robu, kako u Beogradu, tako i u Zagrebu. Roba je preuzeta iz Zagreba i već je isporučena zdravstvenima institucijama u Crnoj Gori, a u Beogradu prilikom preuzimanja iste, nijesu mogli da se odrade izvozni carinski papiri, jer je predmetna roba, tj. tarifni broj pod kojim se ta vrsta robe vodi, bila pod blokadom za izvoz. U međuvremenu, kako je predmetna roba bila pod blokadom za izvoz, ona je prodata drugoj kompaniji u Srbiji“, objasnili su iz Farmonta.

Čirgić navodi da je Fond za zdravstveno osiguranje u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom zdravlja i Nacionalnim koordinacionim tijelom u vezi sa nabavkom ukupne medicinske i zaštitne opreme.

“Određena količina respiratora je nabavljena posredstvom Vlade Crne Gore, Ministarstva zdravlja i Kliničkog centra Crne Gore. Ukoliko dođe do nekog dogovora između zemalja u regionu i šire, sa proizvođačima i isporučiocima respiratora, radićemo na tome da se sve planirane nabavke realizuju”, naveo je Čirgić.

Podsjećamo, predsjednici parlamenata zemalja zapadnog Balkana pisali su juče Evropskoj komisiji i Evropskom parlamentu povodom odluke da se ne izvozi medicinska oprema van EU, tražeći da se na države u tom regionu ne odnosi ta vrsta restrikcije.

I Komorski investicioni forum zapadnobalkanske šestorke, čija je članica Privredna komora Crne Gore, zatražio je od Evropske komisije da, u jeku pandemije novog koronavirusa, sve zemlje regiona budu izuzete iz odluke o restrikciji izvoza medicinske opreme iz Evropske unije.

<<<EK da ukloni restrikcije za izvoz medicinske opreme u zemlje regiona<<<

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
AVštetočina
Gost
AVštetočina

Avansno ili neavansno, Srbi su SMISLILI NAČIN kako da ugrabe za sebe ta tri aparata. I tačka. To je čista KONFISKACIJA.

delboj
Gost
delboj

Sve je jasno. Ugovor je sklopljen, roba porucena. Svaka se roba placa pouzecem i u odredjenoj valuti pogotovo u odnosima firma-firma (u ovo slucaju ministarstvo). Roba je bila spremna za isporuku, odradjena spedicija… I onda je zaustavljen posao. I kao kupila druga firma. Jasno da se radi o direktivi i stopiranju od strane drzavnih organa Srbije da ta roba ne… Više »

Peki
Gost
Peki

E tako Vučić nabavlja respiratore na crno. Bas su dno

xxy
Gost
xxy

Medicinska oprema je narucena kod firme u Srbiji koja se bavi prodajom opreme .ta oprema je bila na njenim lagerima i prije zabrane izvoza medicinske opreme . Posto je na snazi taj zakon roba se ne izvozi iz Srbije ,moze se prodati ali samo u Srbiji. To nije roba koju je CG narucila direktno od Svedske pa Srbija zabranila transit… Više »

Milo Vujovic ct
Gost
Milo Vujovic ct

Vlast Mora Ukinuti sve Diplomatske Odnose sa srbijancima,Zbog Direktnog Namjernog Ugrozavanja
Zivota Crnogorskih Građana,Ukinuti Okupatorsku ilegalnu tzv.sPc.za koju su se Stekli Svi Pravni Uslovi,
Uraditi Reviziju za Dosljake Pobjeglice njih vise od 100.hiljada,koji su na Korumpirani Nacin dobili
Boravak a veci Dio i Crnogorsko Drzavljanstvo,a Rade sve da Sruse Crnogorsku Drzavu !!

Podgorica
Gost
Podgorica

Napiši što misliš za Španji i oko ulaganjima na Wol Strit, vidim baratš spoljnom politikom pada iskoristimo

Risto
Gost
Risto

Da ti Srbija ukine izvoz hrane, ne bi imao sta jesti.

Je li
Gost
Je li

Kako su dosadni ovi cg mediji- na pocetku i na kraju dana udjem-iste vijesti

Daka
Gost
Daka

Ne ulazi vise kurira se drzi dobar je hehe tuzno

Joo
Gost
Joo

pa citaj tvoje srbijanske intelektualne gromade….eno, mali Alek se sprema da iskoci iz tv, kompa, novina, frizidera, iza coska…..pa uzivaj….

naravno
Gost
naravno

Je li, pa idi na Vijesti

Marko
Gost
Marko

Zar je moguće da ove sramne laži i dalje držite na naslovnici ?

Rumija
Gost
Rumija

Ovo je lazna vijest i nepravedna optuzba Srbije. Ko je gledao dnevnik na rtcg shvatice situaciju i nekorektnost kojoj smo jutros nasjeli. Netreba objavljivati lazne vjesti kojima se sire negativna osjecanja i mrznja prema bilo kome!

Haris
Gost
Haris

Što radi limena skalamerija??

Haris
Gost
Haris

srbija na aparate aaaaaaaahahahahahaha

Risto
Gost
Risto

Na kojim je to aparatima Srbija kada vam i u ova teska vremena svakoga dana salje hranu ? Prica o 3 respiratora, a Srbija ih je nabavila preko 500

Haris
Gost
Haris

srbska tradicija otimanja je duga, od 1918.-te!!!

Atos
Gost
Atos

Onaj što je naručio idždpred CG,, Čirgić kaže da niti da je oteto, niti da je bilo plaćeno bilo, ali ti oči
dalje lupetaš, pišeš, ..

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ево је и Побједа објавила да је ово дезинформација. Да ми је неко рекао да ћете постати гори од Побједе рекао би му да је луд.

Nobel
Gost
Nobel

Antisroska histerija ne jenjava ni u vrijeme pandemije. Jadni ste i sram da vas bude!

Sramotan covjek
Gost
Sramotan covjek

I STA SADA.CIGLICU? Hoceli Stankovic.pokrenuti postupak.protiv Ciglica i ..Novinara..Biltena..DPSa.CDMa.JS…zbog objavljivanja lanih.uznemirujucih.neprovjerenih vijesti.
Budite sigurni.da vam se ovo nece zaboraviti.

Mitar
Gost
Mitar

Neka neka ćeto, dosta smo vam zaboravili i oprostili no nosi te prijetnje za Beograd i ne vracaj se!

drnik
Gost
drnik

znam ja da si ti sramotan čoek.. ali pročitaj nešto izjava dopis svedske firme koja ima predstavnistvo u srbiji fino kaže da su organi srbije konfiksovali aparate namjenjene crnoj gori.. pametnome dosta .. to sto ovi lažu iz srbije jbg to im je u biti duše ..

Aaaa
Gost
Aaaa

Kako nas odradi dobavljac na finjaka…

Firenza
Gost
Firenza

Za nas crnogorce prave kinezi posebne respiratore udahnes danas pa dodjes ponovo za 7 dana

Pera Genije
Gost
Pera Genije

E vala Vucicu jos jedan ce mo ti poslat da ne fali, pradjed mi je kosti na Mojkovac ostavio i mnogima, a sad zabrana izvoza umjesto da kazes jos dva posaljite brate Srbine. Sramno. Evo para za Cg mozemo otvorit fabriku aspiratora stize lova sa svih strana.

Risto
Gost
Risto

Genije, prvo otvori fabriku da imate svoju hranu, lako ces ra respiratore i ventilatore. 🙂

Nikola
Gost
Nikola

Srbijo jadna li si

Joksim
Gost
Joksim

Kakav pomfrit !

Alan Ford
Gost
Alan Ford

Samo da smo zdravo sve u svoje vrijeme, pamti pa vrati.

Gigi
Gost
Gigi

A sto da vratis nesreco.nesrecna.Ljudino .Pokri se usima I ne blati narod.

drnik
Gost
drnik

hahahahah sad vidim da se litije odrzavaju na cdm .. pogledaj samo koliko negativnih komentara i lajkova… hahahahah eee našto ste spali srbijanci ..

Drago
Gost
Drago

Posto sa javnog servisa rekose da to nije istina, zadto se ne izvinete

boris
Gost
boris

da. tacno!

ElPatron
Gost
ElPatron

Treba pojacat sankcije Rusiji 🤣😂😅🤣😂🤣😂🤣😂

ElPatron
Gost
ElPatron

Nijesu konfiskovani?

ElPatron
Gost
ElPatron

🤣😂🤣😂🤣😂

BORO
Gost
BORO

A šta reci osim Srbi su ti to!!!

DAKA PANCIR -S1
Gost
DAKA PANCIR -S1

Cirgicu kazi istinu ,ne lazi ovaj narod. Normalno je da u vanrednom stanju ,koje CG jos nije uvela,vaze pravila koja vlada donese. Pa proizvodjac kvasca nije mogao da isporuci kamio nego je kamion sa bazrovaca bio vracen. Ovo je cista manipulacija i dezinformacija .

Misionar
Gost
Misionar

Kako bi komentarisali da je bilo obrnuto, da je CG zadržala i prodala već kupljene srpske aparate.. ne bi se moglo živjeti od Vučića, Vulina i ostalih mediokriteta, da domaće ne pominjem.

animamontenegro
Gost
animamontenegro

hahaha Pisali bi…Nek ih je sramota ali i teže stvari je srpski narod preživeo,preživet će i ovo….hhahaha Srbi su čudo…

nelinjo
Gost
nelinjo

prije nekoliko dana Vucic je pricao o respiratorima na crno. da li su to ovi raspiratori? 🙂

Kokot
Gost
Kokot

Kme,kme,kme ne da nam Srbija respiratore kme,kme,kme

Haris
Gost
Haris

Ne damo svetinje (respiratore) aaaaaaaahahahahahaha

Ostao Doma
Gost
Ostao Doma

Mogu li kako da se ponovo uvedu litije,da ovi Srbi ovdje tamo zire mrznju.Sva sreca ba vas ja nikada necu smatrati za prave Srbe.

