Društvo

Gužve na granicama manje, Vitaljina od 15. septembra ponovo zatvorena

Foto: Portal Radio Jadran

Protekla dva vikenda na graničnim prelazima sa Evropskom unijom, Debeli brijeg- Karasovići i Kobila-Vitaljina, kao i Sitnica-Zubci sa Bosnom i Hercevinom bile su kilometarske kolone, sa više od sat čekanja na kontrole sa obje strane, a ovog vikenda su gužve manje.

I dalje je veći broj vozila koja izlaze iz Crne Gore, piše portal Radio Jadran.

Prosječno je proteklih dana granični prelaz Debeli brijeg prelazilo 15.000 putnika i oko 4.000 vozila.

Na hrvatskoj strani dosta su odugovlačili sa rekonstrukcijom prelaza Vitaljina. Počeli su lani veliki posao vrijedan 3,3 miliona eura i na šest mjeseci obustavili saobraćaj. Tokom ljeta privremeno je otvoren taj granični prelaz sa jednom trakom, na starom mjestu. On vodi pored mora i Prevlake, pa je atraktivniji od ostalih, ali zbog loših uslova često je i ovog ljeta postajao pravi saobraćajni „čep“.

Već 15. seprembra, kako su kazali ranije Radiju Jadran u hrvatskom Ministarstvu unutrašnjih poslova, na Vitaljini će biti nastavljena rekonstrukcija i zato će taj crnogorsko-hrvatski prelaz do iduće sezone najvjerovatnije opet biti zatvoren.

“Budući granični prelaz imaće četiri trake, dvije ulazne i dvije izlazne, sa promjenljivom signalizacijom. To će nedvosmisleno uticati na povećanje protoka saobraćaja, a samim tim i smanjenje gužvi tokom vikenda, praznika i turističke sezone. Nakon zatvaranja prelaza, 15. septembra, u okviru nastavka radova biće izrađen ukupan plato i objekti na prelazu”, precizirali su u hrvatskom MUP-u.

Neophodna je i rekonstrukcija graničnih prelaza Kobila i Sitnica, na crnogorskoj strani. Oni godinama imaju samo po jednu, odnosno dvije trake, službenici policije i carine rade u neuslovnim kućicama, a pritom bilježe sve veći promet.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ferdinand
Gost
ferdinand

sve je to ništa prema užasu Vračenovića

Send this to a friend