Društvo

LIVE: Najnovije vijesti o korona virusu u Crnoj Gori

U Crnoj Gori od početka epidemije od COVID19 oboljele su 252 osobe. Pod zdravstvenim nadzorom se nalazi više od 7.000 osoba. Najviše zaraženih je u Podgorici.

Interaktivni grafikon broja novooboljelih i ukupnog broja oboljelih po danima

Na CdM-u čitajte najnovije informacije o koronavirusu u Crnoj Gori

21.36

Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju je odredio zadržavanje u trajanju do 72 sata za R.R. iz tog mjesta zbog sumnje da je objavio lažnu vijest o zdravlju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i tako izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda.

<<<Bjelopoljcu zadržavanje do 72 sata zbog dijeljenja lažne vijesti o Đukanoviću<<<

21.08

Direktor Instituta za javno zdravlje IJZ Boban Mugoša rekao je večeras da će važeće mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti NKT sigurno biti na snazi naredne dvije nedjelje.

<<<Mugoša: Postepeno ukidanje mjera moguće krajem maja, početkom juna<<<

20.32

Državni tužioci u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici naložili su policiji da uhapse i privedu više od 30 osoba zbog kršenja mjera nadležnih organa tokom protekla 24 časa.

<<<Podgorica: Zbog kršenja mjera u poslednja 24 sata uhapšeno više od 30 osoba>>>

19.35

Pisanje o predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću je uvijek zanimljivo čitaocima u zemlji i regionu i donosi klikove. Alo mu je ovog puta dodijelio koronavirus, a to su prenijeli brojni regionalni mediji, navodi portal raskrinkavanje.me.

<<<Lažne vijesti o Đukanovićevom zdravstvenom stanju<<<

18.50

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru podnijelo je optužne predloge protiv M.T, G.R. i M.B zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

<<<Kotor: Optužni predlozi protiv tri osobe zbog kršenja mjera>>>

17.50

Epidemiološka situacija sa koronavirusuom u Tuzima se pomno prati, kao i na Vrelima Ribničkim i u Bijelom Polju, selo Biokovac, saopštio je pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić, odgovarajući na pitanje kada će Tuzi izaći iz karantina s obzirom na to da se situacija u toj opštini stabilizovala.

<<<Kad će Tuzi izaći iz karantina<<<

17:49

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti upozorilo je vulkanizere da organizuju rad tako da omoguće fizičku distancu građana.

<<<Upozorenje: Vulkanizeri da omoguće distancu, krivična odgovornost ko postavi šankove<<<

17.30

Policija u Podgorici uhapsila je sveštenika Sinišu Smiljića (38) državljanina Bosne i Hercegovine, sa privremnenim boravkom u Ulcinju, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

<<<Sveštenik uhapšen zbog kršenja zabrane međugradskog saobraćaja>>>

17.06

Od jutros je u Crnoj Gori urađeno 60 analiza na koronavirus i sve su bile negativne, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

<<<Nema novih slučajeva obolijevanja od koronavirusa u Crnoj Gori<<<

16.59

Direktor Kliničkog centra Jevto Eraković kazao je da je u KC hospotalizovano 19 pacijenata – 12 na Infektivnoj klinici, sedam na Internoj klinici i četiri na respiratoru.

<<<Eraković: Četiri pacijenta na respiratoru<<<

16:55

Ministri vanjskih poslova regiona uputili su danas pismo evropskom komesaru za trgovinu Filu Hoganu, visokom predstavniku EU za vanjsku politiku i bezbjednost, potpredsjedniku EK Žozepu Borelju i evropskom komesaru za susjedstvo i proširenje, Oliveru Varheljiju, sa zahtjevom da se Zapadni Balkan izuzme iz restrikcija EU, koje se tiču izvoza medicinskih proizvoda za ličnu zaštitu i dobijanje specijalnih dozvola.

<<<Darmanović sa kolegama pisao Evropskoj uniji: Zapadni Balkan izuzeti od restrikcija za izvoz medicinskih sredstava<<<

16:20

U internat Policijske akademije u Danilovgradu, od 23. marta do 8. aprila, bile su smještene 42 osobe.

<<<U karantinu u Danilovgradu do sada smještene 42 osobe<<<

16.06

Mjesne zajednice Opštine Tivat dostavile su spiskove osoba iz rizičnih kategorija kojima je potrebna podrška volontera Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje (OTZS), ta podrška se već realizuje a biće dopunjena i novom podjelom humanitarne pomoći za domaćinstva u stanju socijalne potrebe. To je zaključak sastanka predsjednika OTZS i Opštine Siniše Kusovca sa predstavnicima MZ Tivat Centar, Krašići, Krtoli, Gradiošnica, Lepetane i Donja Lastva sa Seljanovom.

