Društvo

Direktor škole u Rožajama sumnja da je požar podmetnut

Foto: Malesia.me

Direktor Osnovne škole Dacaj u Rozajama u kojem se nastava odvija na albanskom jeziku Hadži Ljajči je u policiji izjavio da sumnja da je požar namjerno podmetnut, jer se, kako tvrdi, jasno vide znakovi oštećenja roletne i razbijanja prozora na zadnjoj strani škole.

<<<Ugašeni svi požari na teritoriji opštine Rožaje: Nadležni tragaju za piromanima<<<

Inspektori iz Podgorice i Rožaje su obišli objekat nakon požara i očekuje se da će uskoro biti otkriven motiv ovog vandalskog čina, prenosi portal malesia.me.

“Mislim da je ovo napad na državu Crnu Goru, napad na našu egzistenciju kao Albanace, napad na našu djecu i roditelje, napad na obrazovnu ustanovu na albanskom jeziku”, istakao je Ljajči.

Na školskoj zgradi pričinjena je velika materijalna šteta, ali najvise je školski arhiv oštećen i uništen, koji je od velike važnosti za istoriju rada ove ustanove stare više od pola veka.

“Odmah nakon što su čuli vijest o požaru kontaktirali su me ministar prosvjete Damir Šehović i Maraš Dukaj generalni direktor Direktorata za obrazovanje. Oni su izrazili žaljenje zbog štete i istovremeno su obećali i uvjerili da će se vrlo brzo pokrenuti tender za početak radova na izgradnji škole kako bi učenici u septembru imali obnovljenu školu u skladu sa kompletnim planom obnove koji je Ministarstvo obrazovanja pripremilo u aprilu prošle godine”, zaključio je on.

Nacionalni Savjet Albanaca u Crnoj Gori pozvao je nadležne da pronađu odgovorne i otkriju motive ovog vandalskog čina.

10

avatar
1000
7
3
0
 
9
Marko-BarVelja goraRozajac21.majNovak Ramov
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velja gora
Gost
Velja gora

Ukoliko se uspostavi , a u sto sam siguran da ovaj pozar nema nikakve veze sa Srpskim narodom , gos. direktora odmah smijeniti zbog izazivanja nacionalne i vjerske mrznje

Marko-Bar
Gost
Marko-Bar

Å šta predlažeš ako se uspostavi da je požar podmetnut?

21.maj
Gost
21.maj

Sto drzava cuti pored zdravih ociju.Svi pozari buknuli tokom protesta za vladiku,od Rozaja Žabljaka sve srbi namjerno zapalili,mrznja je ogromna,sve mrze u vjecnoj nam Crnoj Gori.
SRETAN DAN NEZAVISNOSTI 21.MAJ
Kako to lijepo i vjecno zvuci.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Jasno kao dan da su svi pozari podmetnuti.Zar bi neko mogao da ocekuje ista dobro od ovih nistavila od nesoja bez ovo hunjski podmuklo sa ledja to im je u geni a urezano isto kao i istina,pih

Djoko
Gost
Djoko

Budi se Crna Goro, ovo je fasizam! Ljudi nisu vise sigurni

Davor
Gost
Davor

Ovo je posle litije, kad ih popovi napale da idu unistavati sve sto nije srbijansko!

Rozajac
Gost
Rozajac

Ne treba se nagadjati i pricati rekla kazala. Ako nesto znate prijavite policiji, nemojte za neduzne ljude pricati neistinu.

Predlog
Gost
Predlog

Treba pokazati snagu Države, uhvatiti, i za primjer kazniti zlikovca. I napraviti novu školu, to će dušmane najviše zaboljeti.

Jovan
Gost
Jovan

Optuziti Srbiju za podrsku terostickum akcijama u Crnoj Gori. Uskoro niko od nas nece biti miran, ako se odmah ne otkriju, privedu i osude ovi teroristi!!!

Jovan
Gost
Jovan

Ili ce ga pustiti kao onog teroristu iz Berana, da do Spanije stigne i da se tamo drogom bavi! Sramota za drzavu u sudstvo u njoj!!!

Send this to a friend