Društvo Komunalna policija počinje kontrolu

Kamioni moraju imati cerade

Ilustracija

Podgorička komunalna policija u narednom periodu kontrolisaće da li prevoznici koji prevoze drva za ogrijev imaju cerade na kamionima, prenosi Dan.

U narednom periodu, kako navode iz te službe Glavnog grada, intenziviraće kontrolu u dijelu zaštite od buke u životnoj sredini, saglasno odredbama Zakona o turizmu i ugostiteljstvu.

“Radićemo komunalni nadzor korita rijeka u cilju sprječavanja nelegalne eksploatacije riječnih nanosa saglasno povjerenim poslovima iz Zakona o vodama i ne manje bitno, obezbjeđivaćemo komunalni red u oblasti prevoza ogreva, građevinskog i drugog rastresitog materijala, fekalija i drugih tečnosti vozilima koja nijesu podešena tako da se materijal prilikom prevoza ne rasipa”, saopštili su iz Komunalne policije.

Njihovi službenici dobili su i novo ovlašćenje – upotrebu ručnog spreja sa nadražujućim dejstvom, propisano Zakonom o komunalnoj policiji.

“Zakonom su propisani način i uslovi pod kojima se ovo sredstvo prinude upotrebljava. Komunalni policajci će ručni sprej sa nadražujućim dejstvom upotrebljavati isključivo u situacijama i na način propisan posebnim propisom koji reguliše rad Komunalne policije. Poslove Komunalne policije trenutno obavlja optimalni mininum broja komunalih policajaca, iz razloga što su još upražnjena dva radna mjesta komunalni policajac”, poručuju iz Komunalne policije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
role
Gost
role

sve ovisi orobi koja se transportuje

Pitch Black @
Gost
Pitch Black @

Kako će ih sad pretovarit….ne,sve može ali cerada ne.

Baltazar B.
Gost
Baltazar B.

Drva pod ceradom, malo diskutabilno.
Ako se radi za cinepana drva to onda može a ako su trup i to nisam vidio ni u jednoj zemlji da je taj teret pokriven.
Ovdje piše prevoz ogrijeva…
Drvo služi kao ogrijev ali trup i nikako ne idu pod ceradu!

Tako je
Gost
Tako je

Fala bogu više. I neka vide porijeklo drveta, nagrdiše državnu šumu.

Dovla
Gost
Dovla

Pođite do Transpetrola, Čelebića, Cijevne komerc… pa vidite da li oni eksploatišu riječna korita.

crnogorac
Gost
crnogorac

Ne smiju tamo

Jelena
Gost
Jelena

Kasnimo, kamioni natovareni pjeskom ili od pjesma kamenici po putu rasipaju se i odskače po aktima, komunalna to ne primećuje. To je jedan od hiljadu problema, navesti uredu istovaranje drva u vremenu odlaganja ili spavanja i to pekarama , pekari spaljuju flaše od ulja,kecapa nanoseci saradnik ne kontroliše ih niko.Nista se ne radi da se urede neke stvari!

Briđe
Gost
Briđe

Eto kasnimo 100 godina za svijetom,ali nikad nije kasno sto kazu stari. Cerada je obavezna, sa stanovista bezbjednosti i sigurnosto u saobracaju, koliko nas ima da smo isli iza kamiona koji je prevozio sljunak i da je mali kamencic pao na prednje vjetrobransko staklo i nacelo ga ili slomilo.

komentator
Gost
komentator

Bolje da ovi sto prevoze drva nemaju cerade da bi policija vidjela da su drva i mogla da prekontrolise dokumentaciju. Inace je skoro nemoguce drvima utovariti kamion sa ceradom

Zvizdan
Gost
Zvizdan

I ove sto prevoze pijesak, prepune kamione pa prosipaju na svaku krivinu

Cober
Gost
Cober

Bolje provjerite jesu li drva nelegalno ubrana!

Send this to a friend