Društvo

Krstionicu na vodi nadležni ruše 2. aprila

Foto: CdM

Rušenje krstionice na vodi koju je Mitropolija crnogorsko primorska nelegalno sagradila krajem prošle godine u tivatskom zalivu, na Ostrvu cvijeća, u zoni morskog dobra, trebalo bi da počne 2. aprila, navodi se u dokumentu u koji je CdM imao uvid.

<<<Ko će da ukloni krstionicu SPC-a u tivatskom zalivu<<<

Urbanističko građevinski inspektor Dragan Zejak potpisao je rješenje u kome se navodi da će rušenje krstionice početi 2. aprila, u devet časova. O tome je obaviještena i MCP.


Ranije je Ministarstvo održivog razvoja i turizma naložilo MCP da ukloni ovaj objekat, ali oni to nisu uradili u ostavljenom roku. U skladu sa zakonom, Ministarstvo je po oglasu angažovalo “treće lice” da to učini.

Inspektori Morskog dobra su još u decembru prošle godine obavijestili Ministarstvo da su obilazeći teren zatekli ekipe koje grade krstionicu i pontu na Ostrvu cvijeća. Iako je gradnja zabranjena, graditelji koje je angažovala MCP nijesu se obazirali i dovršili su početi posao.

MCP je u prethodnom periodu u izjašnjenju Ministarstvu u slučaju nelegalne gradnje u Tivtu navela da: “Mitropolija crnogorsko primorska nije bila upoznata da je za objekat površine 11,33 metra kvadratna potrebna tehnička dokumentacija i da će je sada, budući da je u saznanju da je potrebna tehnička dokumentacija, zatražiti od nadležnih organa i pribaviti sve što je potrebno, jer nemaju namjeru da izbjegnu obaveze prema državi”.

S.Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ja sam CG
Gost
Ja sam CG

PREKRSTITE SE SVI VISE ZA SVA VREMENA VIDITE LI VI PONTE PO PRIMORJU STO SE CINI …PREKRSTITE SE SA CIJENAMA KOJE IDU U VISINE POMOLI SE NARODE ZA MIR I NORMALAN ZIVOT DOSTOJAN COVJEKA DOK SE SVADJATE INATITE GRADITE I RUSITE ODE ZIVOT ..OPROSTI GRIJEHE SVIMA KOJI OVO NAMECU PA SE SAD NASLI DA REAGUJU BOG VAM U POMOC A… Više »

Nina
Gost
Nina

A tek da im je vlast! Gradili bi i rusili jedni drugima,jer bi se naravno posvadjali 5.dan.

Nina
Gost
Nina

Ipak nije samo Budva na pjenu odmora 🙂

Krsto
Gost
Krsto

Ruši!!!

Pero
Gost
Pero

Jedini razlog za sve ovo je da se baci varnica medju narod i skrene paznja od vecih problema u ovoj drzavi. Tajkuni su nam raskopali i izbetonirali obalu od Igala do Ulcinja i sad nam par metara smeta. I da je nelegalno sagradjena krstionica je poslednje sto bi trebalo da se rusi na nasoj obali. Da je srece bilo bi… Više »

HNN
Gost
HNN

Podrzavam, ne treba nama mnogo. Vidi se i po komentarima. Zavadi pa vladaj…

Prevlacki gonic
Gost
Prevlacki gonic

БРАЋО НЕСРЕЋНА, САМО ДА ВАС ОБАВИЈЕСТИМ ДА ЋЕ НАС 300 БИТИ СЈУТРА НА ПРЕВЛАЦИ И ДА ЋЕТЕ СРУШИТИ КРСТИОНИЦУ ЈУЧЕ! ДАКЛЕ НЕМА НАЧИНА ДА СЕ ТО ИЗВЕДЕ. ВИ ДОЂЕТЕ МИ ВАМ НЕ ДАМО. ЈАСНО? вИ ИНСИСТИРАТЕ МИ СПАВАМО НА ПРЕВЛАЦИ И СТРАЖАРИМО. РАЗУМИЈЕТЕ? ЉУБИ ВАС БРАТ.

djuradj
Gost
djuradj

…o kakvoj Prevlaci govoris…Tivat je to…zaliv…:))))))))))

Prevlacki gonic
Gost
Prevlacki gonic

Иловица некад, Михољска превлака код Тивта. Укуцај па провјери.

Dirigent
Gost
Dirigent

ovako pricaju oni koji su Savovic u svakom smislu. A sto junacino ne skoci da kazes svojima ne radite ne gradite bez papira, postujte zakone ove zemlje. Tvoj poziv je poziv na nasilje. U tvom postu nema H od hriscanske rijeci a pozivas se na crkvu. Kakva ironija i apsurdnost.