Glasnik
Gost
Glasnik

Ostavka je „istina” jedina ,… čigro !

Bjcg
Gost
Bjcg

Ako je u Srbiji zabranjen izvoz opreme te vrste, na ovo se moze gledati i da je Srbija “propustila” dva respiratora, a ne zadrzala tri…

Majkl
Gost
Majkl

Ova dva su stigla iz Zagreba

CG/a
Gost
CG/a

Sramnoooooo!!!!

Sistem
Gost
Sistem

Držimo li mi još Rusiju pod sankcijama…

Region
Gost
Region

Prije 15-20 dana je zbog te zabrane koja važi u Srbiji zaustavljen je materijal (maske, rukavice) za Crnu Goru Znači ne mogu proći obične maske i to svako zna, a sada neki na portalu traže da se čudimo što nisu ti aparati. Ne mogu se recimo čuditi što neko danas ne izađe iz Tuzi ako je zabrana izlaska. Pitam se… Više »

Crni
Gost
Crni

Sta ocekivati od ovskvog strucnjaka

Lscg
Gost
Lscg

Ko je od njih drugacije ocekivao,odmah sluzbe angazovale popove iza tastature da pokusaju opravdati ovaj sraman cin

BOT Bubašvaba
Gost
BOT Bubašvaba

Ajmo svi: zacanka, ines23, oliver14, Kosta, goran1978, Helena88, miona, HanaPG, Djurdjica, Mona99, Planinka, marta, KnjazMilos, Votka88, kamiondzija78, Igor88, InesBD, Prepelica, DonjiKokoti, Cipsy, Koviljka tomic, Stefo12, Vitinka, Iskra95, Kinez, Enesa, Svetlana_TV, Marelica, Tommy_h, ZarkoGolubic, Zigman, Silvana, Novinarka, CiciMici, Kaktus, KOCOBO, Leart, Komita, Sara, Bar_pamti, Simba, JunaK, KotorankA, Kleopatra, Boka, Petra, Gordan, StevanPG, Aladin, MalaSirena, Suncica, Oaza, Elmir, Miško, Politikolog…

Ja sam
Gost
Ja sam

Ti ili radiš za neku službu ili nemaš život.

Petar
Gost
Petar

Znaci roba nije avansno placenja, niti je stizala do srpske granice, niti je sta Srbija zapljenila, nego je samo roba prodata drugoj firmi, jer nijesu mogli da se zavrse izvozni papiri za proizvod pod tom sifrom. Ali ajde sad malo da se bavimo milogorskim nacionalnim sportom, pljuvanju po Srbiji!

carina
Gost
carina

Volio bih vidjeti tvoj komentar da je bilo obrnuto. Po ugovoru robu plaćaju pouzećem , prevoznik je došao za istu u BG ali nije moga da je preuzme. Ista zabrana važi i na drugoj strani tj. iz zemalja EU pa to nije smetalo Hrvatskoj da dozvoli isporuku respiratora.

Paša
Gost
Paša

Što je bitno je li roba plaćena unaprijed ili je li bila na granici ili neđe drugo? To se u prvom dopisu Farmonta uopšte ne pominje, niti je bitno za cijelu situaciju. Htjeli smo od švedskog proizvođača da kupimo respiratore, problem je ispao zbog toga što su se ova tri – nalazila u Srbiji.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ne bi rekao da su bili namijenjeni CG već po onoj ko prije đevojci njegova đevojka. Da su bili plaćeni sigurno bi stigli. Dokle više sa mržnjom?!

Joo
Gost
Joo

Mislis o mrznji srbijanaca prema svemu Crnogorskom?…..PLACENI su….Hrvati su nam poslali a srbijanci opet oteli nase…..

Glasnik
Gost
Glasnik

Ne mlati Joo ksime !

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

Joone…nijesu…..plaćeni….treba….li….sporije….dok….nadođe…

freeMNE
Gost
freeMNE

Valuta za to plaćanje služi(po ugovoru)

rzv
Gost
rzv

A što oni znaju što je ugovor i valuta plaćanja?

Petar
Gost
Petar

@Joo Evo ti citat iz teksta odozgo posto ti j bilo tesko procitati ‘Oni ističu da roba nije plaćena avansno, jer sa dobavljačem imaju ugovor i imaju dogovorenu određenu valutu plaćanja. Roba nije ni dolazila do srpske granice, već se roba nalazila na carinskom lageru u Beogradu. Nakon potpisivanja ugovora sa Fondom zdravstva Crne Gore, Farmont kao dobaljač je krenuo… Više »

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Залуд Петре објашњаваш аветињи.

animamontenegro
Gost
animamontenegro

zasto zagreb ne ukrade nego baš Beograd i srbi….Baš se čudim…..e Šajkačari jadna li vam majka…Sve vaše,ma baš ceo svet ako nije vaš onda ima vaš DNK hahaha

Ratko
Gost
Ratko

Dali je Salvador,srbalju..da li.

Ostao Doma
Gost
Ostao Doma

Dragi Srbi koji ovu odluku Srbije podrzavate,nijeste vi nicija braca,vi ste zarazeni mrznjom,i vama lijeka neme.Imate hrabrosti da kritikujete sve Crnogorsko,ali pameti nemate.Vama su braca Crnogorci,Rusi,Kinezi,Italijani…Ali vi ste ti koji ste svaciji drug a niciji prijatelj.

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

Ja sam iz Srbije i ne podrzavam to da je Srbija na granici konfiskovala robu CG. Glasno bi ustao protiv toga, i verujem ogroman deo srpske javnosti. Medjutim ovo je pranje Cirgica svoje neodgovornsoti. Budite iskreni i vi prema sebi. Nista nije kupljeno. Dogovarano je medjutim zbog vanredne situacije nije bilo isporuceno jer se nije moglo izvesti. Tako je u… Više »

Lucije
Gost
Lucije

Nije na granici kofiskovsno piše u tekstu, da nije ni krenulo iz BG, zbog zabrane

Joo
Gost
Joo

Nije tacno….placeno je……

Vava
Gost
Vava

Procitaj text polako, gresis dzoo

Pocrnogorčen
Gost
Pocrnogorčen

Ti znaš!

Pedja *
Gost
Pedja *

Ujvidek , lijepo si objasnio. Dogovoreno je , medjutim ….
Uvjek su se ljudi vezivali za rijec , a ne za rogove .

Drnik
Gost
Drnik

Ne seri majke ti. Ako neznas kako se trguje izmedju drzave i firmi nemoj se javljati. Uzeli ste tacnije ukrali ste dva respiratora i smatracu da je drzava srbija ubila dva drzavljanina Crne Gore.. sve vam je ovako a pitate se sto ste u svadji sa pola evrope.. pi fuj..

Petar
Gost
Petar

Pa ti ne znas ni sta je bilo a dijelis pamet nekom Kakva trgovina drzava i firme, ovo su dvije firme poslovale, jedna po nalogu Fonda druga predstavnistvo u Srbiji.

drnik
Gost
drnik

petre ne mlati dopis predstavničke firme iz beograda fino kažu da je srbija konfiskovala tri respiratora..

Realista
Gost
Realista

Potpuno su u pravu jedino pitanje zasto je Srbija konfiskovala nesto a takodje nije platila. Nije srbijanska firma u pitanje.

Petar
Gost
Petar

Pa nije konfiskovala, vidite da su i naslov promjenila. Prosto firma nije mogla da proda jer nije mogla da izveze, pa su prodali nekom drugom u Srbiji.

VUKKKK
Gost
VUKKKK

Ako je Srbija zadrzala,jeste sigurno tri komada,smesno jako,sto toliki kamioni prelaze granicu a tri raspiratora im Srbija uzela?Jedan narod u dve drzave strasno!

Paša
Gost
Paša

Nije Čirgić ni tvrdio da su respiratori konfiskovani, nego Farmont.

Glasnik
Gost
Glasnik

Ostani doma, pokrij se ušima, …

Ostao Doma
Gost
Ostao Doma

Zbog vas vjernika koji psujete i kunete,nema sanse

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

U tekstu lepo pise to su bili respiratori koji su lezali na carini u Srbiji vec neko vreme. Firma u CG je nasla da su slobodoni medjutim nisu racunali da nece moci da ih uvezu jer je izvoz iz Srbije . Ugovor je potpisan medjutim nije moglo da prodje carinu jer nije po zakonu usled vanrednog stanja i celi posao… Više »

Komsija
Gost
Komsija

Kako ste jadni sa pricom.sto ne vidite da hoce i zakon da prekrse da nam ih isporuce.pricajte istinu.

Drnik
Gost
Drnik

Ajde ne mlatunjaj nisi ti moj komsija vec neprijatelj.. fujjj

Cgcgcgcg
Gost
Cgcgcgcg

Neka ih koriste za najuze drzavno rukovodstvo da ne stoje ne iskoristeni !

Risto
Gost
Risto

CgCg ko ti je kriv sto ste sirotinja i sto nista nemate …

Paša
Gost
Paša

Je li ti to jedini argument? Neka smo i sirotinja, ali nismo zlobni i puni mržnje ka’ vi! Bogati, da to kaže neko iz neke bogate zemlje, pa i nekako, no neko iz mrčene Srbije, koja je, osim što je sirotinja, i nazadna, pravi srednjovjekovni kazamat.

JUPIIIII
Gost
JUPIIIII

HAHAHAHA KOLIKO JE ODJE DPS GLASACA .TACNO 179 KOM…STETA STO NEMA KAFICA DA NA SUNCE KUCKATE ..HAHAHA KOLIKO JUNAKA BEZ IMENA ..
A SKIDE LI VAM ONA SA INSTAGRAMA MASKU.. E CUDO NEVIDJENO 😀😀😀😀😀

Roorke
Gost
Roorke

A kojem ti dijelu glasaca pripadas?ovima sto ce Vucic vazduh da da?ako si kd tih,moras da budes svjestan toga da si odje manjina,pa jezicinu pruzaj po Srbiji,odje cuti i trpi,jasno?

40 dana D jaje
Gost
40 dana D jaje

Slušajte ovo manastir ostrog je najpoznatiji u jugoslaviju i šire neće mu panuti rejting ako bude liberalski. …………..

Roorke
Gost
Roorke

Ne trebaju nam respiratori,Risto ce nam dat’ na kasicicu da se pricestimo vazduhom,Milo,protiv tebe sam,ali sam prinudjen da te volim!!drzi se Crna Goro,najljepsa!!!

Ennd
Gost
Ennd

Neka.im njima.ce trebat nama nece ako bog dadne

Grgec
Gost
Grgec

Znaci nisu konfiskovani jer nisu ni mogli da budu prodati u inostranstvo. Na kraju je srpska privatna firma koja je vlasnik respiratora prodala respiratore u Srbiji i drzava Srbija sa tim nema nista. Niko vam nije kriv sto hocete da kupite nesto negde gde ne moze…

marko
Gost
marko

Crnogorcima neće trebati ovi aparati . Nadam se da neće ni Srbijancima , ali kako rade ….

sve ti savo
Gost
sve ti savo

polako braco crnogorci, zar nismo jedna familija? kad ste trebali s nama da pljackate 90-tih onda smo bili familija, pa neka sad svedno je respirator kod nas ili vas- isto je

Marko
Gost
Marko

vama otimanje je u kulturi, cim ti je svejedno, zamisli da CG otima u ovakvoj situaciji nesto sto joj ne pripada ? al dobro kod vas je to normalno, eo 100 godina nam oteli vjerske objekte, bez stida i srama danas pricate da je vase, navikli smo 🙂

Mneeee
Gost
Mneeee

Nisu to pravi crnogorci,to su ovi uvezeni vidis li imena jadan ne bio! Ne obraci paznju na ove, nebitni su vijeruj mi!

Joo
Gost
Joo

Sve ti…..jedini gennocidni pljacckasi na Balkanu si ti i tvoji……

ElPatron
Gost
ElPatron

Trebali ste sacekat jos po god pa da narucite respiratore 🤣🤣😂😅🤣

Stara Garda
Gost
Stara Garda

Neka im je sa srecom.Vazda su cojstvo nosili u sebe nasa braca Serbi.

brkoo
Gost
brkoo

Nije i ne može Srbija biti kriva za nečiju nesposobnost.
Trebalo se ranije misliti o svome narodu i zdravstvu ali se nije imalo kad.

Marko
Gost
Marko

vi oteli, bez stida, al mi smo krivi jel ? tako je vazda sa srbima

Petar
Gost
Petar

Sta su oteli Procitaj clanak, niste ni platili. Nego ste odlucili da kupite nesto sto ne moze da se izveze, niste pare dali i sad su svi drugi krivi. Tipicno crnogorski…

Paša
Gost
Paša

Nismo mi kupovali respiratore od Srbije, no od Šveđana. Niti je naše bilo da mi znamo đe su aparati, to je zastupnikov posao bio. Ali, gle slučaja, baš oni što su bili u Srbiji, ne mogaše se nabaviti, s ostalima nije bio problem.

Simeon
Gost
Simeon

Nego ko će biti kriv. Naručujete švedske respiratorne u Srbiji kojoj oni trebaju. Da li ste normalni.

Joo
Gost
Joo

Marko….srbijanci uvek kad otmu tudje igraju igricu zamene teza….oteli smo vam, okupirali, unistili, ali vi ste sami krivi…….

Petar
Gost
Petar

@Joo ti si bolestan lik, i siris mrznju svaki put kada nesto ovde napise, vise od godine citam tvoje komentare i iskreno mi je zao ljudi koji zive u tvom okruzenju.

Mare
Gost
Mare

Narucili aspiratore tamo gjde je zabranjen izvoz i sad vam oni krivi????

kojo
Gost
kojo

kaze se RESPIRATORE strucnjak! toliko o tebi

Ratko
Gost
Ratko

AOh Mare respiratore

Mare
Gost
Mare

Greska 😀 Medjutim sustina ostaje.

Paša
Gost
Paša

Naručili respiratore od švedske firme koja ih proizvodi, nije naše da znamo đe se njihovi aparati nalaze. To je posao zastupnika i sve ovo je njihova greška. Zanimljivo je samo kako se Srbija ne sjeti ranije da ih kupi, rekoše da su dugo ležali na carini, nego baš kad je Crna Gora htjela da ih kupi.

Marko
Gost
Marko

Da li će gospodin Čirgić odgovarati za prethodne laži, odnosno uznemirivanje javnosti ?

Delboj
Gost
Delboj

Koliko Vucicevih hibridnih botica aktivno…

Petar
Gost
Petar

Ovde je dovoljno imati svoj mozak i u ovom tesktu vidjeti da Cirgic manipulise… Ne trebaju im botovi.

Info
Gost
Info

Nije Čirgić poništio ugovor nego vlada Srbije. Ali ne brinite srediće to vojvoda Mandić.

Petar
Gost
Petar

Pa nije ni vlada Srbije. O cemu pricas? Nikada nije postojao ugovor izmejdu Vlade Srbije i bilo kog pravnog subjekta u CG. Sta vam znace ove lazi?

Paša
Gost
Paša

Aktivni, sjede kući, ne litijaju, pa da nešto rade… Udar na CDM, jer im se ne sviđa odnos komentara ovđe, 90 – 10% na njihovu štetu.

Lscg
Gost
Lscg

Strašno, strašno, ovako je i bilo, gini na mojkovac,a onda ….država,crkva ,jezik, NEKA NAM JE VJECNA. EWIWA

Ostao Doma
Gost
Ostao Doma

A sta ste ocekivali od Vucica,koji je kao svoju najvecu gresku naveo to sto je dozvolio da se ljudi vrate u svoju zemlju.

Strijelac
Gost
Strijelac

Do podne su srpski botovi ćutali, a onda se po instrukcijama, nalogodavaca iz DF-a, SPC, Milačića, Danilovića, Demokrata….dug je spisak izroda…..raspisali, po sistemu napad je najbolja odbrana.Međutim, ovoga puta zaludnja im je rabota….brane neodbranjivo.
.

Haris
Gost
Haris

Za nauk da zaobilazite bile kakve firme iz srbije i iz CG koje rade sa srbijom.

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

Jesu li te makli iza onog kontejnera?

Mima
Gost
Mima

Treba neko da im kaže da to treba i srbima u CG, ili ih baš briga za sunarodnike. Zapitajte se srbi ko su vam braća!

JasampaJa
Gost
JasampaJa

A vidis li da im i u ovoj krizi Kosovo nije dio SRB, no daju podatke za tamo odvojeno. Jadan narod!!!

Ljiljo
Gost
Ljiljo

Srbi daju sve kao Albancima.Moras da das da ti se da…Tako takse dolje I eto granice da im daju Srbi I imaju I pravo jer niko ne daje a sto nijesu ovo bajke. Svako u svojoj zemlji

Ljubo
Gost
Ljubo

Jes li ti Ljiljo uvijek ovako konfuzna?

Petar
Gost
Petar

Na kraju ce vam i poslati respiratore, i pored ovih lazi kje se plasiraju, pazi sta ti kazem. I opet cete nastaviti da pljujete … jer samo to znate…

Drnik
Gost
Drnik

Petre oce jer nisu njihovi jeste li ikad ista kupili od strane firme.. alo ljudi. Oni nisu uzeli crnogorsku robu vec svedsku a nas su ostetili ubili su troje ljudi kojima je potreban respirator vi ste za mene ubice

Danilo
Gost
Danilo

Drago mi je sto ste svi fasisti na istoj strani, i sad iskreno mi je drago sto je tako. Ostalo vam je jos da vjeru promijenite mada mislim da vas je malo pravoslavaca ovdje. U velikoj ste manjini i ostacete tako, dok god se u vecinskoj Crnoj Gori Srpski bajrak vije a vas se moze vidjet samo po kakvih ormara… Više »

Rade007
Gost
Rade007

Sto reče to nesrećniče

E viva 🇲🇪
Gost
E viva 🇲🇪

Smo ti sanjaj Danilo, uskoro ćeš se probuditi i suociti sa stvarnošću. Živi bili pa viđeli. 🇲🇪barjak će se vzda vijoriti dok je Crne Gore i dok je nas pravih Crnogoraca. A vama eto trobojke i srpske braće samo dalje od CG.

Pedja
Gost
Pedja

Jel ono sto se skupilo u bioskop u Niksic to.
Samo se bucajte a vrijeme ce pokazati ko je crnogorac a ko glumac.

Bato šestar
Gost
Bato šestar

Tako je, Bato što kljuca, Jare, Bevanda i ostali štihovi…

Glasnik
Gost
Glasnik

E,… sad bi te đeeedo po- turu, toljagom !

Glasnik
Gost
Glasnik

E, … sad bi te đeeedo po- turu toljagom !

boris
Gost
boris

tacno tako brate!!! gotovi su!! samo polako da prodje ovo!!

Delboj
Gost
Delboj

Nece ti sa taj fasisticki Drazin vise vijoriti budi siguran cetnice.

Ostao Doma
Gost
Ostao Doma

Zasto necete da objavite moje komentare,budite ljubaznj pa mi objasnite.

