Društvo

Komnenović: Kilibarda je na ponos Vojsci i Crnoj Gori

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović ugostio je u svom Kabinetu, Vladimira Kilibardu, starijeg vodnika I klase Vojske Crne Gore, kako bi mu čestitao na „Medalji za zasluge“ , koju su Kilibardi uručile oružane snage Vojske Sjedinjenih Američkih Država, saopšteno je iz Opštine Tivat.

Ovo odličje je Kilibardi uručio izaslanik odbrane SAD u Crnoj Gori, potpukovnik Robert Peri, u prisustvu načelnika Generalštaba VCG, general majora Dragutina Dakića

„Naš sugrađanin, odgovoran i uspješan profesionalni vojnik, više puta odlikovan i kao takav prepoznat i od strane vojski drugih država, na ponos je Vojsci i Crnoj Gori koju predstavlja, ali i Tivtu u kojem živi. Moja je namjera da ovim susretom upravo istaknemo i javno pohvalimo rad jednog kvalitetnog čovjeka, vojnika, koji svoj posao obavlja na najbolji mogući način, a takvi su pojedinci bez sumnje zalog za budućnost čitave zajednice“, rekao je Komnenović prilikom susreta.

Tivćanin Vladimir Kilibarda boravio je tri puta u međunarodnoj vojnoj misiji u Avganistanu i tamo je proveo oko godinu i po dana.

Odlikovan je NATO medaljom za učešće u misiji „Resolute support“, dobitnik je NATO Tour indikatora za višestruko učestvovanje u misiji, a takođe je i vanredno unaprijeđen u viši čin 2017. godine, odlukom Ministra Odbrane, zbog učinjenog djela od posebnog značaja za zaštitu života i zdravlja ljudi u misiji.

Kilibarda je učestvovao je u filmu “Avganistan priča crnogorskog vojnika”, a zbog njegovog profesionalnog stava, zahvalnice su mu uručili i načelnik Generalštaba Avganistanske nacionalne Armije, general Pakistanske Vojske i general Australijske Vojske.

“Prijemu u Kabinetu predsjednika, prisustvovao je i potrpedsjednik opštine Goran Božović koji je čestitao Kilibardi na svim ostvarenim uspjesima i priznanjima, naglašavajući da je „nužno isticati pojedince koji časno i odgovorno obavljaju svoj posao, i kao takvi predstavljaju uzor i model kako se temeljito gradi karijera, ali i potvrdu da svaki trud biva prepoznat i nagrađen“. On je dodao i da će Opština Tivat znati da prepozna, podrži i promoviše svako izvanredno postignuće svojih građana.

Posljednje odličje koje je Kilibardi uručeno, „Medalja za zasluge” predstavlja jedno od pet uporednih, granskih vojnih odlikovanja srednjeg ranga koje Sjedinjene Američke Države dodjeljuju prvenstveno pripadnicima Oružanih snaga SAD, ali i pripadnicima stranih oružanih snaga počev od 1962. godine, za djela junaštva, uzorna dostignuća, važnu i pohvalnu službu. Vladimir Kilibarda je profesionalni vojnik od 2003. godine, a trenutno je instruktor navigacije na školskom brodu „Jadran“”, zaključuje se u saopštenju.

8

avatar
1000
4
4
0
 
8
NikolassLAUDAcrnomacealokinAteista
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ateista
Gost
Ateista

Ova dvojica su stali ko narodni heroji pored kilibarde hahaha a ne vide se u ogledalo 🤣🤣🤣

Mira
Gost
Mira

Bravo Vlado Kilibarde su ponosne.

flop
Gost
flop

svaka cast junace!

Nikolass
Gost
Nikolass

E Bozovicu ti sa osvojenih 300 glasova od cijelog Tivta. Ne javljaj se zivota ti. No ti je upala sad kasika u med.

alokin
Gost
alokin

eto je zauzeo pozu ka “Rambo na stijenu”

crnomace
Gost
crnomace

jeli ovo ona junačina što je dobila stan od dps-a a sad pljuje po njemu

LAUDA
Gost
LAUDA

Nije dobio stan nego ga kupio sa ratom do 400e.

Nikolass
Gost
Nikolass

Jes to je taj. Na zalost

Send this to a friend