Prevlacki gonic
Gost
Prevlacki gonic

Нема насиља брате. Живи зид, док се не врати разум тим људима. Ко нормалан руши крстионицу?? Бајдвеј, у важећем ДУП-у из 2010.г. предвиђено је мјесто за изградњу вјерских објеката. Све у реду, најбоље да се бијемо са браћом ради налога болесног режима. Само овуда нећете проћи, знаш већ оно из филма.

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Nema tamo Krstionice, samo nelegalno izgradjeno predstavnistvo strane politicke organizacije koja pokusava da odvoji vjernike od Pravoslavlja.

r.srpska
Gost
r.srpska

Crnogorci i Srbi su jedan narod,samo su komunisti to podijelili da bi nas bilo manje

Ragnar
Gost
Ragnar

Da, znaci vi mozete gradit dje ocete i pozivate se na srpstvo, i tako to ide, samo provocirate zlo!

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Ne rusite moju vjeru .Krsna slava i tri prsta, panaija oko krsta !

Ozezi
Gost
Ozezi

Necemo rusit,no demontirat,pa pravi na Moravu

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Žedan si Morave ?!

H.Novi
Gost
H.Novi

Što ne pođeš u Prizren da gradiš?

Gordi Albion
Gost
Gordi Albion

Vjerske objekte grijeh je rusiti.

sds
Gost
sds

To stoji, no dje ti u Rista vidis vjeru???

Ne rusiti
Gost
Ne rusiti

Ovo je turisticka tacka. Do ove krstionice vodici vode turiste i ona je jedan od najslikanijih objekata na ovom djelu obale. Ovo doprinosi poziciji CG na turistickoj mapi. Ne bi trebalo unistavati nesto sto je turistima iz cijelog svijeta zanimljiv detalj Crne Gore. Zazstavite bagere. Lako je rusiti nego treba graditi. A usput, ako ovih 16 kvadrata na ovom neurbanom… Više »

brkoo
Gost
brkoo

Mislim da neće doći do rušenja iz više opravdanih razloga.
Prvo ovo nije jedini objekat koji je bespravno podignut, drugo rušenjem krstionice DPS a posebno vlast u Tivtu bi na sebe navukli bespotreban gnev pravoslavnog naroda koji bi doveo do još veće kohezije i jačanja opozicionog bloka.

Davor pg
Gost
Davor pg

Sramno od Zejaka ovo da potpise
Kajat ce se

Vantage1111
Gost
Vantage1111

A smeta gospodi vjerski objekat , crkva covjece , a to sto je pola primorija pogotovo krtole I radovici u more to je manje bitno ali smeta vjerski objekat od 11 kvadrata. Bruka I sramota. Kakva je ovo drzava I kakvi su nam vladari.Nisam politicki nidje nastrojen ali ovo je bruka i, sramota!! Hriscani

Marko
Gost
Marko

Ne smeta vjerski već bespravno podignuti objekat. Upozoreni da ne grade ali oni Ipak grade. Ne poštuju zakone ni državu. Platite i neće se roditi. Kao nisu znali da treba dozvola. Nikad nisu poštovali pa i neće nikad a vlast im to dopušta. Sta se onda cudimo

Sistem
Gost
Sistem

Ne lupetaj, predali su za dozvolu i za taj objekat koji nema stranica

Rasho
Gost
Rasho

Sruseni su vam mozgovi, srusice se mnogo sta za vaseg zemana…

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Toliko objekata od po vise stotina kvadrata na pjeni od mora, a nasoj vlasti oci bode krstionica. Ako ce CG bit bolje I ako ce nam Sve krenut Kako treba rusite Ali znam da nece. Naprotiv ako je srusite samo gore nam moze bit. U pamet se svi dok nije kasno!

svevisnji
Gost
svevisnji

koji primitivizam..dobro nijesu čergu razapeli

Smrdica
Gost
Smrdica

Mavucemo neki nafakluk na sebe😳

Mmm
Gost
Mmm

Ruši sve ruši !

Marva Duklja
Gost
Marva Duklja

Pazi da je ne sruse

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Sad će popovi sa propagandom iz Srednjeg vijeka da će prokletstvo snaći one koji sruše taj objekat. 🙂

Grundig
Gost
Grundig

Stišet se dok su živi ako obraza imaju, to znam. Čiji god vjerski objekat bio u pitanju i ko god ga rušio

fucmut
Gost
fucmut

Nemam nista protiv rusenja bespravne gradnje ali neka sruse sve sto je bespravno sagradjeno u zelenom pojasu. Tu ce biti opet ona floskula ”neka institucije rade svoj posao” a znamo kako i po cijem nahodjenju rade iste. Tako da sve ovo spada u kategoriju trazili (glasali) ste, gledajte. Vazda ce biti neki popovi, drzavni udari, Rusi, cetnici, Putin-i, itd .… Više »

dagy
Gost
dagy

Proucavajuci mentalitet crnogorskog naroda a posebno novije dobi mislim da crnogorci treba da onu narodnu umotvorinu uzmu za nacionalnu parolu samopredstavljanja,,zla govečad junad dovijeka,,

fucmut
Gost
fucmut

Hahaha , bravo ….

profesor
Gost
profesor

Crnogorci se piše velikim slovom.

