Društvo

Đurđić direktor TVCG, Raičević Radija CG

Odlukom generalnog direktora RTCG Božidara Šundića funkciju direktora Televizije Crne Gore (TVCG) naredne četiri godine obavljaće Slavko Đurđić, dok će direktor Radija Crne Gore biti Budimir Raičević, prenosi portal RTCG.

Na funkciju prvog čovjeka Televizije Đurđić dolazi sa pozicije vršioca dužnosti. Riječ je o jednom od najiskusnijih novinara i urednika Javnog servisa.

Karijeru je počeo na Radiju Crne Gore, gdje je i sticao profesionalno iskustvo. Bio je urednik Programa za mlade.

Povjereno mu je, potom, mjesto urednika Drugog i Noćnog programa Radio Titograda. Nakon Radija prelazi na Televiziju gdje se prihvata posla pomoćnika glavnog urednika Televizije i urednika Trećeg programa.

Slavko Đurđić je bio glavni i odgovorni urednik novoosnovane IN televizije. Na Javni servis vraća se kao rukovodilac još jednog novog medija, ovog puta Multimedijalnog centra RTCG.

Novom direktoru Radija Crne Gore Budimiru Raičeviću i ranije je u više navrata povjeravana ta uloga. Raičević je bio i vršilac dužnosti, ali i dva puta direktor Radija u punom kapacitetu.

Karijeru je započeo kao dopisnik našeg najstarijeg medija iz Kolašina. Ubrzo prelazi u Informativno politički program i do čelnih pozicija u ovoj redakciji. Zanatsko iskustvo dovelo ga je do mjesta urednika Informativno-političkog programa, komentatora u Desku i urednika radijskog Prvog programa.

Šundić se odlučio da direktorska mjesta povjeri Raičeviću i Đurđiću nakon konkursa RTCG za ta mjesta i intervjua koje je imao sa zainteresovanim kandidatima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pakovici
Gost
Pakovici

Dva sjajna kandidata, samo neznam sto ih je preporucilo za ovaj posao, a znam ih veoma dugo.

Send this to a friend