Društvo

Janković: Očistite dimnjake, servisirajte klime

Goran Janković (Foto: Dan)

Podgorička Služba zaštite završila je pripreme za predstojeću zimsku požarnu sezonu. Požari u zatvorenom prostoru su opasnije i zahtjevnije intervencije vatrogasaca, a komandir Službe Goran Janković poručuje da građani moraju ispoštovati i obaviti neophodne pripreme za sezonu, piše Dan.

“Za zimsku sezonu karakteristični su požari u stambenim objektima koji izbijaju usljed nemara i nepažnje građana. Neophodno je da prije početka sezone grijanja građani provjere klima uređaje, a kada su u pitanju kuće da provjere dimnjake”, rekao je Janković tom listu.

Najveći problem kod požara u zatvorenom prostoru je, kako kaže, ljudski faktor, pa bi građani trebalo da daju dodatni napor da vode računa da prilikom sezone grijanja ne dozvole da nemar dovede do izbijanja vatre.

“Naša preporuka je da svi razmisle o osiguranju domova i onoga gdje može nastati određena šteta usljed požara”, navodi Janković.

Ranijih godina najviše požara tokom zime zabilježeno je na Vrelima ribničkim. Janković navodi da je njihova procjena bila da u tom naselju nije potrebno otvarati vatrogasni punkt.

“Pripadnike romske populacije smo u zadnje vrijeme obučavali kako da rukuju protivpožarnim aparatima. Služba zaštite je blizu Konika i negdje je naša procjena bila da nema potrebe da se na Vrelima ribničkim napravi poseban vatrogasni punkt”, kaže Janković.

On navodi da imaju 76 vatrogasaca te da je do dovoljan broj koji u svakom trenutku može da odgovori na bilo koji vid elementarne nepogode.

“Preduzeli smo sve mjere i radnje da dočekamo zimsku sezonu pripremljni. Tehnički sektor je odradio kompletan dio vezan za opremu, sve ono što nam je potrebno za funksionisanje. Takođe, izvršili smo kompletnu pripremu motornih sanki i terenskih vozila sa kojima raspolažemo”, zaključuje Janković.

8

avatar
1000
6
2
0
 
7
BakicaMrgudBudimo realniАртурFull
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bakica
Gost
Bakica

Zna li ko broj telefona za dimnjačara u PG.Molim vas !

Артур
Gost
Артур

Нама се димњак запалио прошле године у згради па рачунамо да је чист.Или није?

Full
Gost
Full

Majstore najbolje bi bilo jos da se privatna imovina cisti narodu. Stvarno ne znam sta je to kakav primitivizam

Majstor
Gost
Majstor

Kako ce platiti neki penzioner ciscenje kad nema ni za ljekove.Ocistite vi to dje je potrebno.

Gugi
Gost
Gugi

Svaka cast, trebaju ljudi da saslusaju savjete strucnih sluzbi. Odlican tekst i super savjeti za osiguranje objekta!!

Mrgud
Gost
Mrgud

I obavezno da ne ostavljaju sporet sa jelom na ,a izađu napolje i zaborave. Veliki broj požara kreneni z kuhinje.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Мислиш Мргуде да домаћице угасе интернет док јело не спреме и наравно ТВ да искључе😉

Mrgud
Gost
Mrgud

Teško je to,ali bolje nego izgoreti. Ali te gospe ne kuvaju,njihove babe,ako ne mogu onda majke.

Send this to a friend