<<<Tivat: Nova podjela humanitarne pomoći u saradnji sa mjesnim zajednicama>>>

16.00

Povodom zabrane svakog sportsko-rekreativnog ribolova, koji podrazumijeva ribolov iz čamca, ribolov sa obale i podvodni ribolov, “koja su izazvala nezadovoljstvo kod građana Budve i ostalih primorskih opština”, predsjednik Opštine Budva Marko Carević uputio je pismo predsjedniku Nacionalnog koordinacionog tijela za spriječavanje zaraznih bolesti (NKT) u kojem se protivi takvim mjerama navodeći da ih smatra nelogičnim, previše restriktivnim i rigoroznim.

<<<Carević uputio protestno pismo povodom zabrane sportsko-rekreativnog ribolova>>>

15.43

Služba zaštite i spašavanja opštine Berane ponovila je danas detaljnu dezinfekciju ulaza i prilaza, kao i prostora unutar Dom zdravlja i Opšte bolnice, a takođe je ponovljena dezinfekcija izbjegličkog naselja Riversajd na Rudešu.

<<<Dezinfikovano izbjegličko naselje u Beranama, zgrade, ulazi…<<<

15.36

Suprotno netačnim i neutemeljenim navodima određenih predstavnika pravne struke, nadležni državni organi apsolutno imaju, ne samo ustavno i zakonsko pravo i mogućnost, već i obavezu otkrivanja i krivičnog gonjenja pojedinaca koji nepoštovanjem naredbi Ministarstva zdravlja prijete da ugroze živote i zdravlje velikog broja građana, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

<<<Ministarstvo pravde: Krivično gonjenje pojedinaca koji krše mjere utemeljeno u Ustavu<<<

15.30

Nije bilo, i nema ni danas važnijeg interesa Crne Gore nego da spriječi širenje infekcije koronavirusom, da zaštiti zdravlje naših građana, i kao što vidimo to radimo dosta uspješno, a primjer jednog efikasnog i odgovornog ponašanja u datim okolnostima stanovnika Opštine Tuzi nam svima daje dodatno ohrabrenje, dodatni podsticaj i predstavlja uzoran primjer, rekao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nakon posjete Tuzima.

<<<Najvažnije spriječiti širenje koronavirusa, Tuzi daju dodatno ohrabrenje<<<

15.30

Predsjednik Vlade Duško Marković danas je u obraćanju građanima kazao da je  da je Vlada pripremila paket ekonomskih mjera, u cilju pružanja podrške privredi, zaposlenikma i igroženim građanima.

<<<Marković predstavio paket mjera podrške privredi, zaposlenima i ugroženim građanima<<<

15.27

Ulice glavnog grada ovog popodneva prilično su puste. Izgleda da su Podgoričani konačno shvatili da moraju poštovati mjere koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT). Jer, samo na taj način se može prevazići ova situacija koja je na koljena bacila skoro čitavu planetu i izvojevati pobjeda u borbi protiv koronavirusa.

<<<Podgoričke ulice prilično puste, ali i dalje ima onih koji šetaju u paru<<<

15.22

Tim zaposlenih Hipotekarne banke, u saradnji sa Studijom za interaktivni dizajn Fleka pokrenuo je humanitarnu akciju za prikupljanje sredstava preko onlajn platforme www. aplauzmedicinarima.me

<<<Zaposleni u Hipotekarnoj banci skupljaju novac za kupovinu opreme medicinarima<<<

14.00

Montefarm će do kraja dana završiti isporuku zaštitinih hirurških maski apotekama, u svim opštinama u Crnoj Gori, a prodaja će početi sjutra, kako bi farmaceuti i farmaceutski tehničari imali mogućnosti da pripreme isporuku za prodaju.

<<<Maske od sjutra u apotekama Montefarma, građani će moći da kupe najviše pet<<<

11.12

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja su sinoć radili na dekontaminaciji površina oko Kliničkog centra Crne Gore.

<<<Pogledajte kako su vatrogasci i zdravstveni radnici odali jedni drugima priznanje<<<

10.30

Podgorička banka aktivirala je danas prvu Digitalnu ekspozituru koja će olakšati i ubrzati prijem zahtjeva klijenata uz minimalnu potrebu dolaska u ekspozituru banke.

<<<Podgorička banka: Od danas sa bankarima na video viber vezi<<<

10.00

Tri hiljade litara rastvora za dezinfekciju podijeljeno je u deset opština na sjeveru Crne Gore, kroz humanitarnu akciju “Sterilizator”, kao pomoć u prevenciji od novog korona virusa, saopšteno je iz Aerodroma.

