Društvo

Erste banka poklonila 16 interaktivnih tabli osnovnim školama u Podgorici

Instalacijom interaktivne table i projektora u učionici prirodnih nauka u Osnovnoj školi “Vlado Milić“, zaokružena je donacija Erste banke za 16 osnovnih škola u Podgorici, u kojima uči ukupno oko 18 hiljada đaka.

Nakon ugradnje tabli, kompanija Telemont d.o.o, koja je dobavljač, organizovaće obuke za nastavnike koji će koristiti “pametne table“ u nastavi.

Cilj donacije je podrška osavremenjavanju nastave u školama i bolji razvoj i napredak učenika, dok je povod otvaranje nove Upravne zgrade u Business City poslovnom centru, upriličeno sredinom juna.

V.d. direktorice OŠ “Vuk Karadžić“ Svetlana Drobnjak kazala je da donacija osim materijalne, ima i veliku motivacionu vrijednost.

“Tablu smo instalirali u prostoru u kome će biti dostupna za izvođenje nastave za naše najmlađe učenike… Cjelokupan nastavni kadar naše škole svojom posvećenošću i spremnošću da primjenjuje savremene nastavne metode zaslužuje i najsavremenija nastavna sredstva,  pa je ova donacija, u tom smislu, veliki korak. Priznali to ili ne, najveći dio onog što trenutno imamo od savremene informatičke opreme stavljamo na raspolaganje za organizaciju nastave kod starijih učenika. Ovaj put smo napravili izuzetak upravo sa ciljem da najmlađe, na vrijeme, naučimo da smart table, kao i njima dostupni  smart telefoni, nijesu namijenjeni samo za zabavu već da se,  u edukativne svrhe, daleko više mogu iskoristiti. U tom smislu, donacija Erste banke, doprinosi ne samo nastavi već pomaže i roditeljima. U užurbanom svijetu u kome nam svima  fali vremena  i gdje smo konstantno pritisnuti raznim rokovima i obavezama, kao roditelji, često nemamo priliku da  djeci približimo i  onaj korisniji dio smart tehnologije. Zato smatram da će, kroz učenje u kome se koristi smart tabla, a koju nijesmo imali do ove donacije, u našoj školi  najmlađi učenici i  to shvatiti“, kazala je Drobnjak.

Interaktivne table su dobile škole: “Sutjeska“, “21. Maj“, “Vladimir Nazor“, “Branko Božović“, “Savo Pejanović“, “Pavle Rovinski“, “Maksim Gorki“, “Radojica Perović“, “Štampar Makarije“, “Milorad Musa Burzan“, “Marko Miljanov“, “Božidar Vuković Podgoričanin“, “Dr Dragiša Ivanović“,  “Oktoih“, “Vuk Karadžić“  i  “Vlado Milić“.

S.Đ.

Send this to a friend