Društvo

MCP: Nacionalno koordinacio tijelo poslužilo kao štit Veljoviću

Veselin Veljović

Mitropolija crnogorsko primorska je danas ocijenila da je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, po ko zna koji put, politički zloupotrijebljeno od strane aktuelnog režima. Prema tvrdnjama MCP ovog puta je poslužilo kao štit direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću.

Juče je Veljović kazao da policija neće dozvoliti javna okupljanja kojima se krše mjere NKT-a te da će procesuirati svako odgovorno lice u slučajevima nepoštovanja zakona i ugrožavanja zdravlja građana Crne Gore. Naglasio je da podsjeća javnost da se u samo jednom klasteru sa litije koronavirusom inficiralo oko 70 osoba.

<<<Veljović: Nećemo dozvoliti javna okupljanja kojima se krše mjere, procesuiraćemo odgovorne<<<

Nakon toga je NKT saopšteno da je na njihovim sjednicama iznijeta procjena Instituta za javno zdravlje da je oko 70 oboljelih osoba tokom epidemiološkog istraživanja iznijelo podatke koji su ukaziovivali da su prisustvovale masovnim okupljanjima vjernika.

<<<Vlada: Na vjerskim okupljanjima bilo oko 70 inficiranih koronavirusom<<<

Na to danas iz MCP smatraju da je juče Protivteroristička jedinica bila zauzeta čuvanjem bagera po ulcinjskom zaleđu, neko morao da priskoči u pomoć direktoru Veljoviću kad je uhvaćen u neistini da je na litijama zabilježen veći klaster zaraženih novim koronavirusom.

“To je, izuzetno neuspješno, učinilo pomenuto tijelo. U svom politikantskom pokušaju odbrane direktora Veljovića, NKT je objasnilo da je “na sjednicama iznijeta procjena Instituta za javno zdravlje da je oko 70 oboljelih osoba tokom epidemiološkog istraživanja iznijelo podatke koji su ukazivali da su prisustvovale masovnim okupljanjima vjernika”. Direktor Policije nije rekao ništa slično ovome. On je ustvrdio, neistinito i zlonamjerno, u pokušaju zastrašivanja, širenja panike i stvaranja negativnog raspoloženja prema Crkvi, da se “u samo jednom klasteru sa litije koronavirusom inficiralo oko 70 osoba””, navodi se u reagovanju MCP.

U MCP-u smatraju da su procjena IJZ na koju se u svom saopštenju poziva NKT i tvrdnja direktora Veljovića sasvim očigledno različite.

“Prva govori o vjerskim okupljanjima uopšte i o mogućem objašnjenju za oboljevanje 70 osoba, ne precizirajući čak ni da li su svi oni bili na istom okupljanju, a druga (Veljovićeva) je izričita i precizna – litija i klaster od 70 zaraženih, pojačana dodatkom “u samo jednom”, što je samo neuspješan pokušaj da se ostavi utisak da je takvih”litijskih klastera” bilo više, što ne odgovara onome što je bila procjena IJZ. NKT nije smio da se pridruži direktoru Veljoviću u ovom otvorenom napadu na Crkvu. No, o tome neka misle svi njegovi članovi pojedinačno”, naglašavaju u MCP-u.

Ovo je, kako tvrde, najvjerovatnije, istup onoga političkog dijela tog tijela, kao što je i odluka o ograničavanju brojnosti javnih okupljanja umnogome politička i usmjerena na Crkvu, što primjećuju ugledni pravnici i mnogi u crnogorskom društvu.

“Inače, javni nastupi direktora Veljovića uglavnom imaju prijeteći prizvuk, što je potpuno neprimjereno u demokratskom društvu za nekoga ko komanduje tolikim mnoštvom naoružanih ljudi.  Što se Crkve, sveštenstva, monaštva i vjernika tiče, Policija i njen direktor mogu da budu potpuno rasterećeni, naše Litije će imati karakter kakav su imale i prije posljednje epidemije – biće mirne i nenasilne, ali će njeni učesnici biti čvrsti i odlučni u odbrani svojih vjerskih prava, prava svoje Crkve i svojih Svetinja. Možda nemamo PTJ i NKT da nas brane, ali imamo istinu, pravdu i silu Božiju”, zaključuje se u saopštenju Mitropolije crnogorsko primorske.

MCP je najavila da će litije koje je ranije organizovala zbog stupanja na snagu Zakona o slobodi vjeroispovijesti biti nastavljene od nedjelje 14. juna.

11

avatar
1000
11
0
0
 
10
mokiMiljanTitogradHarisBisko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
moki
Gost
moki

Bože kako je pametan ovaj čovjek.

Miljan
Gost
Miljan

Uzavrelo je odje dobro izgleda..

Titograd
Gost
Titograd

Svetosavska sekta ne miruje.

Haris
Gost
Haris

Jok, nego će da štiti dačića, vulina i srpsku sektu filijala u CG od 1918.! Nikad više 1918.!!

Bisko
Gost
Bisko

Policija samo neka radi svoj posao u interesu mira u Crnoj Gori.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ko vam garantuje da je Bog na vašoj strani? Kako Bog može biti uz one kojima su sveci kvisling i ljotićevac Joanikije Lipovac i četnički krvolok pop Maca, i koji veličaju lik i (ne)djelo ratnih zločinaca Šešelja, Karadžića i Mladića? Zar uz vas takve da stane sila božija?

Bernini
Gost
Bernini

Možete li organizovati “litije” u matičnoj državi? Zašto onda hoćete haos u CG?

Ružan san
Gost
Ružan san

Jednom, u bliskoj budućnosti, kada dominacija i bezobrazluk SPC, MCP i sličnih skraćenica, budu iza nas, mislićeno da smo sanjali ružan san. Nešto slično kao ovo sad, kad je prošla korona.

Cika miki
Gost
Cika miki

Ne moze manjinski narod da komanduje CRNOM GOROM,,SRBI,, ni da namece tudju crkvu,,srpsku,,da vjerujuci pravoslavci,,crnogorci,,trpe bahacenje popova,,srpskih,,po Crnoj Gori, hocemo pravoslavnu crnogorsku crkvu i tacka.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Urgiraj rile kod boga da makne koronu,ako ne zbog svijeta ono zbog nebeskog naroda,oni su mu prve komšije.

Haris
Gost
Haris

Naravno, neće valjda da štiti dačića, vulina i srpsku sektu filijala u CG od 1918.? Nikad više 1918.!!!

Send this to a friend