Društvo

Evidentirano kršenje mjera u marketima u Tivtu

Opština Tivat (Foto: Bokanews)

Tivatska komunalna policija je u proteklih nekoliko dana evidentirala kršenje važećih mjera u dva trgovinska objekta u Tivtu, u smislu nepoštovanja propisane mjere fizičke udaljenosti između lica tokom boravka u objektu u kojem se obavlja trgovina, saopšteno je iz opštine Tivat.

“Ovi slučajevi su zabilježeni u marketu „Franca“ u naselju Bonići i u marketu „Voli“ u ulici 21. novembra. O ovome su sačinjene službene zabilješke koje su proslijeđene nadležnoj tržišnoj inspekciji i Upravi policije – OB Tivat, na dalje postupanje radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadlježnosti”, poručuju u saopštenju.

Takođe, navode iz tivatske opštine,  komunalni inspektor je tokom vršenja kontrole u marketu „Franca“ u Bonićima u samom objektu zatekao lice koje nije nosilo zaštitnu masku, što je suprotno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Komunalni inspektor, dodaju, je izrekao tri prekršajna naloga i to pravnom licu, odgovornom licu u pravnom licu i fizičkom licu, u ukupnom iznosu od 2.600,00.

Iz Opštine Tivat ističu da ovlašćena lica sprovode mjere u cilju spriješavanja transmisije covid-19 infekcije, te da je krucijalno da se građani pridržavaju propisanih mjera.

“Ovlašćena lica Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat svakodnevno vrše kontrolu poštovanja propisanih epidemioloških mjera, shodno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i mjerama koje propisuje Ministarstvo zdravlja. Opština Tivat apeluje na građane, preduzetnike i pravna lica da se pridržavaju mjera i zakona, te na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv korona virusa”, zaključuju iz opštine Tivat.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Jelena123123
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jelena
Gost
Jelena

U Baru u Voli market mnogi ne nose maske, uglavnom ispod nosa, često ispod brade. U koje god doba dana da se uđe vidi se da većina ne poštuje mjere, nije ni čudo što je ovoliki broj zaraženih. O fizičkoj distanci da ne pričam. Sigurna sam da bi mnogo manje zaraženih bilo da su ljudi naučili da pravilno nose maske,… Više »

123123
Gost
123123

Svuda je to po prodavnicama, narod je stoka, kada mu kažes da se odmakne oce da bije s tobom uvrijedjen coce dje on da te zarazi…nema on koronu . Licni primjer , cekam red da platim na kasi a covjek “sarplaninac” dolazi i za vrat mi dise, ja mu kazem gospodine molim vas odmaknite se drzite rastojanje…a on meni ”… Više »

Send this to a friend