Ostao Doma
Gost
Ostao Doma

A ovaj ste objavili,vama je ocigledno interes da se ljudi vrijedjaju,a kada neko napise nesto sto nema uvredljivu konotaciju onda to preskocite.

ključno
Gost
ključno

ne objavljuju kad ih uhvatis da lazu

Raki
Gost
Raki

Sta ce nama respiratori…dajte vi narodu novca i namirnica da se prehrane i platite racune za struju..to niko ne pominje…mnoge ce glad ubiti a ne virus

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pa sto narucise iz Srbije a znaju da su zabranili izvoz medicinske opreme ?

gost
Gost
gost

Mislili su da srbi neće ukrasti respiratore i tako ugrožavati živote svoje braće.

Petar
Gost
Petar

@gost Ukrasti sta? Pa nisu ni bili vlasnistvo CG. Pogledaj naslov jos jendom, evo izmjenili su ga da malo vise lici na istinu.

Paša
Gost
Paša

Nisu naručili od Srbije, nego od švedskog proizvođača, preko zastupnika u Danilovgradu. U cijeloj raboti, niđe veze sa Srbijom, osim što su tri aparata bila tamo. Ili misliš da država treba da zna đe se prodavcima nalaze aparati koje prodaju?

Djekna
Gost
Djekna

Nije jos trebalo narucivati te respiratore. Kad prodje korona biti ce jeftiniji. Sad vam je Srbija kriva sto ste nesposobni,oni su zabranili izvoz jos prije 10dana i sto je tu cudno.

Durmitorac
Gost
Durmitorac

Ništa nije čudno…..raspirivači mržnje na Balkanu ne miruju.Pošto ne mogu drugačije nauditi onda se služe ovim stvarima.I da se zna Srbija ne proizvodi respiratore nego Šveđani i njima su plaćeni i od njih upućeni predstavništu u Beogradu da ih proslijede Crnoj Gori.

Zoki
Gost
Zoki

Nisu plaćeni. To je ključno.
Šveđani vole solarno plaćanje.

Petar
Gost
Petar

Oni su vec bili u Srbiji na granici kada je dogovoreno da se isporuce CG, nikada nisu placeni, jer je valutno placanje, kada stigne. Da mogu oni bi ih poslali iz Svedske ali i tamo je stopirano zbog iste zabrane koja postoji u Srbiji. I to je to. Srbija je uvezla iz Kine tako da Vlada CG neka kupi u… Više »

ključno
Gost
ključno

Srbija vise nije zaplijenila respiratore nego zadrzala… napreduje cdm

ključno
Gost
ključno

je li ovo CDM izmijenio naslov?

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Sad fino izvinjenje za ove fake informacije i pokusavanja politicke propagande i sirenja mrznje u ovim vanrednim okolnostima. Naime pokazalo se netacnim da je roba uopste i bila na granici,a ispostavilo se da nije cak ni placena. Od ranije je poznato da je Srbija zabranila izvoz medicinske opreme. Dakle javno izvinjenje za klevetu je najmanje sto se ocekuje.

Paša
Gost
Paša

Neka se Farmont izvini, Crna Gora u ovom slučaju nema ništa sa Srbijom.

Delboj
Gost
Delboj

Sve je jasno. Ko je prijatelj a ko neprijatelj. Hvala braco Hrvati.

Vaše ime
Gost
Vaše ime

hrvatsko brašno je odlično

Jod
Gost
Jod

Sve neki muslimani.

Smire
Gost
Smire

Neka pukne kome smeta :))

Risto
Gost
Risto

To je danasnja Crna Gora…Muslimani im omogucavaju vecinu …

Paša
Gost
Paša

Za tebe je i PI kompliment!

Titobog26877u
Gost
Titobog26877u

Ovom rezimu Djukanovica nista se ne sme dati

Sistem
Gost
Sistem

Ne sprdaj se

Ostao Doma
Gost
Ostao Doma

“Cega se pametan stidi,tim se budala ponosi”Nadam se da ces izbjeci ovaj virus i dugo da zivis,a ako ti nekada nesto bude trebalo trebao bi da se obratis velikim demokratama Vucicu i Putinu

Jež
Gost
Jež

Što je to Srbija ikad davala……vi viđite što ćete….gradite nobe manastire po Srbiji, stiže vi 600 popova.

Risto
Gost
Risto

Jez, a zasto bi ti Srbija bilo sta dala ? Zasluzio se ? Pitaj EU, Hrvate i NATO da ti nesto daju…A vec su vam dali, da ne kazem sta.

Sovereign
Gost
Sovereign

Зашто се петљате са Србијом? Имате косово, албанију, хрватску, ЕУ ….цио Свијет осим Србије и Русије. Али не, ви поново не можете без безобразлука. Забранила држава извоз медицинске опреме , а они мисле да је то црна гора, па могу како хоће.

Arena
Gost
Arena

Svi ćiriličari lažu po istoj matrici.

Alice
Gost
Alice

Čitam u komentarima Srbija zabranila izvoz medicinske opreme i ok, ali ova oprema nije bila vlasništvo Srbije niti njen proizvod, halo ljudi – proizvod je Švedski dakle Švedska je vlasnik! Kako može onda Srbija da zabrani – zar to nije onda otuđenje tuđe imovine i to bespravno??? Međudržavni konflikt

Neka to
Gost
Neka to

Sve firme koje imaju sjediste u Srbiji a istovremeno su za Crnu Goru nabavljaci treba sa njima prekinuti ugovore kao naprimjer Koka Kola.Ili smo drzava ili smo takozvana dosta vise

dragan
Gost
dragan

Aman ljudi , samo jubav empatija i tolerancija nas mogu spasti. Pa mi smo bratski narod sta vam je ?! Pomoci ce Srbija koliko god moze kao sto je uvek , ali ne moze uvek i samo Srbija pomagati , da li ce te vi nekad pomoci Srbiji , bar lepom recju ?

eu kolonija
Gost
eu kolonija

draga dragana. upavu si oni samo pričaju o sebi I svojim potrebama. srbija mora brinuti o srbima u crnoj gori I crnogorcima koji se nisu ogriješili o srbiju a s ovima samo poslovno ili kao s albancima

Vaše ime
Gost
Vaše ime

kad nam je Srbija išta pomogla

eu kolonija
Gost
eu kolonija

a zašto bi ti pomagala. piše lijepo treba pomoći srbima I crnogorcima koji su ono što su uvijek bili

Haris
Gost
Haris

Teško tome kome će srbija pomoć, nek odmah nabavi traktor ili nađe kakvo zgodno drvo, vrba je dobra za to.

mikicaqrva
Gost
mikicaqrva

nekate alo

Ablek
Gost
Ablek

Biće vam prokleti “braćo” Srbi jer oteto je prokleto

Ironijan
Gost
Ironijan

Evo im 3 mrtvih.

Cunami
Gost
Cunami

Niko nista nije oteo, nego je svedska firma kad je vidjela da ih ne moze izvesti iz Srbije, pa ih je prodala firmi u Srbiji

Igor
Gost
Igor

Pa niko ti nije oteo, to nije ni bilo nase, nismo to ni platili, samo smo pokusali kupiti tamo gdje se nije moglo kupiti jer je izvoz zabranjen. Pa ta firma ih je prodala drugima u Srbiji. Kakvo otimanje??? Auu ala ste vi pukli …

Cuca
Gost
Cuca

“ U pamet se dobro Crnogorci”. Što vam godj treba ima zemalja i bez Srbije. Ostaćete kratkih rukava i prevareni.

Cunami
Gost
Cunami

Nije problem Srbija, problem je sto se nemaju odakle ni uvesti. Firma bi te respiratore koje je cg narucila mogla da posalje iz Svedske al i tamo postoji zabrana. Zato Vlada mora da urgira i moli da joj se omoguci kupovina respiratora

Hrapo maskirani
Gost
Hrapo maskirani

Partijski drug Hrapovića skreće priču a mogao bi da se pohvali da je i on dobio stan, da mjesečno plaća rate od 72€ za 10 godina.

Ddd
Gost
Ddd

Kako skrece paznju , jesu li uzeli respiratore jesu sto ti mlatis sad oces.da slazes da je ovo izmisljeno , gadi mi se nasto ste spremni crnogorski srbijanci da nije tuzno bilo bi smijesno

penzioner
Gost
penzioner

Ja sam bio sredio da uzmem dva džaka brašna u Laković, ubacio u kolica a kad sam došao do kase vratiše me, kažu ne može bez jedan! Sad ja i komšija dijelimo taj jedan.

Mare
Gost
Mare

@DDD Pa nisi uzeo, procitaj tekst jos jednom. Nisi kupio, nego si nasao tri slobodna, medjutim u zemlji koja ne dozvoljava izvoz, znaci nisi ih ni nasao. Firma vam rekla mi vama ne mozemo ovo prodati, jer se ne moze izvesti. Hvala lijepo, dovidjenja. Idi naruci u Njemackoj i Svedskoj, a ni tamo ih neces dobiti, niti platiti naravno, dok… Više »

Miloš
Gost
Miloš

Ko je objavio fake news?

SSR
Gost
SSR

Kod vas ima stvarno BOLOUMNIH koji bljuju mržnju prema Srbiji i Srbima. Žalosno do zla boga.

Sanja
Gost
Sanja

samo odgovor na mrznju koja zraci od Srba!!

ElPatron
Gost
ElPatron

E jad te vidio ka sto te je 🤣😅😂🤣🤣

Risto
Gost
Risto

Sanja, Srbija ima dovoljno svojih problema, vas niko u nasim medijima ni ne spominje …

SFRJ
Gost
SFRJ

Da li neka TV kuca moze da jednom mjesecno emotiuje emisiju u kojoj bi ucestvovao neko od strucnih lica I da bude direktno ukljucenje na pitanja gradjana da dobiju odgovore ?

faust
Gost
faust

Malo im bilo

Risto
Gost
Risto

Faust, jesi li se najeo hleba i ostale hrane iz Srbije ? Malo ti bilo …

Kotor
Gost
Kotor

Svaka vi je ovakva rabota sa Srbijom. Zašto nabavljte robu preko srpskih posrednika.ima ih u okruženju na desetine.

