Društvo

Čistoća: Ne bi bilo loše da Vlahović ponekad saopštenje pročita do kraja

Podgoričko preduzeće Čistoća reagovalo je danas na navode NVO “Prijatelji životinja” da je Glavni grad korpe za pseći izmet platio deset puta skuplje, ističući da Dragoje Vlahović očigledno nije uporedio materijale od kojih su kante napravljene i da u cijenu nije uračunao PDV i carinu, te su poručili da ne bi bilo loše da on ponekad saopštenje pročita do kraja.

<<<U Podgorici postavljene korpe za odlaganje psećeg izmeta<<<

<<<Prijatelji životinja: Glavni grad korpe za izmet platio deset puta skuplje<<<

“Sigurno je je iz pozicije Dragoja Vlahovića veoma lako voditi gradsko preduzeće, zašto ne i čitav grad, korištenjem Google pretrage i poručivanjem mobilijara vjerovatno sa AliExpressa. U realnosti i izvan pukog kritizerstva čak ni to nije jednostavno, posebno jer se ne koristi na pravi način. Vlahović je, na primjer, “zaboravio” da uporedi specifikacije proizvoda i materijale od kojih su kante napravljene, da ne govorimo o tome da nije ni pomislio u cijenu uračuna PDV, prevoz, carinu i sve što uobičajeno ide uz kupovinu”, navode u Čistoći.

Očigledno je, dodaju, Vlahoviću važno samo da se oglasi, pa kako god to zvučalo, ne bi li prikupio koji poen kod donatora.

“Takođe, ne bi bilo loše da Vlahović ponekad saopštenje pročita do kraja. Tako bi shvatio da uz ovu kupovinu 10 korpi za odlaganje psećeg izmeta ide donacija mnogo veće vrijednosti i iznosi 10.000 eura, a čine je dva polupodzemna kontejnera za odlaganje “suve” i “mokre” frakcije, koje je kompanija “Korali” iz Kraljeva donirala D.O.O. Čistoća”, navode u tom preduzeću.

Te posude, ponovili su, biće postavljene u Ulici Vasa Raičkovića i na Bulevaru Revolucije.

“Dobro je što Vlahović pominje edukaciju građana, a biće još bolje kad prepozna svoju i ulogu njegove NVO u društvenoj zajednici, pa se umjesto bavljenja kritizerstvom pozabavi i jačanjem svijesti kod građana o važnosti brige o životinjama i životnoj sredini. Jedno je sigurno – da je Vlahović uložio jednak trud u jačanje svijesti kod
građana koji ulaže u kritizerske medijske nastupe, sigurno bi potreba za kaznenim mjerama bila mnogo manja od postojeće, a posebno od one koju Vlahović predlaže – komunalni policajac po glavi stanovnika”, poručuju iz Čistoće.

To preduzeće i sve službe Glavnog grada nastaviće da opremaju javne površine potrebnim mobilijarom, uključujući i korpe za odlaganje psećeg izmeta, u skladu sa potrebama razvoja grada i zahtjevima građana.

“Dragoja Vlahovića pozivamo da se pridruži ostalim kolegama iz nevladinog sektora koji aktivno učestvuju u organizaciji i realizaciji brojnih zajedničkih aktivnosti”, naveli su u podgoričkoj Čistoći.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Smajo
Gost
Smajo

Svaka cast, jos samo da komunalna kontrolise da li nose korpu opasniji psi i da li koriste ove kante.

Centras
Gost
Centras

Posadite drvored u ulici Slobode prema stadionu. Oplemenite onaj prostor, izgleda sablasno!

Zmago
Gost
Zmago

Danas prosetah Goricom, i vidjeh te kante, i na dvije ne bjese ovih kesa ili najlona, sto li je, sto viri iz kante. J eli moguce da su retardi to opet namjerno izvukli samo da bi stetu napravili? Ako su to gradjani potorisli u prave svrhe, onda za nas ima nade.

Homer Simpson
Gost
Homer Simpson

Posumnjao sam već juče da su dotične kante u nekoj vezi sa plemenitim metalima !!!😂😂😂

Mutko
Gost
Mutko

Za izmet crnogorskih pasa samo najbolje kante !

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Najvece pohvale za Cistocu.!!!! Koliko se radnici trude zasluzuju vise nego sto imaju…vlasnici pasa nemaju pojma o ponasanju i obavezama koje zahtijeva drzanje zivotinja…u svijetu bi bili ksznjavani zbog zagađivanja travnjaka..

alo
Gost
alo

Bolje da ste cutali nego se ovako obratili. Na 50 eura nabavne cijene, carina, pdv, spedicija i prevoz su dodatnih 15-20 eura po korpi, sto ukupno dodje 70 eura a to je znacajno manje od 500. A definicija donacije je poklon, nesto sto se daje i za sta se ne ocekuje nikakvo placanje.

Mark
Gost
Mark

Cista korupcija !!Platis 10 puta skuplje i pravdas to donacijom…A to znaci u skorijoj buducnosti nabavku jos 100 korpi !!Posao za tuzilastvo…

kum Žoržo
Gost
kum Žoržo

bravo

Enigma
Gost
Enigma

Ovaj Vuković pojačava investicije u glavnom gradu 😂 sa izgradnje spomenika prešao je na nabavku kanti za pseći izmet 😂😂😂😂

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Jeste, jeste Vlahoviću, što ne pročitas da su korpe za pseća g…ca sa zlatnim poklopcem i ručkama od platine, zato koštaju toliko!!! Što odmah napadaš poštene rukovodioce Čistoće kako su skupljeplaćene. A pdv, a transport, a carina, a cišćenje prašine posle transporta, a istovar…eeee nakupi se tu, platiš 20 uSrbiju pa kad dodaš sve ovo lako izade na 2000, sto… Više »

Marko
Gost
Marko

Ugradili ste se makar trojica neka vi prica sad.

Send this to a friend