Društvo

Herceg Novi postaje grad murala, crtež djece astronauta krasiće Toplu

Herceg Novi polako ali sigurno postaje grad murala, pa će tako prvi mural biti urađen ispod Osnovne škole “Dašo Pavičić” i vrtića “Naša radost” na Toploj.

Crtež djece astronauta krasiće prilaz školi, a autori murala su Nikola Ćurčin i strip-autor Stevan Subić. Mural bi trebalo da bude završen do sjutra.

Takođe, u naredna tri dana muralom „Herceg“ biće uljepšan zid na Dubravi. Slikaće ga autori Mato Uljarević i Iva Marinović.

Tokom festivala murali će biti oslikani i na zidovima dvije škole i vrtića, čime se u festival uključuju i mladi Novljani. Slikanju će prethoditi radionice za djecu, kroz koje će im profesorka likovne kulture Ksandra Popović pojasniti koncept oslikavanja murala.

Street art festival zvanično počinje sjutra i trajaće do 15. septembra, a kako pojašnjava Ćurčin, koji je i jedan od organizatora 12. HSF-a, crtanje murala je dio saradnje Sekretarijata za kulturu i obrazovanje i Hercegnovskog strip festivala.

“Iskustvo u organizaciji, pripremi i održavanju festivala može biti samo od pomoći, i ukoliko se radi o dobrim idejama, organizatori HSF-a će takve ideje pomoći i biti im oslonac”, poručio je Ćurčin.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend