Društvo

Krstionicu na vodi nadležni ruše 2. aprila

Foto: CdM

Rušenje krstionice na vodi koju je Mitropolija crnogorsko primorska nelegalno sagradila krajem prošle godine u tivatskom zalivu, na Ostrvu cvijeća, u zoni morskog dobra, trebalo bi da počne 2. aprila, navodi se u dokumentu u koji je CdM imao uvid.

<<<Ko će da ukloni krstionicu SPC-a u tivatskom zalivu<<<

Urbanističko građevinski inspektor Dragan Zejak potpisao je rješenje u kome se navodi da će rušenje krstionice početi 2. aprila, u devet časova. O tome je obaviještena i MCP.


Ranije je Ministarstvo održivog razvoja i turizma naložilo MCP da ukloni ovaj objekat, ali oni to nisu uradili u ostavljenom roku. U skladu sa zakonom, Ministarstvo je po oglasu angažovalo “treće lice” da to učini.

Inspektori Morskog dobra su još u decembru prošle godine obavijestili Ministarstvo da su obilazeći teren zatekli ekipe koje grade krstionicu i pontu na Ostrvu cvijeća. Iako je gradnja zabranjena, graditelji koje je angažovala MCP nijesu se obazirali i dovršili su početi posao.

MCP je u prethodnom periodu u izjašnjenju Ministarstvu u slučaju nelegalne gradnje u Tivtu navela da: “Mitropolija crnogorsko primorska nije bila upoznata da je za objekat površine 11,33 metra kvadratna potrebna tehnička dokumentacija i da će je sada, budući da je u saznanju da je potrebna tehnička dokumentacija, zatražiti od nadležnih organa i pribaviti sve što je potrebno, jer nemaju namjeru da izbjegnu obaveze prema državi”.

S.Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ja sam CG
Gost
Ja sam CG

PREKRSTITE SE SVI VISE ZA SVA VREMENA VIDITE LI VI PONTE PO PRIMORJU STO SE CINI …PREKRSTITE SE SA CIJENAMA KOJE IDU U VISINE POMOLI SE NARODE ZA MIR I NORMALAN ZIVOT DOSTOJAN COVJEKA DOK SE SVADJATE INATITE GRADITE I RUSITE ODE ZIVOT ..OPROSTI GRIJEHE SVIMA KOJI OVO NAMECU PA SE SAD NASLI DA REAGUJU BOG VAM U POMOC A… Više »

Nina
Gost
Nina

A tek da im je vlast! Gradili bi i rusili jedni drugima,jer bi se naravno posvadjali 5.dan.

Nina
Gost
Nina

Ipak nije samo Budva na pjenu odmora 🙂

Krsto
Gost
Krsto

Ruši!!!

Pero
Gost
Pero

Jedini razlog za sve ovo je da se baci varnica medju narod i skrene paznja od vecih problema u ovoj drzavi. Tajkuni su nam raskopali i izbetonirali obalu od Igala do Ulcinja i sad nam par metara smeta. I da je nelegalno sagradjena krstionica je poslednje sto bi trebalo da se rusi na nasoj obali. Da je srece bilo bi… Više »

HNN
Gost
HNN

Podrzavam, ne treba nama mnogo. Vidi se i po komentarima. Zavadi pa vladaj…

Prevlacki gonic
Gost
Prevlacki gonic

БРАЋО НЕСРЕЋНА, САМО ДА ВАС ОБАВИЈЕСТИМ ДА ЋЕ НАС 300 БИТИ СЈУТРА НА ПРЕВЛАЦИ И ДА ЋЕТЕ СРУШИТИ КРСТИОНИЦУ ЈУЧЕ! ДАКЛЕ НЕМА НАЧИНА ДА СЕ ТО ИЗВЕДЕ. ВИ ДОЂЕТЕ МИ ВАМ НЕ ДАМО. ЈАСНО? вИ ИНСИСТИРАТЕ МИ СПАВАМО НА ПРЕВЛАЦИ И СТРАЖАРИМО. РАЗУМИЈЕТЕ? ЉУБИ ВАС БРАТ.

djuradj
Gost
djuradj

…o kakvoj Prevlaci govoris…Tivat je to…zaliv…:))))))))))

Prevlacki gonic
Gost
Prevlacki gonic

Иловица некад, Михољска превлака код Тивта. Укуцај па провјери.

