Društvo

Ekološki incident u Kotoru: Izlile se fekalije kod Tabačine

Ispod mosta na Tabačini, sa jedne i druge strane ulaza u stari grad u Kotoru izlile su se fekalije.

Kako su kazali očevidci, smrad je bio nepodnošljiv, a bez maramice na nosu nije moglo prolaziti mostom.

Skala radio javlja da je problem izlivanja fekalija kod sjevernih gradskih vrata u Kotoru vezan za atmosferski kanal koji iz ovog dijela starog  grada odvodi drenažne, odnosno atmosferske vode.

Kako je kazao Velemir Dragić, tehnički direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija, ovaj dio grada je bez sistema fekalne kanalizacije.

“Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora je prošle godine otpočela izgradnju na ovom području, ali još uvijek objekti nijesu spojeni na fekalni sistem, tako da se iz nekih objekata kanalizacija izliva u atmosferski kanal i dospijeva u more”, pretpostavlja  Dragić.

Nažalost, ovaj atmosferski kanal nije u nadležnosti preduzeća Vodovod i kanalizacija, pa Dragić ne može tačno utvrditi odakle fekalije dospijevaju u more.

“Radi se očigledno o nekim nelegalnim priključenjima koje nijesu novost, i to je pravilo u većini slučajeva”, rekao je Dragić.

Izlivanje fekalne kanalizacije inače nije novost u ovom dijelu grada, a mještani tvrde da se tačno zna o kojoj se kući radi i ko je priključio fekalnu u kišnu kanalizaciju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirjana
Gost
Mirjana

Ma treba ga zatvoriti.I ovako je narod otrovan jos i taj smrad da trpimo.

Blaki
Gost
Blaki

Primjer ,ali pravi ,kako radi Komunalna policija .Ili ne radi .Znaju o kome se radi ali je prijateljstvo jače .To nije jedini primjer .
Treba da ih je sramota .

Send this to a friend