Staxe
Gost
Staxe

Da li će Katnić procesuirati Čirgića zbog lažne vijesti i širenja panike?

Diego
Gost
Diego

Sto je lazno

Vladimir
Gost
Vladimir

Sve je laž rodjače!…Sve..ali apsolitno sve..ovaj kad zine on slaže.

Sigma
Gost
Sigma

Evo stize brasno iz bratske SRBIJE.

Snarky
Gost
Snarky

Nikad nam nisu pomogli.. tako da se to moglo očekivati..

Prc CG
Gost
Prc CG

A ko ti je pomogao 79’ za vrijeme razornog zemljotresa na CG primorju,luku Bar je srbaija napravila kukavce,Doživite se u pamet i batalite se dezinformacija i laži režima u CG!!!!

Snarky
Gost
Snarky

Tad su svi iz Jugoslavije pomogli, tako da je Srbija morala pomoći..to sve jer je Tita bilo..da ga nije bilo ne bi pomogla ne brini

Zoki
Gost
Zoki

Tito je bio jednom nogom u grobu.
Slab si štih izvukao.
I nisu morali, da pomognu.
Ali ste im pamet u glavu vratili.

Risto
Gost
Risto

Snarky, a zasto da ti Srbija pomaze kada si nezavisna drzava i tigar na Balkanu ?

Snarky
Gost
Snarky

Svi pomažu, tako da bi mogli i oni..

mačor
Gost
mačor

Hoće li Amfilohije da kune ?

PuMpa
Gost
PuMpa

Daj Bože da nama nikad ne zatrebaju ta tri respiratora, čak ni onima što im je Srbija majka a Crna Gora maćeha, neka na njih zakače one iz Srbije što kao papagaji ponavljaju da nikad neće ostaviti na cjedilu svoj srpski narod u Crnoj Gori.

Prc CG
Gost
Prc CG

Alo junače respiratori nijesu plaćeni,kako da vam ih isporuče,kako kad je zabrana izvoza medicinskog materijala a predstavnik te firme uopste ne postoji u CG,jesi li ti kršten Alo.

Prc CG
Gost
Prc CG

Ne postoji u Srbiji….

Majkl
Gost
Majkl

Bilo bi interesantno da se objavi podatak, koliko robe za Srbiju dolazi u Barsku luku i da li CG pravi bilo kakav problem pri tranzitu te robe za Srbiju. To što smo ponudili svoji luku svima u regionu ,da u ovo vrijeme imaju lakše snadbijevanje ,govori o politici CG prema svim komšijama. I u vrijeme ratova u bivšoj Jugoslaviji, bili… Više »

Vaše ime
Gost
Vaše ime

i baš nam ti srbi koje smo primili kao izbjeglice sada rade protiv Crne Gore, dobro su stari rekli – pomogni sirotu na svoju sramotu

Risto
Gost
Risto

Zasto bi ti bilo ko pomagao kada si nezavisna drzava i tigar na balkanu ? Neka ti pomogne NATO, Hrvatska, EU…Sada trazis pomoc od “litijasa” … Malo smo vas obrazovali, lecili, trpeli i pomagali..Postoje i druge luke osim luke Bar …

Atos
Gost
Atos

Đe su nam “tdadicionalninž prijatelji” Albanija, Kosovo, nemačka, Amerika

faust
Gost
faust

Pomogli nas juce sa 53 miliona €, a ovi tvoji izrodi ne daju ni ovo sto se plati

antipolitico
Gost
antipolitico

srbiju pomogli ti isti juče sa 93mi. evra…

Staxe
Gost
Staxe

Sa koliko kamate…

Atos
Gost
Atos

Srbi su ti donijeli pomoć i od Kineza i od Turaka. A ovo je u vlasništvu Srbijanske firme iz Beogeada, koja je i predstavnik Švedske firme. Srbijanci nisu ni prije 20 dana poslali makje koje su naručene od njih, zbog uvođenja mjere zabrana izvoza I ko se sada čudi da kada nisu mogle občne maske proći, da će moći ovi… Više »

Risto
Gost
Risto

Faust, nista niste platili plus je u celoj EU i Srbiji zabrana izvoza medicinske opreme i materijala. Informisi se malo …

SFRJ
Gost
SFRJ

Da li Crna Gora planira da kupi kamere za otkrivanje ljudi koji imaju virus ..? Mnogo je novca ali imamo donatore te smatram da bi bilo dobro za zdravlje gradjana .

Džikson
Gost
Džikson

Nema više šta da se zamaramo. Respiratori su švetski i bili su na lageru. Firma iz danilovgrad ima ugovor sa dobavjačom švetskom firmom i Ugovor za Crnu Goru. I tačno je povereno u beograd da je sve bilion spremno za isporuku i da je ih vlade srbije stopiirano isporuka. Prema tome ni zagreb ni beograd nisu mogli stopirati kad su… Više »

Risto
Gost
Risto

Tigre sa Balkana, imate luku Bar, pa nabavite sta god hocete i od koga hocete morskim putem. Sta si se zakacio za Srbiju? Ona brine za svoje gradjane …Nema vise u SR vladi “vasih” ljudi i zavrsavanja kombinacija.

Lep je Džigi ko
Gost
Lep je Džigi ko

Džiksone, što ne pratiš ovu školu preko televizije, besplatno je, kad si već preskočio onu redovnu. Počni sa švetskim dobavjačom sa naplatu carine, što znači počni sa 4. razredom!

Miraš 2
Gost
Miraš 2

Niksicani svi u odbranu majke Srbije

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Kad su Crnogorci zauzeli Skadar jedan Bulatovic se zalio govoreci da ni Srbi ne uzese ona tri topa islobodili bi citav svijet

Risto
Gost
Risto

Bravo za komentar ! Tacno u centar ! 🙂

Miraš 2
Gost
Miraš 2

400slepera hrane ušlo prije 2dana iz Srbije

Risto
Gost
Risto

26 000 slepera je pre par dana je uslo u Srbiju, a od toga je 13 000 srpskih slepera …

Borko
Gost
Borko

Pa 90,% odavde nije ni procitalo tekst.Sjede ispred tastature i samo cekaju naslov da oslobode nakupljenih otrov.

Peruta
Gost
Peruta

Napisao bih jednu Njegoševu, no mi nećete objaviti komentar.

Miraš 2
Gost
Miraš 2

Nije tačno da je Srbija konfiskovala respiratore

Alan Ford
Gost
Alan Ford

Dobro je ova kompanija skinula kajmak 2 puta naplatila istu opremu da mozda Del Boj iz mucki nije predstavnik… A braco Srbi nema frke znate onu staru pamti pa vrati a imamo podosta.

Supr hic
Gost
Supr hic

Za ovake dezinformacije se ide u spuz, Cirgicu najmanje sto mozes da ucinis je da podneses ostavku.

Kokot
Gost
Kokot

Znači nije Srbija kriva nego nesposobna administracija

Sistem
Gost
Sistem

je Albanija naručila recimo 10 mercedesa preko Ljetopisa
I da su mercedesi stigli u Ljetopis, a da je u Crnoj Gori zabrana izvoza automobila… Što mislite da li bi bili isporučeni…
Naravno da bih volio da su Srbijanci isporučili, ali ne mogu se čuditi zašto nisu…

starac fočo
Gost
starac fočo

Kao laik ne bih da prejudiciram, ali ovo mi smrdi na neku muljažu. Imamo avione MA, pa sa njima direktno kod proizvođača po robu odnosno respiratore. Tako bi se izbjegle razne manipulacije i “ugradnje”.

LSCG
Gost
LSCG

Manipulacija. Nije istina. Sram te bili !!!

Toni
Gost
Toni

Ko hoće – nađe način, a ko neće – nađe izgovor. Bitno je da Čirgić trese dobru platu u Fondu, bez odgovornosti i sa malo kukumavčenja u ovakvim situacijama.

Vukan
Gost
Vukan

A sto su nabavljali preko predstavnistva iz SRB ako su znali za zabranu. Prvo gledati greške svoje pa moral drugih.

Rozaj
Gost
Rozaj

Rade ono sto su kroz vjekove radili

Jaa
Gost
Jaa

Dje su respiratori sto donirase javne licnosti. Oce li to kad stici
I jos, vodi li ko kontolu gdje idu pare od donacije

Paša
Gost
Paša

Oni su donirali pare, a ne respiratore. Vlada CG pokušava da ih nabavi i kupi. Eto, ispade da ne mogu kupiti od Šveđana baš one aparate koji si samo ležali na srbijanskoj carini :).

Zoki
Gost
Zoki

Gori od srbijanskog rezima su ovi koji ih pokusavaju opravdati

Pariz
Gost
Pariz

Nemoj te da se svađajte!Napadali ste litije Crkvu za pričešće ono se desi da je najveća infekcija u Tuzi zato ne osuđujete i ne napadajte nikoga Unaprijed!Ujedinite se pustite barem sad svadje!!!

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Nesta sto nije tvoje niko t ne moze konfiskovati

Dado
Gost
Dado

Procitajte cijeli tekst a ne samo naslov, pa ce Vam bit jasnije.

Jovana
Gost
Jovana

Nama je sve jasno već odavno, nego vama posrbicama ništa nije jasno

gost
Gost
gost

Evo pročitao sam. Srbi su konfiskovali respiratore koji nijesu njihovi i ne daju da se isporuče Crnoj Gori koja ih je kupila. Znajući za ovu krizu meni je taj potez ogavan. To samo mogu da urade da ne kažem ko.

