Društvo

Joanikije: Zapadni svijet hoće da otme dio teritorije Srbije i da stvori, nasilnim putem, državu Kosovo

Joanikije

Mitropolit Joanikije rekao je da su svetinje na Kosovu i Metohiji ugrožene, kao i da “zapadni svijet hoće da otme dio teritorije države Srbije i da stvori, nasilnim putem, državu Kosovo”.

Joanikije je danas, tokom služenja u Cetinjskom manastiru, podsjetio da je “naš narod manastir Dečane uvijek pominjao kao jednu od naših najvećih svetinja”.

“Tako je bilo – tako je i ostalo…Kao što se Sveti Petar Cetinjski brinuo i za Patrijaršiju i za Dečane tako se i Sveti kralj brinuo za svetinje u Crnoj Gori. A to se posebno vidjelo u ovim poslednjim vremenima kada smo morali da branimo svetinje da ih bezbožna vlast ne uzme u svoje ruke i da radi s njima šta hoće i da na takav način ponizi našu svetu vjeru”, rekao je Joanikije.

Kad su pokušali da pretumače Njegoša, rekao je Vladika Joanikije, onda tu nema kraja.

”Sve je to povezano. Trebalo je da preknjiže svetinje na državu, pa bi onda po istom obrascu tzv. kosovske vlasti sve preknjižile na kvazidržavu Kosovo. I to je bilo lako prozreti i to je već sve bilo isplanirano. Tako mi ovdje kada smo se borili za očuvanje svetinja, istovremeno smo se borili i za očuvanje svetinja na Kosovu i Metohiji koje su i dalje ugrožene”, rekao je Joanikije prenosi portal Mitropolije crnogorsko-primorske.

On je rekao da se “nada da su naše svetinje već sada zaštićene”.

“Ali svetinje na Kosovu i Metohiji su u velikoj opasnosti, jer zapadni svijet hoće da otme dio teritorije države Srbije i da stvori, nasilnim putem, državu Kosovo. A onda da svetinje i svo kulturno blago srpskog naroda na Kosovu i Metohiji preknjiži na tu tzv. državu”, upozorio je mitropolit Joanikije.

Rekao je da tuska vlast nije htjela da mijenja identitet srpskih svetinja.

8

avatar
1000
7
1
0
 
7
dr.inoMickoMarkoRadesirak
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Micko
Gost
Micko

Kosovo davno nije dio Srbije, Srbija je pored Kosova..

Marko
Gost
Marko

Ima li glovo na Kosovo?

Rade
Gost
Rade

Samo da ne ruse mauzolej njegosu tome bi se crna gora morala suprostaviti na smrt i zivot.a pravna zastita kosova nije u tvojoj nadleznosti vec drzave srbije.

Marko
Gost
Marko

Kasnis jonki jedno 10 godina, odavno je kosovo drzava

sirak
Gost
sirak

Evo ga ovaj strucnjak za diplomatska pitanja

Ertugrul Beg
Gost
Ertugrul Beg

Ta država postoji još od 2009 god

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Sto ne ideš tamo pa da staneš ispred naroda ??? Tad bi se vidjelo kakav si sa kondicijom 😂😂😂

dr.ino
Gost
dr.ino

tamo bi moga jedino da radi ka deda mraz u neki shoping mol

Send this to a friend