Društvo

Eko patrola čuva Veliku plažu i Adu Bojanu

NVO Green life danas je saopštila da je, u saradnji sa NVO Zeleni korak u okviru projekta “Obala Ulcinja bez plastike”, uspostavila rad eko patrole čiji je cilj da stimuliše građane i pozitivno utiče na proces prijavljivanja onih koji otpad nepravilno odlažu.

Kako navode u toj NVO, nepravilno odlaganje otpada na teritoriji Velike plaže i Ade Bojane predstavlja veliki problem, s obzirom na veliki broj nelegalnih deponija koje su tamo nagomilane.

“U prepoznatljivim uniformama predstavnici eko patrole će obilaziti područja Velike plaže i Ade Bojane i praviti zapisnike o novonastalim deponijama kao i prestupnicima, ukoliko ih uhvate na djelu. Prijave će slati komunalnoj policiji. Jedna takva prijava je već poslata komunalnoj policiji. Na ovaj način želimo da doprinesemo ažurnosti komunalne policije kada je riječ o sprječavanju nelegalnog odlaganja otpada”, kazali su u Green Life-u.

Dodaju da rad eko patrole služi i tome da se u budućnosti građani koji primijete nepravilno odlaganje otpada lakše odluče da takav slučaj prijave nadležnom organu.

“Želimo da napomenemo da je planiran i razvoj mobilne aplikacije koja će omogućiti jednostavno prijavljivanje onih koji otpad nepravilno odlažu”, poručuju iz NVO Green Life.

Projekat “Obala Ulcinja bez plastike” realizuje se od juna 2020. do septembra 2021. godine. Aktivnosti su podržane od strane Njemačke organizacije za razvojnu saradnju GIZ u okviru projekta “Integralno upravljanje otpadom i prevencija marinskog otpada na Zapadnom Balkanu MLP” koji finansijski podržava Njemačko Ministarstvo za ekonomski razvoj i saradnju BMZ.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Beni
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Beni
Gost
Beni

Za Adu treba Eko korpus, a ne Eko patrola

Send this to a friend