Lektor
Gost
Lektor

I Srbin, profesore fizičkog!

Bezimeno
Gost
Bezimeno

Od “milja” se pise sa malim s

murko
Gost
murko

Profesor nisi.
Prisvojni pridevi izvedeni od vlastitih imenica sufiksima -ski, -ški, -čki: novosadski, beogradski, evropski, češki, niški, subotički, američki se pisu malim slovom.

profesor
Gost
profesor

murko, imena naroda se pišu velikim slovom. Nijesu crnogorci nego Crnogorci. Poštuj većinski narod zemlje u kojoj živiš.

murko
Gost
murko

Tamo pise crnogorskog, sto je prisvojni pridev, ne imenica. To se pise malim slovom. Crnogorci se pise velikim slovom, zato sto je to imenica.

dagy
Gost
dagy

Mnogo lajkova vala a napisah iz glave crnogorskog srbina.

Fatis
Gost
Fatis

Neka ruše ako ne bude naroda da brani svoje svetinja, svoja prava…

C G
Gost
C G

Koje pravo, da cine sto ih volja, grade sto hoce i dje hoce? Imam li ja takvo pravo, ili je ono dato samo SPC-u? Dosta price, naravno da divljanje treba sprijeciti i porusiti ono sto je na takav nacin napravljeno. A ko misli da je izvan zakona i jaci od drzave, to je njegov problem!

Lucije
Gost
Lucije

Oni su odvojeni od države ima više vjernika Mitropolija Crnogorska nego svi glasači svih partija zajedno, nije jača, ali se ne treba sprdati sa njom. Podnijela je uredno zahtijev za dozvolu za taj mali objekat sa slike

Miško CG
Gost
Miško CG

Zar je pravo kršiti yakon, lagati, krasti, otimati, manipulisati…. Mislim da to nije dozvoljeno nijednim zakonom.

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Eto vam DFovci da prikacite jos jedan zahtjev i potpisete ga sa sobom.

Tomos
Gost
Tomos

Mala greška u tekstu “Evo vam Pravoslavci da prikačite još jedan zahtjev”. Kakav df, on nema podršku, a i to što ima ne bi imao da niste vi takvi kakvi ste, a eto vidite kakvi ste samo ca Krst na apotekama ne smeta, ukoliko ne svjetluca…

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Ne moze ni DF ni tvoja organizacija da predstavlja nas Pravoslavce. Jedino mozete taj dio Pravoslavaca koje ste zaveli, a dobro znas da je to grijeh tako obmanjivati vjernika iskrenoga.

Tomos
Gost
Tomos

Df pominješ samo ti. I koje to “nas”, ja ne znam nijednog Pravoslavaca da je bio da se miče Krst sa Sat Kule sem Miraša. Može on, ti i Stevo i još petoro da se osećate kako hoćete ja znam što niste… Postupci govore o bana i ko smo sve. Ako ne znaš da plivaš, ti si neplivač pa sve… Više »

Haris
Gost
Haris

Što je koga briga kad rušite, jednostavno pođete, srušite i završeno.

Sistem
Gost
Sistem

Pođi ti

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Veliki Iso Mahmutović je 1972. odbio da ruši Njegoševu kapelu i kao što je u svom komentaru napisao Ćazim, odselio se u Francusku i izrodio osmoro djece. Oni koji su srušili Kapelu su posle dvije godine završili isto kao oni koji su početkom 90-ih kamenovali Cetinjski manastir.

C G
Gost
C G

Izvan zakona? To trazite za sebe? Ne moze…. A Njegosevu kapelu je srusio Karadjordjevic, to dobro znate! I, poslije toga, zavrsio kako je zavrsio, da se posluzim vasim rijecima…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

C G , Njegoševu kapelu su tokom I svj.rata srušili austrougari, o čemu piše u svojim memoarima i unuk Kralja Nikole Mihailo Petrović. A uzgred pročitaj šta novine ,,Prava Crvena Hrvatska” koje su štampane u Dubrovniku, pišu o rušenju Kapele i o zauzeću Lovćena 1916.

C G
Gost
C G

Njegoseva kapela je bila pogodjena od strane austrougarskog broda iz Boke, bila je ostecena, ali ne SRUSENA, to dobro znate. Na koncu, postoje i fotografije, takodje i to dobro znate. Kapelu je srusio je Karadjordjevic, a njeno kamene je baceno niz lovcenske strane. I to vrlo dobro znate. Zasto onda govorite neistinu?

xxy
Gost
xxy

Kapela na Lovcenu nije srusena za vrijeme Karadjordjevica nego obnovljena a srusena je za vrijeme komunizma i tada su kamenje bacili a MCP ih je skupila i slozila na Ivanovim Koritima ,dje su i danas odnosno ono sto je ostalo do kradje kamenja.

