Društvo NA ODBORU ZA ZDRAVSTVO PREDSTAVLJEN PREDLOG BUDŽETA

Kliničkom centru za plate fali tri miliona eura

KCCG

Pomoćnik direktora za ekonomsko-finansijske poslove Kliničkog centra Crne Gore Julija Pupovac kazala je na Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje da će prema predloženom budžetu toj ustanovi nedostajati oko 3.000.000 eura za plate zaposlenih, piše Dan.

Pupovac je na sjednici o budžetu istakla da KCCG nedostaje i novac za renoviranje kanalizacione mreže i zamjenu aparata.

“Kliničkom centru u narednoj godini samo za opremu i građevinske radove treba oko 3.000.000 eura. U budžetu nijesu ukalkulisana dodatna tri miliona eura za plate zaposlenih i za tu namjenu planirano je ukupno 33.000.000 eura. Imamo zastarjelu zgradu KCCG koja stalno zahtijeva nova ulaganja, tako da nam samo za rekonstrukciju četiri vertikalne kanalizacije treba 1.000.000 eura. Za narednu godinu za funkcionisanje KCCG biće potrebno ukupno 85.000.000 eura”, kazala je Pupovac.

Iz kapitalnog budžeta za narednu godinu oko 1,13 miliona eura biće izdvojeno za izgradnju tri nove klinike, adaptaciju specijalne bolnice u Risnu, kao i izgradnju doma zdravlja u podgoričkom Siti kvartu.

“Najveće povećanje od 32 miliona ide za program zdravstvene ustanove. Povećanje se najviše odnosi na zarade, ljekove i medicinska sredstva, materijalne troškove za rad zdravstvenih ustanova, projekte i preventivne programe”, kazao je direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić.

11

avatar
1000
9
2
0
 
11
Basketaš 3 x3CUCE CPCKako jeKnjazLSCG
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Basketaš 3 x3
Gost
Basketaš 3 x3

Dovedite dr sašu nikolića ?

CUCE CPC
Gost
CUCE CPC

Ahaaaa pocelo je aerli….. jos malo ce pocet faljivat i za penzije polako bice veselo

LSCG
Gost
LSCG

Doktori i dalje zadovoljno rade i da ne primaju platu jer bez koverte se ne dolazi na red. Mala plata, puno se radi, vozi se BMW. To.je CG doktorska zetva , za drzavu i za svoj narod !!!

Knjaz
Gost
Knjaz

Ja im se ne cudim, bar rade da nekom spasavaju zivot i zdravlje. Krivlje mi je sto kupujemo po 6/7 stanova politicarima, bolje da smo od toga njim a i sestrama plate digli

Kako je
Gost
Kako je

Ne prdi

Pjer
Gost
Pjer

Samo da ne fali za MA

VALTER
Gost
VALTER

A KAD’ VAMA NIJE ‘ FALILO ?

VALTER
Gost
VALTER

A KADA VAMA NIJE FALILO ?

Meho
Gost
Meho

Presipanje iz supljeg u prazno ….

Lipovo
Gost
Lipovo

Poveccajte penzionerima penzije pa cce biti mnogo manji izdaci za ,,lijechenje,, populacije koja ih je zaradila. Mnogo bolja- kalorichnija i kvalitetnija je hrana u KPD ,,Spuzz,, nego ssto veccina penzionera ima na stolu.

djuradj
Gost
djuradj

…nije problem samo u zdrastvu,pucat ce svuda pomalo jer je sve na granici odrzivog…ide tezak period…zaduzeni unaprijed a plate se moraju povecati…to je kao kad ozenis zenu koja puno trosi, ili kad se ona uda za kockara i alkosa…stari su govorili:”Ne pruzaj se preko gubera”…

Send this to a friend