Društvo

Glavni grad za CdM: Na Trgu nezavisnosti nema dočeka pravoslavne Nove godine

Foto: Podgorički praznični Pazar

Na Trgu nezavisnosti u Podgorici neće biti organizovan doček pravoslavne Nove godine 13.januara u organizaciji Demokratskog fronta, odgovorili su CdM-u iz Glavnog grada. Tvrde da to nije moguće jer se na gradskom trgu nalaze privremeni objekti koji će biti uklonjeni do 15. januara.

“Naime, ukupnoj javnosti, a na zadovoljstvo velikog broja građana i posjetilaca Podgorice i Crne Gore, poznato je da je na glavnom gradskom trgu ove godine organizovan Prvi podgorički pazar u okviru kojeg je priređen bogat tronedjeljni kulturno-zabavni program. U tu svhru je na Trgu nezavisnosti postavljen veliki broj objekata privremenog karaktera koji će u skladu sa rješenjima nadležnog organa Glavnog grada biti uklonjeni do 15. januara. S tim u vezi, na zahtjev Demokratskog fronta za postavljanje privremenih objekata na istoj lokaciji nije moguće pozitivno odgovoriti”, kazali su u Glavnom gradu za CdM.

Foto: Podgorički praznični Pazar

Da podsjetimo, Demokratski front je najavio da će 13. januara organizovati doček pravolsavne Nove godine na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Iz DF-a je najavljeno da će 13. januara nastupiti folk pjevači i trubači iz Srbije i Crne Gore, te da će se vatrometom završiti koncert. Nakon koncerta, lideri DF-a i građani će otići do hrama Hristovog vaskrsenja, gdje će mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije služiti moleban.

DF je, kako CdM-u saopšteno iz Uprave policije, Centru bezbjednosti Podgorica, prijavio održavanje javnog okupljanja u Podgorici povodom dočeka pravoslavne Nove godine.  Uprava policije je saopštila danas da će snimati ovo okupljanje.

“Snimanje će se vršiti u periodu od 18 časova do jedan sat nakon ponoći”, saopštili su oni.

M.Dušević

266 Komentara na "Glavni grad za CdM: Na Trgu nezavisnosti nema dočeka pravoslavne Nove godine"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend