Društvo

Jahta Romana Abramoviča, vrijedna 340 miliona eura, plovi Crnom Gorom

Mega jahta “Eclipse”, ruskog milijardera Romana Abramoviča, vrijedna 340 miliona eura, jutros je plovila Bokokotorskim zalivom.

Njegov 166 metara dugački brod ima dvadeset četiri kabine za goste, dva bazena i noćni klub, pa čak i sistem raketne odbrane…

View this post on Instagram

Сегодня наверное вся черногорская инстаграмная лента будет наполнена похожими фотками. В марину Порто Монтенегро в Тивате зашла супер яхта Eclipse Романа Аркадьевича. Я так вообще вижу её впервые так близко🙈🙈🙈. #черногория #montenegro #mojacrnagora #yacht #superyachts #eclipse #eclipseyacht #yachteclipse #dolcevita #жизньнаяхте #жизньпрекрасна #яхтавчерногории #морскиепрогулки #прогулкипочерногории #портомонтенегро #tivat #portomontenegro #арендаяхты #арендаяхтывчерногории

A post shared by Irina Kapustina (@i.r.i.n.a.1975) on

Ruski oligarh potrošio je 350 miliona britanskih funti kako bi napravio ovaj brod, mada mnogi kažu da je ta cifra prešla milijardu zbog svih luksuznih i bezbjednosnih dodataka.

Eclipse jahta Romana Abramoviča ima devet paluba, dok najviša od njih sadrži dva heliodroma i garažu. Heliodrom smješten u prednjem dijelu otvara se kako bi dozvolio Eurocopter EC155 da se udobno smjesti u hangar ispod nje, prenosi Luxury.rs.

Osma paluba sadrži bazen i prostor za sunčanje, sa ugradnim roštiljem i pizza rernom. Glavni salon sadrži kamin i masivnu skulpturu koja potiče iz Indonezije. Tu je još bazen smješten na sedmoj palubi, kome se može prilagoditi dubina, jer se njegov pod podiže i spušta, tako da se on takođe može transformisati i u plesni podijum.

Abramovičev master apartman je blindiran, a čitava Eclipse jahta ima prozore koji su neprobojni i lasere kojima se paparazima onemogućava bilo koji pokušaj fotografisanja.

Na jahti takođe postoji ogromna teretana, kao i spa prostor sa salonom ljepote, saunom i sobom za masaže. Donja paluba sadrži apartmane i kabine, a jahta može ugostiti 32 putnika i 100 članova posade.

Svaka kabina ima svoj privatni bioskopski ekran, đakuzi, spa i specijalne bezbjednosne sisteme.

Abramovičeva superjahta veoma je skupa za održavanje – procijenjeno je da troškovi održavanja dolaze do cifre od 40 miliona britanskih funti na godišnjem nivou.

33

avatar
1000
25
8
0
 
27
vjecna da siHhhNeka ti togaZao mi ih jeGaro
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
vjecna da si
Gost
vjecna da si

neka nam je dosa tavaris Roman, da istovari ljdjubre i fekalije sa jahte u more nase, da nam obogati morski fond. A usput i da ispusti malo ulja i nafte

Zao mi ih je
Gost
Zao mi ih je

Vijest vam je prvoklasna sto me zabolje za njega i njegovu jahtu ko je on uopšte

Garo
Gost
Garo

Odusevljen sam, ali trebam da se snadjem djeci za kifle sjutra.

mojsilović
Gost
mojsilović

Do sredine oktobra dok oplovi Crnu Goru pa nastavlja dalje put Hrvatske.

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Dosao da uspe gorivo po 30c litar dok gradjani placaju 5x skuplje.Dobro gorivo je luksuz za gradjane CG.

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Ranka ko je bio stedimlija?

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Ja sasvim slučajno spomenuh rođendan a taj rođendan je večeras jelena srećan rođendan 😂

Budimo realni
Gost
Budimo realni

“Osma paluba sadrži bazen i prostor za sunčanje, sa ugradnim roštiljem i pizza rernom.” У мору прескупих детаља које ова јахта има(чак и ракетну зштиту) ви сте нашли за сходно набројат уградни роштиљ и пица рерну. Има ли Богу фала ђе вага да се након роштиља извагају.

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Treba ga pitat da nece sto ulozit u Buducnost..Da napravi drugi celsi od nas..Hahahahha..

amo
Gost
amo

Dobar vam naslov Plovi Crnom Gorom,bice Bojanom,pa jezerom do Morace,pa malo u Zetu,malo u Ribnicu,pa u Cijevnu,hahhaaaa

Bu2
Gost
Bu2

Godišnje provede u CG oko 60 dana. Potroši ogromne količine novca.

Vujović D.
Gost
Vujović D.

Je li mu ovo. tajo ostavio. Koliko samo ima sirotinje u Rusiji.No neka ih

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Anku sam nagrdio sa romanom. 😂

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Udala se moja mala ranka. 😂

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Mogu zamisliti bečku sad. 😂

Send this to a friend