Društvo

Gradi se žičara u novom planinskom centru Kolašin 1600

Šest od 15 stubova žičare šestosjeda postavljeno je danas na lokaciji „Kolašin 1600“, koja bi prema dogovorenom dinamičkom planu žičara mogla da bude puštena u rad krajem ove godine.

Konzorcijum „Eminent-Doppelmayr“ počeo je prije mjesec gradnju žičare, a Ratimir Saveljić, zastupnik konzorcijuma ranije je kazao da će uložiti napore da žičara bude puštena u rad krajem ove godine.

U toku je i izgradnja puta od lokacije „Kolašin 1450“ i „Kolašin 1600“, gdje je planirana izgradnja turističkog ski rizorta, sa pratećim sadržajima od 20 miliona eura.

Iz Vlade je saopšteno da je vrijednost izgradnje četiri kilometra skijaških staza i žičare devet miliona eura, a u okviru te cijene je i izrada projekta vještačkog osnježivanja.

“Završeni su zemljani radovi, u toku je druga faza. Ukupna vrijednost radova je dva miliona eura, a takođe je u toku gradnja bazne stanice vrijedne 1,5 miliona eura”, ističu iz Vlade.

Izgrađena je i trafo-stanica „Jezerine“ koja će strujom snadbijevati oba kompleksa – „Kolašin 1450“ i „Kolašin 1600“.

Zona ovog planinskog centra se nalazi u južnom dijelu područja Bjelasice na teritoriji opštine Kolašin. Bazno naselje planinskog centra sastoji se od zone sa objektima centralnog naselja sa hotelima, apartmanima, recepcijom i javnim sadržajima, zone zasebnih grupacija sa objektima jednoporodičnih smještaja i površina za polazište ski liftova.

Zemljište je svojina države Crne Gore.

Lokacija je detaljno razrađena prostornim planom posebne namjene Bjelasica i Komovi i Detaljnom razradom lokaliteta „Kolašin 1600“.

Predstavnici Direkcije javnih radova i konzorcijuma Eminent-Doppelmayr su prošle godine u oktobru potpisali ugovor o uslugama projektovanja i izvođenja radova na izgradnji žičare.

S.B. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kolašin
Gost
Kolašin

Žicara t.j Ski lift se za vašu informaciju gradi veċ godinu i po dana.I sigurno je da ne može biti završen prije kraja sledeċe godine.
Za mjesec se ni wc ne može napravit, a kamoli toliki objekat i investicija.

Igor
Gost
Igor

Bravo svaka cast!

??GOKU??
Gost
??GOKU??

Samo neka se gradi, sa srecom.

Toni
Gost
Toni

Ski centar Kolašin je jedan od rijetkih primjera dobre vizije u ovoj drzavi. Daleko od toga da je sve perfektno, ali se mogućnosti kraja maksimalno iskorištavaju. Kako da se to ovdje desi, pravo je čudo.

Send this to a friend