Dado
Gost
Dado

Opet nisi procitao ili oces da malo raspirujes sto je vise nego ocigledno, da ti pojasnim ti uredjaju su na listi za zabranu izvoza i dok je vanredno stanje ne moze se izvesti iz neke zemlje dok traju te mjere pa da smo i mi nebi smjeli izvesti nista, cak se evo i nas Fond oglasio i shvata sustinu samo… Više »

gost
Gost
gost

Bitno je da si ti što kažeš ukapirao. Svako dobro.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Dado ne daj boze nikome da mu zatreba aspirator.Danas nije nikome zagarantovano da nece,zamisli sada neko ga tvoga bliznjeg da mu zivot zavisi od njega da li bi ti ovako komentarisao,sramno covjece da sram nije ne moze biti,velika I opaka mrznja je u tebi ako ovo probas pravdati

Dado
Gost
Dado

Novace nemam ja nikakvu mrznju neznam o cemu pricas, slusas li ti sebe, kao prvo nije aspirator nego respirator, kao drugo i nasa se drzava oglasila i shvaca zasto nije isporuceno, i kao trece Vlada CG nece gradjane ostavit bez opreme kao sto vidis da smo jedini uveli sve na vrijeme tako da opusti se.

Gusinje
Gost
Gusinje

Nista mi nije jasno, NATO je donirao respiratore i onda je Srbija, sto uradila ?

Prč
Gost
Prč

Prvo ste izbacili crnogorske gradjane iz aviona a sad ovo.ne znam dokle ce ova drzava da trpi takvo ponasanje susjeda.eu dozvoljava svima nama na zapadnom balkanj al ne i srbija.da bog da da vam ne valjaju.dok je ovakva politika iz susjedne nam drzave svaki odnos prrkinuti sa njima.

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Mandiću ne pomaži više, kumimo te

OtetoProkleto
Gost
OtetoProkleto

Hrvati gospoda!

Niksa
Gost
Niksa

Da se zafalimo Andriji Mandiću, dobro je ovu podrsku zavrsio.

Ivica
Gost
Ivica

Veća su nam braća Hrvati nego Srbi 10 puta.

Maxim
Gost
Maxim

Sto se prvo ne raspitaste može li to stići iz Srbije,stručnjaci…I nije ih Srbija zadržala nego konfiskovala,otela.

Sasa
Gost
Sasa

Vjerovatno je to ova pomoć koju je tražio Vučić.

Grunf
Gost
Grunf

Tako je Srbija zadržala sav novac koji je Crnoj Gori nakon I sv.rata pripao na ime ratne odštete.Zbog Srbije ušla u rat a onda joj “majčica” Srbija uzela sve,do poslednje pare.

Baki
Gost
Baki

Eto vam “braće” Srba.

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Eto i tebi cirgica

MINA
Gost
MINA

Nama jesu braca,a tebi ,uvijek,neprijatelji
Nije tebi lako.

gost
Gost
gost

Mina, eto ti braća uzeše respiratore, pa će biti otežano liječenje.

Podgorica
Gost
Podgorica

Propisi su propisi, u tekstu ti je fino objašnjeno.
Ne može niko iz Tuzi da izsđe, a pitaš se zašto ne može iz Beogeada, neka čoče

MINA
Gost
MINA

Sto god Srbija da uradi prema Crnoj Gori,pa cak l kad u nju izvozi brasno,iako ga nema ni za sebe,naci ce se dezurni srbomrsci da pluju po njoj.A nas ministar zdravlja , pri tom ekonomista,se svadja sa dr.Milenom Popovic,stiteci sebe i svoju mladjanu cerku ,koju vidimo svi,obozava tasne,koje je platila 32000 eura.A respirator kosta 25000 eura.Cirgic je korektan covjek,i zato… Više »

Igor
Gost
Igor

Aj ne mlati, kad ti neko otme ono što si Ugovorio, šta je to? Dobrosusjedski odnos?

Novi Sad
Gost
Novi Sad

Mina- A zasto vi, “velikosrbi”, pominjete brasno u kontekstu kao da je poklonjeno!? Placeno je preko 500,000,000 €, jos ga platimo i nabijate nam ga na nos, da tih para nema u Srbiju vidjeli bi zivotni standar velike drzave…….A tebi je bas lose u zivotu kad ispitujes ko sto nosi i koliko to kosta….Lazni moralisti, koji samo tudje vide…..Da vam… Više »

Markisa1
Gost
Markisa1

Vucic je izjavio d imaju brasna i svih namirnica i vise nego sta im treba pa ce izvoziti. Nista ne daje za dzabe sve joj se placa. Tak mina ne l…

...
Gost
...

Nije njegova, prenio je informaciju Farmonta.

Jež
Gost
Jež

Mina, provalio sam te, ti si- popadija!

Mileva l
Gost
Mileva l

Nikad se ne najela.

sivi soko
Gost
sivi soko

Zavrsicemo to stici ce,pregovori u toku….

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Ta tri su prodata…stici ce od svuda sem od “bratske”

Jorgovan
Gost
Jorgovan

Srpska posla…ovako je bilo i kroz istoriju. Mi placamo Srbiji sve od hrane, do usluga zdravstvene zastite a ispada da nam sve to daju gratis…dje su sad dual srbi iz CG da ih brane

Niš
Gost
Niš

Pa kupi na Kosovo ako ima.

NBA-NK
Gost
NBA-NK

A zašto plaćaš Srbiji zemlji koja pokušava da nam ukine državu.Zar tako ne finansiramo neprijateljsku ekonomiju.

Bokelj
Gost
Bokelj

Procitaj cijeli tekst botu

Tivat
Gost
Tivat

Ti od istorije samo znsš sa je bila u školi čas poslije matematije

Slavko
Gost
Slavko

Pokusali ste da prosvercujete respiratore i to kroz zemlju u kojoj je zabranjen izvoz. Ko ce sada da plati vase mutne radnje?

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Miran pope Slavko..

Chibe
Gost
Chibe

Jes, ti si nadgledao cijelu “operaciju”……a ceereaj

Atos
Gost
Atos

Najlakše je napasti druge

Atos
Gost
Atos

Nadam se da će ipak naći način da to riješe.
Bez obzira na propise, nemoralno je

ZDS
Gost
ZDS

Dabodga tebi zafalio za spas zivota

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Evo ti pomoć Mandiću

SFRJ
Gost
SFRJ

Koliko je u prosloj godini bilo respiratorno oboljelih gradjana u odnosu na doba korone ? Procentualno …Ima li statististickih podataka ..Koliko je Crnoj Gori potebno sve UKUPNO respiratora ..

Sistem
Gost
Sistem

Zavisi od koliko bude išao naglo broj konfaminiranih..
Odnosno možda imamo viška, možda imamo tačno, a možda će faliti… Za to se i apeluje da se ostane kući…

SFRJ
Gost
SFRJ

Ok..A koliko je bilo prosle god respiratorno oboljelih u odnosu na ovu god . I drugo Koliko je bilo od obicnog gripa prosle god U odnosu na sada .Trebalo bi da se ima statistika makar u procentima bar je to moje licno misljenje Hvala

Periac
Gost
Periac

A SFRJ cime se bavis 🤣

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Evo ti pomoći Mandiću

nln
Gost
nln

Sto ih nisi platio ili narucio u Januaru? Evo ti Kina pa im se obrati kao i svako drugi pa trazi respiratore umjesto sto skupljas jeftine politicke poene preko Srbije

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Nadam se da ce maratonci ako im je ostalo I malo ljudkosti u sebi kao i popovi stati i protestovati protiv jos jedne u nizu sramnih odluka sramotne Srbije protiv naroda I drzave CG.

Toni
Gost
Toni

A što, Novače, ne nađete način da se nekako potpuno trsite te Srbije? Kako to da niko nema mozga da da to uradi, nego dovijeka kukamo i tražimo krivca u drugima, dok u stvari ispaštamo zbog toga?

Kokot
Gost
Kokot

Protestovaćemo protiv nesposobne administracije

MINA
Gost
MINA

Tebe treba da je sramota zbog sovinistickog stava,ako,ti ,uopste imas pojma o tome sto isti znaci.

Eldan
Gost
Eldan

Nole… ovo prevazilazi tvoj intelektualni nivo. A i tekst je vise od 6 recenica tako da si samo naslov procitao.

Ime
Gost
Ime

Cekaj znaci srbija nije kriva ona je samo zabranila izvoz. A Firma iz Bg od koje je Farmont kupio je prodala.

Atos
Gost
Atos

Da, otprilike tako. Oni mogu unutar Srbije, ali zabranjen je izvoz, javno je zabranjen, kolko shvatam

Cika miki
Gost
Cika miki

I mi braca, po cemu kopati rupu drugome, a obicno upanes u istu. SESELJEVAC OSTAJE SESELJEVAC

marko
Gost
marko

bratska srbija

Sistem
Gost
Sistem

Kolko shvatih vama je Albanija, Kosovo, Amerika…”brstske, i neka su.
Ali od Srbije (koju mrzite) očekujete da postupi mimo mjera koje su javno uvedene u vanrednom stanju koje je uvedeno…

Marko
Gost
Marko

Niste ih platitili već su bili u Srbiji i u Srbiji je zabranjen izvoz te opreme, ne obmanjujte javnost namjerno zbog političkih poena u ovoj situaciji da nema korupcije vaše sad bi bilo i respiratora I ostale opreme.