Dirigent
Gost
Dirigent

ovako pricaju oni koji su Savovic u svakom smislu. A sto junacino ne skoci da kazes svojima ne radite ne gradite bez papira, postujte zakone ove zemlje. Tvoj poziv je poziv na nasilje. U tvom postu nema H od hriscanske rijeci a pozivas se na crkvu. Kakva ironija i apsurdnost.

Prevlacki gonic
Gost
Prevlacki gonic

Нема насиља брате. Живи зид, док се не врати разум тим људима. Ко нормалан руши крстионицу?? Бајдвеј, у важећем ДУП-у из 2010.г. предвиђено је мјесто за изградњу вјерских објеката. Све у реду, најбоље да се бијемо са браћом ради налога болесног режима. Само овуда нећете проћи, знаш већ оно из филма.

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Nema tamo Krstionice, samo nelegalno izgradjeno predstavnistvo strane politicke organizacije koja pokusava da odvoji vjernike od Pravoslavlja.

r.srpska
Gost
r.srpska

Crnogorci i Srbi su jedan narod,samo su komunisti to podijelili da bi nas bilo manje

Ragnar
Gost
Ragnar

Da, znaci vi mozete gradit dje ocete i pozivate se na srpstvo, i tako to ide, samo provocirate zlo!

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Ne rusite moju vjeru .Krsna slava i tri prsta, panaija oko krsta !

Ozezi
Gost
Ozezi

Necemo rusit,no demontirat,pa pravi na Moravu

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Žedan si Morave ?!

H.Novi
Gost
H.Novi

Što ne pođeš u Prizren da gradiš?

Gordi Albion
Gost
Gordi Albion

Vjerske objekte grijeh je rusiti.

sds
Gost
sds

To stoji, no dje ti u Rista vidis vjeru???

Ne rusiti
Gost
Ne rusiti

Ovo je turisticka tacka. Do ove krstionice vodici vode turiste i ona je jedan od najslikanijih objekata na ovom djelu obale. Ovo doprinosi poziciji CG na turistickoj mapi. Ne bi trebalo unistavati nesto sto je turistima iz cijelog svijeta zanimljiv detalj Crne Gore. Zazstavite bagere. Lako je rusiti nego treba graditi. A usput, ako ovih 16 kvadrata na ovom neurbanom… Više »

brkoo
Gost
brkoo

Mislim da neće doći do rušenja iz više opravdanih razloga.
Prvo ovo nije jedini objekat koji je bespravno podignut, drugo rušenjem krstionice DPS a posebno vlast u Tivtu bi na sebe navukli bespotreban gnev pravoslavnog naroda koji bi doveo do još veće kohezije i jačanja opozicionog bloka.

Davor pg
Gost
Davor pg

Sramno od Zejaka ovo da potpise
Kajat ce se

Vantage1111
Gost
Vantage1111

A smeta gospodi vjerski objekat , crkva covjece , a to sto je pola primorija pogotovo krtole I radovici u more to je manje bitno ali smeta vjerski objekat od 11 kvadrata. Bruka I sramota. Kakva je ovo drzava I kakvi su nam vladari.Nisam politicki nidje nastrojen ali ovo je bruka i, sramota!! Hriscani

Marko
Gost
Marko

Ne smeta vjerski već bespravno podignuti objekat. Upozoreni da ne grade ali oni Ipak grade. Ne poštuju zakone ni državu. Platite i neće se roditi. Kao nisu znali da treba dozvola. Nikad nisu poštovali pa i neće nikad a vlast im to dopušta. Sta se onda cudimo

Sistem
Gost
Sistem

Ne lupetaj, predali su za dozvolu i za taj objekat koji nema stranica

Rasho
Gost
Rasho

Sruseni su vam mozgovi, srusice se mnogo sta za vaseg zemana…

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Toliko objekata od po vise stotina kvadrata na pjeni od mora, a nasoj vlasti oci bode krstionica. Ako ce CG bit bolje I ako ce nam Sve krenut Kako treba rusite Ali znam da nece. Naprotiv ako je srusite samo gore nam moze bit. U pamet se svi dok nije kasno!

svevisnji
Gost
svevisnji

koji primitivizam..dobro nijesu čergu razapeli

Smrdica
Gost
Smrdica

Mavucemo neki nafakluk na sebe😳

Send this to a friend