Tomos
Gost
Tomos

Tako je, dva puta je rušenja prvo hrvat u sastavu Austrougarska vojske, pa je unuk Kralja Nikole obnovio pa je hrvat “Tito” srušio, da bi hrvat Meštrović smanjio vrh Lovćena sa bi dobio širinu za mauzolej. A Crnogorci su to gledali…

Tomos
Gost
Tomos

Kapelu je u sastavu austrougarskevojsne srušio hrvat Stjepan, ima mu i prezine iz okoline Ostrošca, i dobio nagradu za to. Nije potpuno srušena ali kako tada nije bilo betona od granatirana je mora a biti ponovo sazidana jer (vidi sliku) je malih di menija i dvije granate su dovolj e da bude uništena…

Tomos
Gost
Tomos

Hrvat Stjepan Sarkovuć iz okoline Otočca, granatirana i rušen Njegoševa Kapela sa bi se tu podigao spomenik Franji Josifu l…

Klasika 🎩
Gost
Klasika 🎩

Zabolje nas za Hrvata Stjepana i Srbina Karadjordjevica i Austrijanca Hansa, ukapiraj to.

Tomos
Gost
Tomos

Tebe možda, ali ne i nas…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

CG, Kapela je bila toliko oštećena da su Njegoševe kosti morale biti prenijete u Cetinjski manastir. Da je bila malo oštećena, valjda je bilo lakše sanirati. Drugo, valjda znaš da su austrougari na vrhu Lovćena planirali da na mjestu Kapele izgrade spomenik u slavu Cara Franja Josifa. A u Kapeli koju je obnovio Kralj Aleksandar, po pisanju Mihaila Petrovića, unuka… Više »

Tomos
Gost
Tomos

Kapelu je u sastavu austrougarskevojsne srušio hrvat Stjepan, ima mu i prezine iz okoline Ostrošca, i dobio nagradu za to

C G
Gost
C G
Sprdnja
Gost
Sprdnja

Nema to veze sa sa ovim u Tivtu, jer će ti se odmah pomenuti milioni žrtava od Ndh, milioni

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

CG, za svoja nepočinstva Škorpioni su odgovarali i osuđeni su, a za ubistva srpske djece u Kravicama kod Bratunca, Naser Orić je oslobođen.

Max
Gost
Max

Ako je nelegalno, treba primijeniti zakon naravno koji bi trebalo da vazi za sve. Sto bi sa objektom Verige 65?

Sprdnja
Gost
Sprdnja

Po zakonu treba da se legalizuje, ako je podnijeti zahtijev za to, a jeste. Na taj zakon misliš

Princip
Gost
Princip

I Verige 65 se ruše 1. aprila.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Da li je popovski mozak toliko ograničen da ne zna kako se ne smije graditi bez dozvole? Naravno da nije. Ovo je čisti bezobr…uk SPC. Hajde da vidimo i to čudo sa rušenjem, mada čisto sumnjam. Ko će dići ruku na “svetinju”, jadi moj! 😱Riki baca anateme ko Đed Mraz slatkiše, a ovdašnji primitivizam se boji kletve više nego zakona..

Tomos
Gost
Tomos

Sobzirom da je uredno predat zahtijev za dozvolu za ovaj objekat od 3m2 bez zidova, izgleda da poštuju proceduru
S’obzirom da je legalizo amo na hiljade objekata po CG mnogo, mnogo većih zašto misliš da neće i ovaj od 3m2 vez zidova pored mora. Nije jer je Pravoslavni jel tako, nije..

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Kao prvo: prvo se dobije dozvola, pa se onda gradi, nikako obratno; kao drugo; objekat mora biti usklađen sa urbanističkim ili prostornim planom da bi dobio dozvolu… Ništa od ovoga nije slučaj. No, ne brini, tvoja crkva je zaštićena kao bijeli međed u ovoj zemlji, nema šanse da im ovo bude srušeno.

Tomos
Gost
Tomos

Prvo, to oko dozvole nije tačno može tako a može i ovako. Dobiješ rok i pod eseš zahtijev. Što misliš koliko je podignutih nelegalnih objekata u CG, mole ih da predaju za legalizaciju, mole ih a Crkva je odmah u roku od jednog dana to predala. I da znaš da je svaka Crkva je u zemlji gdje je nastala po… Više »

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ja radio u urbanizmu, druže.. Ako nijesi znao, divlja gradnja je sad krivično djelo. Dakle, ne može “i tako i ovako”, već samo sa prethodno pribavljenim odobrenjem nadležnog organa, državnog ili opštinskog.. i ne brkaj to sa legalizacijom, ona se odnosi na objekte građene prije donošenja zadnjeg Zakona o planiranju prostora, a ta krstionica je sagrađena POSLIJE stupanja ovog zakona… Više »

Tomos
Gost
Tomos

Zidati, objekat, praviti ograde ili te de nije isto. Oni su podijeli dozvolu i ovo može da se vodi kao privremeni objekat, eto ja sam nekada to radio pa znam to. Ako se zatekne već sagrađeno privremeni objekat… Napiše se rešenje i da se prostor vremenski da pribavi dozvolu ukolilo ne ugrožava morski saobraćaj i Kruzere, on je i dobije… Više »

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Oni nijesu gradili na svom, već na državnom zemljištu, prostoru Morskog dobra. Nikakve legalizacije tu nema. Ne može se graditi na tuđoj zemlji, znaš. Osim toga, privremeni objekti se takođe postavljaju u skladu sa Planom (Programom) privremenih objekata, nakon sprovedenog tendera. Je li SPC dobila lokaciju na tenderu? Nije, naravno. Dakle- klasična uzurpacija! Sami sebi dali za pravo graditi đe… Više »

Tomos
Gost
Tomos

Privremeni objekti se i postavljaju na državnom zemljištu, i tu postoje propisi koliko da je udaljeno od saobraćajnice, koliko (obično 1,50m) da se ostavi za pješke. Mora biti na konstrukciji postavljen, svaki priv objekat…Tende, ako je te konzola ne treba dozvola i sl. Svaki lokal ima baštu, nije ona ucrtana tu unaprijed, prije nego što je on vlasnik tražio dozvolu.… Više »

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

U konkretnom slučaju niti je ta lokacija planom predviđena, niti je za nju mogao biti raspisan tender, samim tim. Dakle, klasična divlja gradnja zbog koje neko treba krivično odgovarati. Ali, ne boj se, tvoja crkva je zaštićena kao bijeli međed, tako da će taj neidentifikovani privremeni objekat ostati tu đe jeste, ne sumnjam. Inače, privremeni objekti se mogu postavljati i… Više »

Tomos
Gost
Tomos

Ne raspisuju se tenderi za bašte ispred lokala, eto ih u CG ima 10.000 pa provjeri dovoljan je zahtijev. Ne raspisuju se tenderi za Krstionice, makar kod Pravoslavaca… malo se sam edukuj, nemam kad oko toga radit’..

Gaeta
Gost
Gaeta

Da li je ljudski mozak toliko ograničen da sruši ovaj mali vjerski objekat ?

Jakvinta
Gost
Jakvinta

[email protected] da li tvoj mozak može da ukapira da nelegalno izgrađen objekat je nelegalan, bez obzira što je krst na njega. Mi izgleda možemo biti srećni što nijesu ništa izgradili na nekoj raskrsnici jer bi po tvojoj logici put morao da se izmjesti..

Tomos
Gost
Tomos

Da li remeti ovaj objekat Saobacaju, da li ugrogažava možda Kruzere.
Takav vam je svaki argumet..

Vaso
Gost
Vaso

Drzava je dozvolila legalizaciju nelegalno izgrađenih objekata,do sad je podneseno nekoliko hiljada zahtjeva za legalizaciju,tako da nista nema sporno ni oko crkve.I eto, bas bih volio da ga vidim ko ce da je srusi.

pero
Gost
pero

Vjerovato je tvoj

Mrgud
Gost
Mrgud

Kad će ovaj narod izaći iz srednjeg vijeka?Izgleda nikad.

xxy
Gost
xxy

Mislis na Inkviziciju koja je srusila Srednjevjekovni Manastir na Prevlaci i krstionicu iz toga doba.
Kad kazes srednji vijeka na koga si mislio na ove sto grade ili na ove sto ruse.

Miraš Sektaš
Gost
Miraš Sektaš

A da se iznajmi Mirašu i Stevu za ovu sezonu, pa na jesen…?

Nindjaaaaaa
Gost
Nindjaaaaaa

Krstionica na vodi???? Ima li jos sta da pogazimo od stare pravoslavne vjere????

Tomos
Gost
Tomos

Predlažeš da se pravimo da smo i dalje pod Turcima i da se našem moru ne smijemo primicati. I da ih krijući pravimo po Nikšićkih pećina..

Ozezi
Gost
Ozezi

Bice prije 1 aprila nazalost…

Region
Gost
Region

Stotinu će izgovora naći da se sruši, ali onaj pravi nikad neće navesti, a to je što je Pravoslavni Krst na tom objektu

Nadežda
Gost
Nadežda

Ovo im ” telefinirate” da se organizuju.

Aprilili
Gost
Aprilili

A da se pomjeri za 1. april?

Jakvinta
Gost
Jakvinta

Ovo je perfidno do krajnjih granica. Sagradiš nelegalno po više osnova a onda se braniš krstom. A pastirovi vjernici u krdu brane ono što je nelegalno. Zbilja je ovo za dijagnozu. Žalosno je u kakvoj atmosferi mi život prolazi.

Lomi
Gost
Lomi

Pola Budve nelegalno sagradjeno i zgrnuti milioni,kafic otvoren na Verigama 5 metara od zone pod Unescom a ti se uhvatio za krstionicu.Providan si Vicenco,providan!

Lucije
Gost
Lucije

Pogledaj to “sagrađeno”, pa pola suncobrana u Tivtu su veći od tog. Na plažama ne može da se prođe od tih nelegalnih, a onda jedan mali izdvojeni smeta. I podnijeti je zahtjev i dozvola za legalno postavljanje. Legalizuju na hiljade kuća, hotela, zgrada.Smeta zbog Krsta i logično je da ga tim i brabe

Moje ime
Gost
Moje ime

Ajde da vidimo toga koji ce imati hrabrost da rusi krst na mjesto gkde se ljudi krstavaju.

Jakvinta
Gost
Jakvinta

Treba sve uraditi nelegalno i onda se boriti protiv slova zakona jer je postavljen krst? Onda tebi kad od kuće naprave crkvu, ti ćeš zadovoljan izaći jer su ti krst unijeli. Je li to biseru?

Lucije
Gost
Lucije

Sve lagalizovaše, a odbijaju zahtijev za objekat bez zidova

djuradj
Gost
djuradj

…zakon je zakon…ne treba sad to analizirati…

Lucije
Gost
Lucije

Ma nemoj

djuradj
Gost
djuradj

…po tebi,sad treba svako da gradi gdje stigne i sta mu je volja…ima li dozvolu, nema…kraj price…

Bezimeno
Gost
Bezimeno

Neka ce,i treba

Sprdnja
Gost
Sprdnja

Da li ti je taj nik, prezime

Terra nova
Gost
Terra nova

A tebe Sprdnja ?

Ćazim
Gost
Ćazim

Sjetih se priče o Isu Mahmutoviću, čovjeku koji je odbio da ruši kapelu na Lovćenu, pročitah da je on nedugo posle toga otišao u Francusku, da je sa suprugom Zahidom izrodio osmoro dece, sina i sedam kćerki!

Tomos
Gost
Tomos

Tako je, neka je na čast njegovoj familiji

Dusan
Gost
Dusan

Sve si objasnio Cazime,svaka cast..

Jakvinta
Gost
Jakvinta

Ć[email protected] nije to pravi primjer. Ovdje se radi o kršenju zakona i devastaciji prostora koji nije namjenjen za to. Ovdje se radi o samovolji i demonstraciji sile SPC.

Region
Gost
Region

Uvjek se neki izgovor nađe koje kršenje tako a već korištenje i zloupotreba zakona da se sruši taj objekat, a to su dvije različite stvari

Anonimus
Gost
Anonimus

Eto, onda uzećemo suprotnu logiku, onaj ko je ovo izgradio, pa, neće mu biti baš sve ponajbolje….

Crna Gora
Gost
Crna Gora

U Budvi može Pravoslavni Hram a u Tivtu ne može ovaj mali objekat od 5m. “Čiji je Tivat” , treba da bude parola

ND
Gost
ND

Ne pretjerujte,ne smeta,kažu,ničemu tamo.

Дарко
Gost
Дарко

Враг ће их поњет због власти!

Lucije
Gost
Lucije

Sve i da je sruše, ostaće to za bruku tom Gradonačelniku i tima izvršiocima. A na tom mjestu će se i dalje Krstiti djeca. Možda neće biti te male zaštite od sunca, možda će biti nešto teže

Tomos
Gost
Tomos

Ako ne budu našli koga da ruši, s imaće problem sa tine. Mogu Nvo Miraša i Sveta. Jer oni traže uklanjanje (Miraš je dao podršku) i Krsta sa Sat Kule koji je postavio Kralj Nikola..

Maja-DPS
Gost
Maja-DPS

Lično nikada ne bih učestvovala u rušenju božije krstionice pa bila i nezakonito izgrađena.Mi Bokelji se razlikujemo od vas Crnogoraca jer smo mnogo pobožniji i kod nas između pravoslavnog svijeta nema podjeljenosti po pitanju mitropolije crnogorsko-primorske.Uglavnom smo svi njeni vjernici.ja redovno idem na liturgije i molim se bogu i tamo srećem mnogo ljudi iz drugih partija poslije poslije čega razmjenimo… Više »

Tomos
Gost
Tomos

Da ima neki aparat koji mjeri pobožnosti…

Mira
Gost
Mira

Ne dijeliš narod po vjeri već po geografiji

Lola
Gost
Lola

Super, Bog ti pomogao. Ja se molim kuci ; )

Dusan
Gost
Dusan

To ti je ziva istina..Za vrijeme komunizma stoku su u crkve drzali,e sad sinovi,unucad od takvih,potpisuju za rusenje crkava..Nemaju preceg posla,kad bi po DUP-u radili i rusili,po Budve ostalo ne bi..