Jorgovan
Gost
Jorgovan

A da nisi ti kupio ili bio zaduzen za spediciju pa znas? Sjedi dje si ili idi gore ako ce ti biti lakse…a moji srbi, sjetite se ko vam je pomogao najvise kad su bile poplave

Serdar Jole
Gost
Serdar Jole

Mozda jedan od ta tri bude trebao nekom od tvoje porodice u Crnoj Gori…razmisli malo

nln
Gost
nln

pa trebao ga je onda cirgic platiti i naruciti prije nego je Srbija zatvorila granica za izvoz medicinske robe. A mozda ce sledeci put razmisljati na vrijeme

Prč
Gost
Prč

Nisu naruceni u srbiju vec u svedsku firmu loja ima fobavljace u hr i srb.nece iz svedske slati kad imaju filiale u zagreb i beograd.kedino ko obmanjuje su ovi kao ti.vidim da ti ke milije da ih gore imajj nego mi.takve kao ti bih preko granice poslao kod majcice.taj aspirator ce mozda istom tebi trrbati.

Kotor
Gost
Kotor

Daje sreće Srbija bi i prekršila pravilo kad je upitanju zdravlje. Ali ne, kad je godj trebalo zakinut Crnu goru tu je “bratska Srbija” . “U pamet se dobro Crnogorci”.

Mirko
Gost
Mirko

Postoji li mogućnost kakve tužbe?
Bilo šta? Dosta je više zuluma srbijanskog!

Nezavisna Boka
Gost
Nezavisna Boka

ne postoji , problem je sto je za sve srbija kriva.
firma je pokusala da kjpi u srbiji u trenutku kada je zabranjen uvoz , zasto nisu pokusali u neku drugu zdmlju to niko ne zna ali je bitno da je srbija kriva.
isto kao sto je kriva za brasno koje je poslala crnoj gori.

Paša
Gost
Paša

Brašno koje je PRODALA Crnoj Gori, kao i svima koji hoće da kupe (Vučić sam izjavio da imaju i previše i da će prodavati). Nije CG pokušala da kupi respiratore od Srbije, no od Šveđana i nije njeno da zna đe su Šveđanima aparati. Ovog puta se Srbija zafrkla, jer njena zabrana izvoza ne može da se odnosi na robu… Više »

nln
Gost
nln

postoji, moze firma da tuzi Crnu Goru koja nije platila respiratore

Nikolas
Gost
Nikolas

Kakvo spinovanje i laganje javnosti. Nijesu ti recpiratori “namijenjeni” Crnoj Gori niti su bili naši. Prodajom tih respiratora se bavi firma iz Srbije i imala je na lageru nekolika. Vi ste pokušali da naručite, ali država Srbija je od ranije zabranila izvoz te robe, jer i njoj fale, muku muči da ih nabavi, mole Rusiju i Kinu da im obezbijede… Više »

Chibe
Gost
Chibe

“Vi htjeli da ih uzmete Srbiji” Greote, zamisli….. DA IH UZMU?! Da, to bas tako ide, a maaaaakse jadan

CCCCCC
Gost
CCCCCC

A bogati Nikolas, što Srbija moli Kinu da kupi respiratore ako su mogli da ih kupe u Beogradu. Zato što nijesu bili njihovi već firme koja ih je naručila za Crnu Goru. Isti je slučaj sa 2 respiratore iz Zagreba i šta? ljudiih ih isporučiše jer je Hrvatska za razliku od Srbije ozbjna država.

Paša
Gost
Paša

Mole Kinu, a tri respiratora im leže u Srbiji i sjetili su ih se tek kad je Crna Gora trebalo da ih kupi???

Samo JAAAA
Gost
Samo JAAAA

Vidite li vi da oni ovim gestom pomazu srbima u cg zar se to sad ne vidi a koljenica cuti…..piii piii za vijek vjekova

Ultra Crna Gora
Gost
Ultra Crna Gora

Krenete od Vučića,jasno vam je sve

Pariz
Gost
Pariz

I trebalo je opremu nabavljat kad je bilo vrijeme za to u Januar kad je to još moglo i kad se vidjelo sta će da bude a ne sad kad svi čuvaju za sebe opremu i ne prodaju!Ali vi niste platili Šveđanima zato su i prodali tako da vam Srbija nije kriva već Švedska firma a oni tako posluju ko… Više »

eu kolonija
Gost
eu kolonija

nemojte više ništa nabavljati iz srbije I preko srbije. jeli u redu. razumijemo se mi vrlo dobro. razumijemo mi vašu nervozu. jesu li se ljudi iz zdravstvenog fonda crne gore obratili nekome u srbiji. nisu. jesu li ti isti ljudi ovo prijavili tužilaštvu. nisu. zašto.

100%
Gost
100%

Tekstove na ovu temu treba nasloviti “Crna Gora nije na vrijeme platila i uvezla respiratore”. Svaki drugi naslov je politikanstvo uamjereno na teme manje važnosti u ovom trenutku

Bokelj
Gost
Bokelj

Tačno tako

Paša
Gost
Paša

Maa neka? Pa što onda Srbija plače za respiratorima i moljaka da ih kupi? I ne samo Srbija, nego i većina država u svijetu?

Loli
Gost
Loli

To oni zadrzali za ove litijase, jer oni ce od sad da se lijecexu svoju voljenu srbiju

Cogito ergo sum
Gost
Cogito ergo sum

Pa sve jasno. Blokada izvoza iz Srbije i neplacena nabavka. A da ne pita ko koliko se ovi nasi “dobavljaci” medicinske opreme ugradjuju. Koliko oni doniraju respiratora obzirom da im je nabacen pisao vijeka? To su usti dobavljaci za apoteke…

Marko
Gost
Marko

Iz Zagreba, na isti nacin stiglo!!!!!!

Karl Marks
Gost
Karl Marks

Svijet treba Srbiji da uvede sankcije, pa neka čekaju onda u red za flašu ulja. Cio svijet na jednoj strani, svi solidarni, Srbija uvijek na drugoj strani.

eu kolonija
Gost
eu kolonija

misliš polusvijet. svijet je na strani srbije. pitaj kurtija

nln
Gost
nln

Cio svijet je zabranio izvoz respiratora jer ne postoji zemlja koja ih ima dovoljno a to sto cirgic pokusava da svercuje respiratore preko granice je njegov problem

Majkl
Gost
Majkl

Cio svijet osim Hrvatske, Ili možda nije tačno da smo od istog proizvodjaca iz Hrvatske respiratori dobili bez problema.

Furtula
Gost
Furtula

Sta od njih i ocekivato zna cijeli svijet ko su oni

Rašo
Gost
Rašo

Samo tako su nas pomagali kroz istoriju. Uzimali nam istoriju , pismo, crkve, državu , sve što su stizali I smatrali da im treba. I još nas pri tom nazivali braćom, užas.

Dusan
Gost
Dusan

Pa nista cudno, zabranili su svi izvoz medicinske opreme.. Eto su dali u vijesti objasnjenje firma koja je dostavljala.. I nisu prodati trecoj zemlji, nego ih je Srbija kupila..

Marko
Gost
Marko

Nije izvoz nego tranzit. Roba proizvedena u Svedskoj i na carinskom lageru. Zagreb istu robu isporucio i ako bi njima dobro dosla, ali oni ne kradu tudju muku. Sram vas bilo!!!

Dusan
Gost
Dusan

Na carinskom lageru u Beogradu, roba nije bila placena da bi morala biti isporucena, nego je u firmi stajala.. Procitaj malo sta pise, ne skaci odma.. Jel ti hrvatska ili eu poslala brasno ulje i ostale namirnice ili srbija?! Ne lupaj gluposti kad ne znas

Kontraš
Gost
Kontraš

Dušane, Dušane, kažeš “…Jel ti hrvatska ili eu poslala brasno ulje i ostale namirnice ili srbija?”. Nije brale poslala, nego PRODALA.

Paša
Gost
Paša

Nije poslala, nego PRODALA.

Još jedna laž
Gost
Još jedna laž

Upravo tako, Marko. Nego i Farmont pokusava da ublaži ili nekoga pokriva. Siguran sam da im je fakturu za robu ispostavila firma iz Švedske “Maquet-Getinge Group” koja je vlasnik iste robe. Kako Farmont saopštava vlasnik robe je Getinge Group – Beograd – Srbija, što u ovom slučaju nije tačno.

Orav
Gost
Orav

Nije tranzit nego firma ima predstavništvo u Srbiji i ima ih na svom lageru. Ali Srbija će ih kupiti od tog predstavništva za sebe, nije luda da joj neki Čirgić iz sred Beograda odnese nekolika, a onda oni da traže ima li po Pekingu koji.

faust
Gost
faust

@dusan koja ste vi bagra, imas tekst, cinjenice i opet lazes. KAko bi istinu rekao za nesto sto se desilo prije 100g

Paša
Gost
Paša

A Srbija ih se sjetila tek kad ih je prodavač ugovorom prodao Crnoj Gori? Zanimljivo 🙂

Srbin BA
Gost
Srbin BA

Bravo Srbijo ne treba nista dati Crnogorcima. nedamo svetinje.

Karl Marks
Gost
Karl Marks

Neka Ristovi jaganjci jednom nauče da se piše “ne damo”.

Mileva l
Gost
Mileva l

Sve bi ja vas u Srbiju,da nikad nosa odje ne promolite,sram vas bilo!

KAKO KO ZELI
Gost
KAKO KO ZELI

Bitka za respiratore

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Bilo platit, nije srbija prodala nego ta firma kod koje ste narucili. Ne koristite ovu situaciju za prepucavanje narod ce na izbore odlucit. Kritikujte ameriku malo.

Marko
Gost
Marko

Ne izvrci stvari! Nije izvoz nego tranzit. Roba proizvedena u Svedskoj i na carinskom lageru. Zagreb istu robu isporucio i ako bi njima dobro dosla, ali oni ne kradu tudju muku. Sram vas bilo!!!

Tivat - EU
Gost
Tivat - EU

Pamti pa vrati ! Bice prilike !

