Društvo

KCCG napustio dječji hirurg Nebojša Šcekić

Sindikat doktora medicine objavio je juče na svojoj Fejsbuk strani da je Klinički centar napustio i specijalizant dječje hirurgije Nebojša Šćekić. Novi radni odnos zasnovao je u Njemačkoj.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović je juče komentarišući odlazak ljekara iz javnog zdravstva rekao da “niko nikoga ne može zadržati tamo gdje radi, niti gdje boravi”.

“Crnu Goru napustilo je oko 50.000 ljudi. Dakle, nije problem samo odlaska ljekara već svih struka. Mi samo možemo da uradimo sve što je u našoj moći da bi ubijedili ljekare da ostanu, ima i onih koji su otišli u privatni sektor pa se sada svojevoljno vraćaju u državni sektor”,  rekao je Hrapović, naglasivši da nemaju novije podatke koliko je ljekara napustilo javno zdravstvo.

Sa druge strane, u Sindikatu zdravstva prije dva mjeseca objavili su spisak po kojem je u posljednje četiri godine zdravstveni sistem napustilo 107 doktora.

Najveći broj njih novi radni odnos zasnovao je u privatnim zdravstvenim ustanovama, dok je određeni dio nastavio sa radom u inostranstvu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crmničanin
Gost
Crmničanin

Inace Nebojsa Scekic jedan od najbojih studenata svoje generacije,u rok rokova zavrsio,da mu ne nabrajam ljudske kvalitete jer bi mi trebalo 5 stranica minimum,izvrstan ljekar…. Otisao covjek dje mu je bolje,bio podstanar,dvoje djece,zena bez posla,a on kao specijalizant 540 e platu,ni kraj sa krajem da sastave…. A mislim da je klinicki izgubio jednog odlicnog ljekara…

Mario
Gost
Mario

Po hitno mu “dajte”jedno 30 hiljada otpremine,da ne ide “praznih”dzepova.Srecan mu put,neka “zaradi penziju”u Njemackoj.

Bokeljka
Gost
Bokeljka

Srecno dr.Odose svi valjani iz CcGg.osta vlast i opozicija da vode drzavu.Srecno svim mladimm i starijim koji odlaze iz ove zone mraka.

crnogorac
Gost
crnogorac

Hrapović nema podataka koliko je ljekara napustilo zdravstvo? A što jadan ne idseš doma i ostaviš to mjesto upražnjeno, bolje je za sve nas!

@ex titograd
Gost
@ex titograd

Liječit će nas pravnici ubuduće, al pravnim lijekom. Ionako njima idemo prije nego ljekaru. E moj ministre. Najskuplju investiciju izvozimo. Samo Vi smanjujte prihode ljekarima

POJK
Gost
POJK

“@ex Titograd” Sve si u pravu osim da je “izvozimo” nego je poklanjamo kao i drugo što je narod plaćao.

dali
Gost
dali

Epa Pojk ti izgleda neznaš koliko se novca ostavi na studiranju medicine jer vjerovatno nisi to iskusio a što se specijalizacije tiče nije to neki novac jer vidimo koliko ovi političari uzimaju bez specijalizacija i sa kozna kakvim fakultetima a na prste ruke mogu da se pohvale sa bilo kojim radom koji su objavili kako su postali političari a opet… Više »

POJK
Gost
POJK

Izvini “dali” ali ja ne komentarišem nešto u što se ne razumijem. Medicinu nisam studirao ali zaboga ima još zanimanja koja za obrazovanje iziskuju ogromna sredstva i trud. A nešto je i u prirodnoj inteligenciji, jer da nije svi bi doktori bili isti barem oni koji su se obrazovali na istim univerzitetima. Mada iskreno u našem društvu slijepaca i ćoravi… Više »

POJK
Gost
POJK

Predlog: Da se poveća kvota za upis studenata medicinskog fakulteta, pošto će svi naći posao što u inostranstvu što kod nas kad odu ovi nezadovoljni. Možda se upiše neko i ko nije sa vezom i ko će voljeti da živi i radi u svojoj zemlji, jer uskoro neće imati ko da liječi ovaj narod. Dovesti dobre profesore i unaprijediti nastavnu… Više »

realnost
Gost
realnost

Da se poveca kvota za upis na medicinski fakultet u sledecim gradovima:

Beograd
Zagreb
Ljubljana
Sarajevo
Novi Sad
Kragujevac
Nis

Slazem se sa premijerom koji je jednom prilikom rekao da svim studentima medicine treba platiiti skolovanje u inostranstvu, jer je jeftinije nego skolovati ih kod nas

Spartanac
Gost
Spartanac

Nemamo ni Doktora da valja no moramo da čekamo da dodju iz kliničkog centra Srbije i sa VMA da nas pregledaju a i to se čeka!!!A ocemo u Evropu!!

Tandrček
Gost
Tandrček

Nikad čuo za njega, a radim u KC 20 godina. Ne da nisam čuo, nego ga nisam ni sreo. Ko je taj zna li se uopšte???

slb78cg
Gost
slb78cg

Naravno da ne znas,sta te briga. Sigurno si na infuziju po citav dan

Gost
Gost
Gost

Samo ne znam čime ubjeđuju ljekarw da ostanu kad je specijalistima startna plata 700€?!? Sudija osnovnog suda ima duplo više.

Gvero
Gost
Gvero

Auu… ode opasan strucnjak…

Oki
Gost
Oki

Haaaa haaaa…propado smo…idite srecan vi puttttt…

Vujke
Gost
Vujke

Ovu zemlju jedino politicari ne napustaju a razlog je zato sto su sebi podigli plate da mogu uzivati a ostalima 10god.ni centa sramota

POJK
Gost
POJK

Je su li svi odradili posao koji su trebali kako bi odužili specijalisticko i drugo od narodnih para stečeno obrazovanje?

Andrija
Gost
Andrija

“Narod” im plati godinu dana u Beogradu i ispit, ukupno 3000€. To mogu da vrate valjda. A za ono ostalo im čapru oderu kao specijalizantima za nepunih 500€ plate što rade po 80h sedmično. Tako da – plate i vrate i to trostruko.

Mario
Gost
Mario

Andrija,slaba ti je ta matematika,uz duzno postovanje struke,ali pojedinci nece da saslusaju pacijenta dok mu barem ne “dodas”onu zelenu novcanicu,pa tek prica,pa opet zelena,pa sve tako dok nas ne “istapiraju”.Ovo je iz licnog iskustva.

POJK
Gost
POJK

Medicinari zašto dislajkovi, ovo je samo pitanje. Pa ako cijenite svoju profesiju kako je cijenite, treba narod da zna koliko truda i para treba da se potroši da bi se dobio jedan dobar ljekar (doktor ako mislite da je to uzvišenije)

Send this to a friend