Društvo

Grbović: Očekujemo da će nove mjere dati rezultate

Predsjednik nikišićke opštine Veselin Grbović za Novu M je kazao da je u Nikšiću veliki problem predstavljalo nesavjesno ponašanje građana u ugostiteljskim objektima te da vjeruje da će zato nove mjere imati učinka. U barskoj bolnici situacija sa koronavirusom je stabilna. Ipak, ima životno ugroženih.

U Nikšiću je zabilježen skok broja oboljelih što je dovelo do toga da se u nikšićkoj opštini uvedu mjere koje se već nekoliko dana primjenjuju u Podgorici.

Predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović kaže za Novu M da je u Nikšiću registrovano nekoliko klastera u kojima se zaraza siri velikom brzinom te da očekuje da će nove mjere dati rezultata.

“U Nikšiću je to možda i najveći problem, najveći problem zato što od 10 do 12 se okuplja ogroman broj ljudi u lokalima i tada se očigledno ovaj virus najlakše i prenosi. U nikšićkoj bolnici ima oko 36 zaraženih, od toga 9 iz Nikšića, a ostali su iz Pljevalja, Žabljaka i okolnih gradova.

Uz dodatne mjere, Grbović se nada će epidemiju koronavirusa održati pod kontrolom. Istom se nadaju i građani Nikšića.

Na infektivnoj klinici u barskoj bolnici koja je trenutno Kovid centar za primorje liječi se 36 pacijenata pozitivnih na koronavirus, rekao je na Novu M direktor barske bolnice Dragoslav Tomanović.

“Devet je na opservaciji, što znači da čekamo test. Od tih pacijenata troje je na kiseoniku, na kiseoničnoj terapiji. Od toga je jedna pacijentkinja zbog drugih komorbiditeta životno ugrožena”, kazao je on.

Grbović i Tomanović apelovali su na građane da poštuju sve propisane mjere, ne bi li se spriječilo dalje širenje virusa.

4

avatar
1000
2
2
0
 
4
nikolamilodarkaVozi miskoVesna
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vozi misko
Gost
Vozi misko

Mirovina!!!!

Vesna
Gost
Vesna

Najbolji predsjednuk opstine kojeg je Niksic imao.
Sve pohvale .

milodarka
Gost
milodarka

je li ukusan sendvič

nikola
Gost
nikola

Vesna ocito je da si doseljenik i da ne znas nista o bivsim presednicima Niksica ,njih poznaju starosjedioci i to je dovoljno.Ovaj kao i svi ostali u zadnjem vremenu ne mogu se pohvaliti uspjehom u radu osim zatvaranjem i rasprodajom drzavnih firmi,korupcijom,unistavanjem prirodnih ljepota.Grbovic je poznat po kafanama imalogradanskim ispadom u pozoristu

Send this to a friend