Jovanka
Gost
Jovanka

Ima ona narodna kad ti nista ne ide ” Bogumi ka da sam crkve rusio “…

Tomos
Gost
Tomos

Osmanlije su na konstantne molbe ljudi iz Pipera da im dozvole sagraditi Crkvu, dozvolili da sagrade tamo Crkvu. Ali s’obzirom kolko su pomagali, i uvažavali druge dali su im “mali” uslov. Da bude te veličine kolko mogu od večeri do uranka da je naprave, napravljena je, naravno da je “mala” i zove se među narod “Uranka”. Uvjek kada vidim “male”… Više »

Jure i Boban
Gost
Jure i Boban

Doci cemo i mi bokeljski hrvati da pomognemo

DjuroVIVAX
Gost
DjuroVIVAX

Mi bi sada vjerovatno trebali da se plašimo Hrvata?

Sokalnik
Gost
Sokalnik

Kome smeta da se narod krsti? Kao što vidimo iz dopisa, betonska ponta je već bila postojeća i ona ostaje tu gdje je, a samo nekolika stuba koja drže krov da vjernici ne bi kisnuli, smeta nekome. I da ne bude sumnje, za one koji ne znaju, to ostrvo je vlasništvo crkve i ona pravi na svojoj zemlji. E sad,… Više »

Pex
Gost
Pex

Da li je Rumija vlasnistvo crkve?

21 MAJ
Gost
21 MAJ

A sto sts pustili da je izgrade ? Bruka sto Risto cini jaci je od ustava.

Dusan
Gost
Dusan

Ovo je sramota..Komunisti ovo nisu radili.

Mira
Gost
Mira

Komunisti su gradili po urbanističkim planovima, u pravu si komunisti ovo nijesu radili

Tomos
Gost
Tomos

Da gradili a i rušili, prvo je Hrvat granstirao Njegoševu Kapelu i za to dobio titulu, a onda je drugi hrvat “Tito” srušio, da bi treći hrvat Meštrović pored svog Crnogorskog kamena uvezao neku mermer, za par metara smanjio vrh Lovćena, da bi dobio veću osnovu za taj novi objekat za, CG bruku…

Fileopg
Gost
Fileopg

nije istina, jer prvu kapelicu su oburdali Karađorđevići da bi zatrli kult Petrovića i svega crnogorskog , pa sagradiše u čast njihovu nekakvi surogat dovlačeći kamenje iz Srbije i drugih krajeva.

Tomos
Gost
Tomos

Ne znaš ništa, prvu Kapelu je stžrušio hrvat Stjepan i dobio titulu “fon Lovćen, po a je Unuk Kralja Nikole obnovio, 99% istu eto ti slike pa uporedi Onda je” Zito” srušio Kspeku, smanjio vrh Lovćena za par metara i postavio veći i širi mermerni Msuzolej od uvozno kamena, (malo ga ni i amo izgleda) i to po projektu trećeg… Više »

LOLCINA
Gost
LOLCINA

Cek file, zar su Petrovici Crnogorci?

Dusan
Gost
Dusan

A sto ti smeta krstionica na vodi molim te?Jedino zbog toga sto je SPC,a da je bilo koja drugo rekli bi ste “izgleda kao iz bajke”..Svi ste se krstili u toj crkvi,ne zaboravite to

Tomos
Gost
Tomos

I ovo nije 11m2 već 3m2, pisalo j u prvom tekstu CDM a i vidi se na slici

Tomos
Gost
Tomos

Interesantno će biti kada budu rušili ovaj objekat, vjerovatno će to neko snimati, i biće 100g na y-tube, da gleda narod ko ruši i kome smeta objekat samo sa krovom od 11m2.
Znam, da nije na njemu Pravoslavni Krst nego bilo koje drugo obilježje, sa bocom bi dolazili da čestitaju…

Lipa
Gost
Lipa

Smijaće nam se za sto godina što smo dozvolili da se ovo gradi da toliko dugo stoji nelegalno

Tomos
Gost
Tomos

Smijaće onoliko kolko se mi smijemo našim đedovima. Znam da su nečiji đedovi bili i tada da se ne grade, ali ne mislim na te sada..

Tomos
Gost
Tomos

Smeta Krst na Rumiji, na Sat Kuli, ba Grbu, na zastavi, evo i pored vode. Mogu samo istaći da je CG u ovom principielnaxdonkraja, gdje ga god vidi napada ga… Nije je Crnogorska Mitropolija srušila jer je podnijela zahtijev za dozvolu. Za “objekat” veličine 11m2 koji nena zidova.

Lipa
Gost
Lipa

Smeta samo ono što je nelegalno

Tomos
Gost
Tomos

Da smeta to što je nelegalno, davno bi bili Monte Carlo, odje smeta Krst, za objekat koj ne a zidova i koji se koristi možda samo 2 mj…

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Smeta sto se strana politicka organizacija lazno predstavlja i skrnavi simbole Hriscanstava i pokusava da pidriva Drzavu Crnu Goru.

Tomos
Gost
Tomos

Crnogorska Mitropolija je vama strana organizacija a Vatikan vam je domaća ili Ankara, fino. Pa o toj logici i pričam..

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

A moze li se znati zasto si zapeo za taj sektor koji pokriva organizacija koja u sebi nosi ime Crnogorska, jos tih grupa pod drugim nadimcima vrslja i sabotira po CG.

Tomos
Gost
Tomos

Ima i ona Nvo Cnp isto nosi to “Crnogorska” pa vi je to “C” jedini argument..

Tomos
Gost
Tomos

Tako se zove…

VAKAT JE
Gost
VAKAT JE

Ne upetljavaj razlicite stvari u tvoju veljesrpsku pricu, Tomose! Ne driblaj ovaj narod, dosta je bilo!

Tomos
Gost
Tomos

Nisu ovo različite stvari, već potpuno iste stvari u istom vremenu u istom prostoru…

Fileopg
Gost
Fileopg

ne samo investitori nego i izvođači radova treba da krivično odgovaraju i da se i njihovome trošku mjesto dovede u prvobitno stanje, kao i da im se oduzme licenca za graditeljske poslove….

Tomos
Gost
Tomos

Da da, na do životne kazne zatvora ako kako može ikako, ne budi smješan…

Fileopg
Gost
Fileopg

nijesam za tako drakonske kazne ali se zaon i država moraju poštovati i nema toga ko može biti izuzet od odgovornosti pa makar služio i bogu…

Tomos
Gost
Tomos

Pogledaj sliku još jednom i vidi tu odgovornost…

Fileopg
Gost
Fileopg

Podržavanje i podstrekavanje na kršenje zakona je prvi korak do nasilja… Mislim da je izgradnja ovog nelegalnog objekta samo u svrhu zavađanja naroda kako bi se izvršila nasilna homogenizacija i ućerivanje naroda u vjerske oblike razmišljanja u 21 vijeku….

Tomos
Gost
Tomos

Na hiljade zahtijeva za legalizaciju kuća, hotela, vili…. su upućeni nadležnim organina.
Jedan od njih je i za 3m2 bez zidova, i tebi je to “korak do nasilja i podstrekivanje mržnje”.. “spuštavah se ja na vaše uže…”

Alibabac
Gost
Alibabac

Ograničeno do bola i nazad

Neko tamo
Gost
Neko tamo

Ja kad krenem ogradu da renoviram, 100 inspekcija mi se zakači i debelo platim ako ću da radim. A ovdje je druga situacija pošto je to crkva pa da ih puštimo jel? Ajde baka po gasu polako, objekat nije osvještan tako da nema veze s Bogom. Usput, što nam je u Budvu ne naprave nego u Tivat đe je masu… Više »

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Ne ss tvojim

Toni
Gost
Toni

Pa šta ako je masu Hrvata? Nijedan pravi vjernik nije za rušenje, bilo koje nacije i vjeroispovjesti. Sad si se ti iz Brda našao da braniš Hrvate…

Tomos
Gost
Tomos

Hrvati iz Boke nisu što i hrvati iz hr. I sigurno nisiu za uklanjanje ovog objekta.
Hrvati u Boku i mi ostali u CG smo imali tu čast da tu službu vrši Don.Branko. I sumnjam da ima iko a da je njega slušao i minut, a da mrzi bilo koga a kamoli komšiju. Moje lično mišljenje…

Neko tamo
Gost
Neko tamo

Evo se nađoh u čudu, Hrvati i Albanci sa Srbima brane Crnu Goru od Crnogoraca. A ti majstore iz ravnice, eto koliko znaš i koliko si pročitao moj komentar

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Tomose, ne pozivaj se na casnog Don Branka. Mogu misliti sto bi ti on odgovorio na to.

Tomos
Gost
Tomos

S’obzirom da ti misliš a ja o njemu mnogo, mnogo više znam nego ti. Znam da ne bi ništa rušio… A to pitaj nekog ko ga je znao ako meni ne vjeruješ. Pa hrvati iz hr i Sveštenici iz hrvatske du ga javno napadali “nije nacionalista pričali su. U emisiji u hr pitaju ga da li se drogira. Nisu vam… Više »

Definitivno
Gost
Definitivno

Ni u Budvu, ni u Tivat, no na obalu Dunava!

Send this to a friend