Društvo

DF: Crnogorski režim se obračunava sa pravoslavnim vjernicima

Demokratski front

Da je crnogorski režim ušao u otvoreni obračun sa pravoslavnim vjernicima i tradicionalnom Crnom Gorom pokazuje i današnja zabrana liturgije na Ivanovim koritima, poručuju iz Demokratskog fronta.

<<<Policija i ove godine zabranila liturgiju MCP-a na Ivanovim Koritima<<<

Kako su istakli, nakon niza poteza kojima se pokazuje jasna namjera da se vrši tortura nad crkvom i vjernicima, danas je diktatura otišla i korak dalje, sramnom zabranom održavanja liturgije na Preobraženje.

<<<UP: Liturgije CPC i MCP zabranjene zbog bezbjednosti<<<

“Naredbu o zabrani izdao je ministar Mevludin Nuhodzić. Podsjećamo da režimska policija proteklih dana nije reagovala na divljanje albanskih ekstremista koji su upadali u manastir Beška i maltretirali monahinje, kao što su u Svaču kod Ulcinja podržavali one koji su sprečavali liturgiju i jurišali na mitropolita Amfilohija. Današnji atak na SPC u režiji policije i ministra Nuhodžića potvrđuje ono što je saopštavao DF- da su dešavanja u Beškoj, Svaču, tzv. zakon o slobodi vjeroispovijesti, incidenti na Ivanovim koritima, krstionici na Miholjskoj Prevlaci, itd. projekat u kome učestvuju dukljanski fanatici iz režima i dijela opozicije u dosluhu sa albanskim i bošnjačkim ekstremistima i da je to koalicija za obračun sa pravoslavnom Crnom Gorom”, smatraju oni.

Iz Fronta poručuju da je “crnogorski režim nakon služenja interesima pojedinih velikih sila danas postao marioneta Prištine, Zagreba i terorističkih vođa iz lažne države Kosovo”.

“Zato se danas desila i nova bruka – da teritorijom Crne Gore patrolira albanska policija, a za očekivati je da lično Nuhodžić i Veljović predaju raport vođi patrole. Glavna smetnja režimskom projektu izdaje i predaje Crne Gore su SPC, pravoslavni vjernici i političke snage koje se bore za vrijednosti tradicionalne Crne Gore i naših predaka, pa zato imamo kontinuirane napade na naše crkve i sveštenstvo”, tvrde oni.

Iz ovog saveza upozoravaju da se vrh režima opasno poigrava sa sudbinom Crne Gore.

“Pravoslavni vjernici ne smiju da nasijedaju na provokacije, ali moraju biti spremni da štite svetinje i crkvu koja je i stvorila Crnu Goru.  Na Trojičindanskom saboru u Podgorici jasno je iscrtan put kojim treba da idemo u cilju zaštite vjere i naroda i kako bi se zaustavilo dalje ponižavanje ove zemlje od strane onih koji su pravoslavlje označili kao neprijatelja i smetnju za svoje lične i nacionalne interese”, zaključuju iz DF-a.

14

avatar
1000
11
3
0
 
13
CrnogorciSuSrbiJa, OrangutanKkkhhuHmmmBento
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ja, Orangutan
Gost
Ja, Orangutan

Ovi frontovci misle isto što i ja!

Kkkhhu
Gost
Kkkhhu

Lazinjanje obicno

Hmmm
Gost
Hmmm

Zbijanje redova se najbolje sijanjem straha od nečega. Vidjeli ste kako Crna Gora je na dobrom putu da zaokruži nezavisnost, te da vama ne ostaje ništa otvoreno za to vaše djelovanje, pa ste pribjegli već zastarjelim tehnikama za podizanje emocija na nacionalnoj osnovi. Kasnite, kasnite. Brzo će svako saznati to što većina građana Crne Gore zna, da ste štetočine. Naša… Više »

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Čemu nezavisnost bez elementarnog dostojanstva

Bento
Gost
Bento

Svaka na mjestu, podrška za DF!

Fileopg
Gost
Fileopg

borba za prevlast u srpskom biračkom tijelu, koje je sve manje, a stranaka sve više….Neće valjda i Srpsko biračko tijelo dovijeka se samo ugoniti u nacionalnoj torini i prepuštati se da šnjim upravljaju ove političke krvopije i lihvari. Upamet se Srbi dok je vama dve gore njima je sve bolje, dok vi imate sve manje ocakvi i popovi imaju sve… Više »

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Dto sr cini u Srbiju? Kako je bilo na povojnicu?
Pometina.

Fasizam
Gost
Fasizam

Sta ova fasisoidna skupina kaze drugim riejcima ? “Incident oko krstionice” jeste pokusaj zastite zakona ove drzave. Oni vele da za njih zakoni ove drzave ne postoje jer oni ne priznaju suverenu Crnu Goru. Dalje za njih je ustrojstvo ove drzave bazirano ne na modelu evrospke drzavwe 20 vijeka nego 18-og gdje jedna religija ili jedan narod ima apsolutnu dominaciju… Više »

Što se čini
Gost
Što se čini

Aooooo….

Udar na temelje
Gost
Udar na temelje

Ova teroristicka grupa nastoji napraviti sukobe gdje je god moguce . Evidentno pokusavaju razoriti multietnicke vrijednosti i jedan od vezivnih materijala suverene i proevropske CG. Njihova sansa jesu sukobi, po mogucstvu fizicki, oruzani tipa 90-ih.
Njih ceka zatvor poslje sezone i zuri im se da naprave haos. Ignorisati ih i drzati se striktno zakona

Ladis
Gost
Ladis

Multietničke vrijednosti?! Je li to ono kad policija brani liturgiju mitropoliji crnogorsko primorskoj ili kad Albanci upadaju u hramove i napadaju monahinje, a policija ćuti. Ili kad onaj govori o albanskim Alpima, a vlast ćuti, a smeta im Tamo daleko. Ajde, robe, za sendvič. Bravo za DF!

Radeta SRS
Gost
Radeta SRS

Mandiću,u PRIZREN!!!! Ako zbog ičega ljudi počnu iz CG “bježati” iz pravoslavlja, to će biti zbog takvih kao što si ti i tebi slični!

Balios
Gost
Balios

Bravo DF! S jedne strane dukljani i albanci koji napadaju naše svetinje, sa druge je srpski i crnogorski narod koji se bori za prave vrijednosti

Anonimus
Gost
Anonimus

Postoji pomak, sada priznajete crnogorski narod. Samo razmakni nas Crnogorce od Srba, i sve je u redu. Neće nam kese ni država biti zajedničke, pa neće ni kultura, jezik i crkva.

Send this to a friend