Društvo

Do prve plate Nikšićanka stigla sa samo 16 godina

Foto: Onogošt.me

Nikšićanka Kristina Ćetković, učenica prvog razreda Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole, jedna je od dobitnica nagrade za najbolje u dualnom obliku obrazovanja.

Ovo priznanje je zaslužila zahvaljujući svojim kulinarskim vještinama, ova mlada djevojka želi da bude najbolja u svom budućem poslu, pa joj praktični dio nastave koji obavlja u hotelu Onogošt ne pada teško.„

U hotelu je super. Može dosta da se nauči. Teško jeste, jer ima dosta posla, ali ja želim da učim i da postanem dobar kuvar, tako da se ne žalim“, iskrena je ona Kristina.

Kako kaže za portal Onogošt, već je stekla dosta znanja, kako na praksi, tako i u školi. Svoj smjer, ali i samo pohađanje dualnog obrazovanja bi, kaže, budućim srednjoškolcima preporučila da upišu bez razmišljanja.

„Posao kuvara je jako tražen i brzo se nađe posao. Smjer ne treba smatrati lakim, a ako želite da budete dio dualnog obrazovanja, morate se pokazati u školi i kod poslodavca“, ističe ona.

Prema njenim riječima, ovakav sistem učenja, koji podrazumijeva rad sa iskusnim kolegama uz novčanu nadoknadu, puno znači.

„Jako me inspiriše za dalji rad. Mislim da je odličan potez države što nam je sve ovo omogućila i da sjutra lakše dođemo do posla“, smatra ona.

Osim ovakvog vida obrazovanja u kojem je stekla nova iskustva, zadovoljstvo je bila i nagrada koja je potvrda, kako kaže ova 16-godišnjakinja, velikog truda koji se na kraju isplatio, a koju joj je prekjuče uručio ministar prosvjete Damir Šehović.

Ipak, ono što je pružilo pravu sreću je prva plata sa samo toliko godina.

„Iskreno, bila sam presrećna, jer sa 16 godima imam svoju platu. Nije velika, ali meni je sasvim dovoljna“, skromna je ona.

U željama vezanim za svoj posao je ambiciozna.

„Voljela bih, kao prvo, da naredna tri razreda završim kao odlična učenica, nastavila bih četvrtu godinu i fakultet i voljela bih da budem poznata u svojoj struci“, kazala je ona dodajući da najviše voli da kuva kanapee, razne supe i čorbe.

2 Komentara na "Do prve plate Nikšićanka stigla sa samo 16 godina"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend