Društvo

Lekić: Sada ne možemo precizirati kada će biti upis u vrtiće

Ilustracija

U Ministarstvu prosvjete još ne znaju da li će upis u vrtiće biti organizovan u maju, kako je to bilo svake godine.

“Kako je upis u toku maja, javnost ćemo o svemu blagovremeno obavijestiti. Za sada ne možemo ništa precizirati”, kazala je Milica Lekić, portparol ministarstva.

Ministarstvo u saradnji sa UNICEF-om i predškolskim ustanovama priprema projekat „Uči doma” za predškolce.

“Ustanove poput Đina Vrbica” sa osobljem rade na produkciji predstava, ali i nastave engleskog jezika za mališane, te sugestijama oko fizičkih aktivnosti za vrijeme boravka u kući. Ti materijali će se objaviti na YouTube i FB stranicama ustanove. Priprema se serija snimaka vaspitača, na razne teme. Oni i predstavnici stručnih službi uradiće kratke video materijale o tome kako se oni kod kuće igraju sa djecom, na koji način je najbolje kvalitetno provesti vrijeme”, navodi Lekić

Ministasrtvo očekuje da bude isprodukovano nekoliko desetina ovakvih kratkih video-zapisa.

“Ti materijali će biti koncipirani na drugačiji način od predavanja koja se plasiraju za školski uzrast. Materijali za predškolski uzrast će biti minut do dva, a pratiće program kako do tri godine, tako i od tri do šest godina. Oni će, osim na društvene mreže, biti objavljeni na Školskom portalu. Ovo je nova situacija, ambijent i novi su zahtjevi pred nama, ali smo zahvalni za prepoznavanje rada, te za razumijevanje važnosti ove teme”, kaže Lekić.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
POJKPOJKPOJK
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
POJK
Gost
POJK

Ne pravi te se pametni, nađite u tv arhivi Branka kockicu i Raduloviceve emisije i pustite ih na neki tv kanal.

POJK
Gost
POJK

Nađite neđe Branka kockicu i pustite im na neki program mnogo je efektivnije od vaših na brzinu sklepanih predstava.

POJK
Gost
POJK

E sad ste počeli da se glupirate. Uči doma za predskolce. Ostavite ovaj narod na miru ili ste počeli da neke zlostavljate da ne mogu svoj život da sami organizuju od kojekakvih vasih aktivnosti. Izludjeste porodice i sa ovim uči doma za školarce koje je donekle opravdano, ali videla žaba dje se konj kuje pa i ona podigla nogu. Dako… Više »

Send this to a friend