Društvo Još jedan slučaj prisilnog maloljetničkog braka

Jedanaestogodišnjakinju iz Crne Gore udali na Kosovo

Upravi policije prijavljen je još jedan slučaj prisilnog maloljetničkog braka. Jedanaestogodišnja djevojčice iz Crne Gore udata je na Kosovo, saopštila je Fana Delija iz Centra za romske inicijative i dodala da očekuje da djevojčica što prije bude vraćena u Crnu Goru.

“Centru bezbjednosti Uprave policije Podgorica je prijavljen slučaj djevojčice od 11 godina kojoj je ugovoren brak. Djevojčica se nalazi na teritoriji Kosova, ja se nadam da ćemo brzo i adekvatno reagovati, imajući u vidu da je djevojčica već zasnovala bračnu zajednicu”, pojašnjava Delija za TVCG.

Slučaj je u petak prijavljen i, kako dodaje Delija, za sad nemaju povratnu informaciju šta se dešava sa djevojčicom.

“Očekujemo da djevojčicu vrate sa Kosova i da se preuzmu dalji koraci” , poručila je Delija.

Ona navodi i da raste svijest kod Romkinja da prijavljuju slučajeve ugovorenih brakova.

“Od 83 slučaja prijavljena “Centaru za romske inicijative”, više od 50 slučajeva su same žene prijavile”, kazala je Delija.

7

avatar
1000
3
4
0
 
7
Mufonvesko nkKoniksamo kažem...KN
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Konik
Gost
Konik

Nisu udali nego prodali

samo jako
Gost
samo jako

ciganska posla

Tara
Gost
Tara

Ovde je bitnija neka 1918 god. i jos neke trice i kucine dok se deci unistava njihivo detinjstvo.Pa cime se bavite , samo mrznjom , necim sto je bilo pre sto godina. Uvek su jedni krivi a drugi su u pravu. Ponasamo se kao u 16.veku. Ovo je zlocin. Bitno je da se narodu servira da su komsije krive za… Više »

KN
Gost
KN

Tara ovo je zlocin strasni zlocin ali isto tako treba kazati za sve one zlocine iz 1918 i sve druge zlocine pocinjene bilo kada i bilo gdje ,trba dakle reci da su zlocini.Dokle god se precutkuju i opravdavaju stari zlocini dogadjat ce se novi

samo kažem...
Gost
samo kažem...

“Neka” 1918? Vidi se odma da si iz Ćićevca…

vesko nk
Gost
vesko nk

Upliv društva u običajno pravo nekog naroda prestavlja genocit istog.Običajno pravo je starije od ovog , prije Hrista ,a današnje pravo je izvedeno iz običajnog.Tara ti običaje koji su ti strani smatraš za amoralne a ljude koji se drže svoga običaja za lude. Tvoj je problem što nemaš ni trunku empatije za tuđe običaje i kulture.Ono što ne shvataš mrziš.… Više »

Mufon
Gost
Mufon

Tarice, grijeh je udati djevojcicu, ali grijeh je i ponistavati jedan narod i njegovu drzavu. Tako, ne uporedjuj te dvije stvari, veoma su razlicite!

Send this to a friend