<<<Aerodromi podijelili 3.000 litara sterilizatora opštinama na sjeveru<<<

09.30

Poljoprivreda, kao strateška privredna grana za svaku državu, mora biti obuhvaćena hitnim paketom mjera Vlade, kao odgovor na krizu izazvanu pandemijom koronavirusa, poručio je funkcioner SDP i bivši ministar poljoprivrede
Budimir Mugoša.

<<<Mugoša: Vlada da usvoji paket konkretnih mjera za podršku poljoprivredi<<<

09.00

Policija je tokom prethodne noći krivično procesuirali 34 osobe jer su od 19 do 5 časova napustile objekte stanovanja.

<<<Zabranu izlaska iz kuće prekršile 34 osobe, najviše u Podgorici i Baru<<<

08.46

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović boraviće danas u posjeti opštini Tuzi gdje će o aktuelnoj situaciji izazvanoj epidemijom koronavirusa razgovarati sa predsjednikom opštine Nikom Đeljošajem i njegovim saradnicima, i direktorom Doma zdravlja Halilom Dukovićem.

<<<Đukanović danas u posjeti Tuzima<<<

08.40

Najnoviji podaci Instituta za javno zdravlje pokazuju da su u Crnoj Gori koronavirusom inficirane 252  osobe. Urađeno je još 107 analiza od kojih su tri rezultata bila pozitivna na novi koronavirus.

<<<U Podgorici još troje pozitivno na koronavirus, u Crnoj Gori 252 zaraženih<<<

08.19

Svjetska zdravstvena organizacija je u fazi detaljnog  sagledavanja relevantnih informacija koje se tiču napisa svjetskih medija da je 51 pacijent koji se oporavio od koronavirusa u Južnoj Koreji, ponovo testiran pozitivno na COVID 19, kazala je za CdM kazala šefica Kancelarije  SZO za Crnu Goru Mina Brajović, odgovarajući na pitanje  da li Svjetska zdravstena organizacija ima ove podatke i šta bi oni, ukoliko je ovo tačno, mogli za znače za cijeli svijet.

<<<Svjetska zdravstvena organizacija ispituje: Mogu li izliječeni ponovo biti zaraženi koronavirusom<<<<

07.15

Upravnici zgrada koje su u karantinu na Vrelima ribničkim nastoje da stanare dodatno ubijede da se pridržavaju naredbi Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti da ne izlaze. Međutim, ima onih koji to prekrše.

<<<Vrela Ribnička: Upravnici sa terasa dovikuju stanarima da ne izlaze<<<

07.00

Od uvođenja mjera za suzbijanje virusa korona (14. marta) do 1. aprila, broj nezaposlenih u Crnoj Gori je porastao za 111, odnosno za 0,31 odsto, saopšteno je za Dan iz Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG).

<<<Za 15 dana bez posla ostalo 111 građana<<<

06.30

Uz pratnju Komunalne policije Tuzi juče su kamioni sa povrćem stigli do kamionske pijace gdje su ih čekali kupci da preuzmu robu.

<<<Povrće iz Tuzi stiglo na kamionsku pijacu<<<

06.20

Ekonomski analitičar Vasilije Kostić ocijenio da je za Info biro da je Vladin set mjera bio pravovremen, i dobro operacionalizovan jer je bio fokusiran na dvije stvari očuvanje radnih mjesta i očuvanje likvidnosti preduzeća.

<<<Kostić: Sljedeće mjere fokusirati na mala i srednja preduzeća<<<

06.10

Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore od strane Uprave policije obaviješten je da su na snazi nove mjere u suzbijanju širenja korona virusa, koje se tiču ribolova.

<<<Ne smije se pecati sa obale niti pod vodom<<<

5

avatar
1000
4
1
0
 
5
CileCrnogoracGigiMrkiMarkisa1
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cile
Gost
Cile

Tako je samo jako pobijedimo koronu

Crnogorac
Gost
Crnogorac

A što bi sa onih 27???Valjda je 252 ukupno a ne 225!?Ne bi trebalo da vam se takve greške dešavaju i da ih ne ispravite…

Gigi
Gost
Gigi

Zasto vrse dezinfekciju ulica ulaza itd.Rekli su da virus ne ostaje na tlo.Ovo je sve sumnjivo

Markisa1
Gost
Markisa1

Daj boze d se ovo polako svede do kraja. Ali me tacno strah ovih setaca sto izmigolje na ovo sunce. Ne daj boze da nam se to obije o glavu. Juce toloska suma puna setaca. Mareza isto tako. Sta reci ne mozemo na silu sa virusom strah me da c enam ponovo zavrcet pamet.

Mrki
Gost
Mrki

Samo socijalna distanca, pa neka se šeta. Od šetnje još niko nije umro, a ni od rada na gradjevini 😉

Send this to a friend