Prc CG
Gost
Prc CG

Tek je Srbija počela da vam vrace,malo je to sto ste zaslužili

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Roba nije ni dolazila na granicu a usput saznajemo da nije ni placena. Ljudi zabranili izvoz medicinske opreme ne nama nego svima i sto je problem??? Aaa mi navikli da sve radimo protiv Srbije a kad zagusti kuknjava da nam pomazu! E pa i oni se opametili. Muka je sto ispastamo i mi koji ne odobravamo sve ono sto je… Više »

Marko
Gost
Marko

Nije mogla, kad su je uzeli! Nije izvoz nego tranzit. Roba proizvedena u Svedskoj i na carinskom lageru. Zagreb istu robu isporucio i ako bi njima dobro dosla, ali oni ne kradu tudju muku. Sram vas bilo!!!

nln
Gost
nln

Srbija je suverena drzava koja je zabranila izvoz medicinske robe a neki cirgici tu ne mogu nista tako pozz.

Džikson
Gost
Džikson

Stvarno gospodo iz CDM ovo je sramota što neojavljujete građanima komentare već kad tražite komentare jer i od toga Malta ne živite. I gospodo Vi imate podatke svakog ko pošalje komentar i svako odgovara za izrečena uvredu. Prema tome molim Vas ili ukinite komentare ili ih puštate.

Djurdja
Gost
Djurdja

Braca tako rade.

Nimeta
Gost
Nimeta

A sad su ti braća. A kad otimaš svetinje onda su dušmani.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Uloži žalbu nadležnim organima u Srbiji,ako smatraš da si u pravu.U Srbiji važe zakoni države Srbije,isto kao što u crnoj gori važe zakoni države Crne Gore.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Pa što ćeš onda ođe??

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

I to nam braca ? Sto god su mogli da nam napakoste su nam napakostili. I danas se ovi nasi Srbi slade sa ovom odlukom kao da se nece oni lijeciti u Crnoj Gori. Toliko mrze Crnu Goru i Crnogorce da je ovo prevazislo svaki razum.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Braća jesmo i tu se slažemo,ali nam kese nisu sestre.A prema svecu i tropar,pa kad već ova vlast hapsi i isporučuje srbe svijetu bijelom,a onda neka ova vlast plati robu iz Srbije i neka poštuje zakone Srbije na teritoriji Srbije.

Mirko
Gost
Mirko

Hrvati gospoda za ove Srbe. Vazda bilo vazda ce i biti

Interpretacija
Gost
Interpretacija

Posltoji li jedan iz ove vlasti da je Crnogorac ili sve ovi poturci. Sto je ovo ljudi.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

A Turci u tvojoj Srbiji bili 500 godina…. razmisli malo ko si.

Titobog26877u
Gost
Titobog26877u

Bili su i nema njih vise. Razmisli malo ko si ti

nln
Gost
nln

Pa koja budala narucuje respiratore iz zemlje koja ne dozvoljava izvoz medicinske robe?

Istina
Gost
Istina

A, mi prema njima tako solidarni, ni Kosovo nismo priznali – pametni politicari rade na diplomatiji i njeguju dobre odnose. Podsjetite me ko su to danas nasi saveznici koji ce nam pruziti pomoc?

Jedan je MILO
Gost
Jedan je MILO

Srbija nam iz dana u dan otvara oci.. Hvala romi ili vlasi… koji ste K..

Niksic
Gost
Niksic

Srbi su najveći neprijatelji Crne Gore i jedini

Mileva l
Gost
Mileva l

Gori su ovi srbi iz Crne Gore,samo truju na ove portale,sve bi ja njih u zatvor,pa neka tamo pisu,sram ih bilo!

MrMuscolo
Gost
MrMuscolo

Mnogo bolje odradjen novinarski posao nego kada ste objavili prvi clanak na ovu temu.

Danilo
Gost
Danilo

Dakle istina je ovakva: dva respiratora su isporučena (ovdje se navodi preko Hrvatske a ustvari je isti dobavljač) do zabrane izvoza medicinskih sredstava. Tri ne mogu biti isporučena jer j estupila na snagu vladina mjera o zabrani izvoza. Vrlo tendenciozno I smišljeno da bi s opet Srbi okrivili. Naslov j emogao biti I ovakav: Njemačka zabranila izvoz neophodnih ljekova za… Više »

S.A.
Gost
S.A.

Jeli moguce da ima mozgova da krive nase ljude za ovo…Izgleda da je veliki trn u oku nekima u CG pri pomenu prezimena Čirgić

Ojdi mi
Gost
Ojdi mi

Pa jeste. On nije Crnogorac a vladaju evo ih 60 posto u DPS.

Nikol
Gost
Nikol

Je li moguće da ima mozgova da napadaju Srbiju za ovo. Umiješ li ti da čitaš? Privatna firma DOO iz Danilovgrada je pokušala da kupi te aparate u Beogradu. Ovi su rekli da ne može jer i Srbiji fali ta roba, i oni je uvoze a ne da je prodaju drugome. Zamisli ti sad mozgu, da neka država, recimo Albanija,… Više »

Marko
Gost
Marko

Ima razloga! Nije izvoz nego tranzit. Roba proizvedena u Svedskoj i na carinskom lageru. Zagreb istu robu isporucio i ako bi njima dobro dosla, ali oni ne kradu tudju muku. Sram vas bilo!!!

Olivera
Gost
Olivera

I Majbah je proizveden u inostranstvu ali jdd sad na lageru kod Mila. Kakve veze ima đe je šta proizvedeno?

free samples
Gost
free samples

sta si ti zapeo tranzit te tranzit.mozda je u cro tranzit medicinske opreme dozvoljen a u srb nije ….i sta da im necemo narediti da promijene zakon?i oni su nama bas naredili da ne priznamo kosovo izmedju ostaloga sto napravismo njima a ne trebasmo…

Perperius
Gost
Perperius

Niko ništa nije ukrao, nego je odbijena porudžbina.

Misionar
Gost
Misionar

Nikol
Nisu pokušali, već su kupili. Ali srbija nije dala da se isporuči već j kupljene aparate prodala drugome.. vjeruješ li ti svojom očima?

Bankar
Gost
Bankar

Dobro bi bilo da ti podneses ostavku ili neko odgovoran da ti je uruci,pa da neko drugi naruci iste iz prijateljske zemlje,eto toliko!

Pv
Gost
Pv

Hvala vam srbijo neljudi poznati u svijetu citavom

kakav uhljeb
Gost
kakav uhljeb

Bravo ti ga Čirgiću! I za koronu je kriva Srbija! Sljedeći uvoz preko neko druge drzave!

Suverenista
Gost
Suverenista

Sad će da krenu velikosrpski botovi sa odbranom majčicem im Srbije. Shvatite da je Srbija država za sebe i da su joj bitiniji vlastiti građani od vas koji sve radite da im se dodvorite.

Magija
Gost
Magija

Hvala vam Srbijo

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

prijatelja u nevolji poznas” stara crnogorska, e ovakvi nit su nit ce ikat biti, otkrise lice svoje sa rogovima

Pariz
Gost
Pariz

Eno sve piše u Pobjedu prodali su ih jer ih niste platili tako reci!!!!I ne pričaj da su zaplijenjeni na granicu!!!Sad hoces da se ispraviš od onog sto si rekao!!!

Aaaa
Gost
Aaaa

Ajde procitaj opet tekst…da ti pomognem dogovor izmedju firmi je ovakav i nema veze sa drzavom
“Oni ističu da roba nije plaćena avansno, jer sa dobavljačem imaju ugovor i imaju dogovorenu određenu valutu plaćanja.”

Marko
Gost
Marko

Zagreb u istom slucaju postupio ljudski!!! Nije izvoz nego tranzit. Roba proizvedena u Svedskoj i na carinskom lageru. Zagreb istu robu isporucio i ako bi njima dobro dosla, ali oni ne kradu tudju muku. Sram vas bilo!!!

MrMuscolo
Gost
MrMuscolo

Znaci treba da plate nesto sto nikad nece dobit?

❤🇲🇪❤
Gost
❤🇲🇪❤

Braco nasa Hrvati.❤

kockica
Gost
kockica

Vazda su bili i vazda ce biti, kada god je trebalo pomoci Crnoj Gori na Hrvate ste mogli racunati, kako medju gradjanima Hrvatima koji zive u Crnoj Gori tako i iz Hrvatske.Hrvati su vazda bili uz vas i u dobru i u zlu . Na muci se poznaju junaci , nikad ovo nemojte zaboraviti Crnogorci !!!!

Rade
Gost
Rade

Vazda su nam pomogli za pare, aj procitaj text pa ti mozda bude jasnije a ne samo naslov cetvrtane.

Neretva
Gost
Neretva

Ko pobi one Crnogorce u logoru Lori? Koji ono skoči u more u Splitu da ga ne linčuju?

montenegro
Gost
montenegro

neretva?A,KO IH JE POSLAO DA HARAJU PO HRVATSKOJ? SLOBO MILOSEVIC I MOMIR BULATOVIC,GEN.KADIJEVIC I TD!

Titobog26877u
Gost
Titobog26877u

Djuka?

Zoki
Gost
Zoki

Milo?
Nije?
U redu.

Pocrnogorčen
Gost
Pocrnogorčen

Pomogli 1943. u Pivi.

Željko
Gost
Željko

@kockica Još kada bi to bilo istina! Da samo znate kako je bilo teško biti Hrvat, katolik u Crnoj Gori 90-tih prošlog stoljeća ne bi ovako pisali! Pola rodbine u Kotoru, Tivtu je u bescijenje ” prodalo ” kuće Srbima iz istočne Hercegovine samo da pređu 60 kilometara zapadno u Vitaljinu u Konavle! Vidimo kako se čuva “zadnji” Hrvat u… Više »

Send this to a friend