Društvo

Masovno trovanje mačaka na Starom Aerodromu?

Otrovana mačka na Starom aerodromu

Da se mačke i psi masovno truju na Starom Aerodromu u Podgorici tvrdi NVO Prijatelji životinja Podgorice. Oni, u saopštenju za javnost, navode da su gradskim službama i Centru bezbjednosti Podgorica prije tri dana to prijavili, ali da se niko nije zainteresovao. Danas se, kako dodaju, desilo ono čega su se bojali.

“Opet nam se obratilo puno građana iz ovog dijela grada. Na ulicama su nailazili na uginule mačke, dok je veliki broj vlasničkih mačaka nestao. Postoje dvije stvari koje su mogle da prouzrokuju ponovno trovanje životinja. Ili je neko ponovo bacio otrov ili je posljedica trovanja stari otrov koji nije uklonjen sa lica mjesta. Šta god da je u pitanju, glavni krivci za ponovno trovanje su nadležni organi. Da su izašli na lice mjesta, napravili uviđaj, uklonili otrov, do ponovnog  trovanja sigurno ne bi došlo. Dakle, zaključujemo da je odgovornost na njima”, navodi se u saopštenju.

Ova NVO naglašava da se gradske službe ovim povodom do sad nisu javno oglasili, niti su otkrili bilo kog od počinilaca.

“Poručujemo im, ukoliko nisu sposobni da rade svoj posao, zaštite životinje, neka javno kažu da su nesposobni ili da to ne žele, pa ćemo se u tom slučaju mi organizovati, jer nas ovako samo ometaju. Ne smanjuje se broj lutalica trovanjem, već sterilisanjem i čipovanjem , što oni očigledno nisu sposobni da urade i pored naših molbi i apela.  Nećemo više tolerisati njihov nerad i blagonaklonost prema trovačima i mučiteljima životinja, već ćemo i mi reagovati i to veoma burno i neprijatno”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend