Društvo

Mićunović smijenjen, Đurđić vd direktora TVCG

Vladan Mićunović

Direktor Televizije Crne Gore Vladan Mićunović smijenjen je sa te funkcije, a dugodišnji novinar i urednik u Radio televiziji Crne Gore, Slavko Đurđić imenovan je za vršioca dužnosti  direktora TVCG.

Mićunović je agenciji MINA kazao da će u zakonskom roku od osam dana donijeti odluku da li će prihvatiti mjesto savjetnika generalnog direktora Javnog servisa.

<<<Šundić ponudio Mićunoviću da mu bude savjetnik<<<

Vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog servisa, Božidar Šundić, ranije je pokrenuo proceduru za razriješenje Mićunovića.

Šundić je kao razloge naveo ugovor sa Centrom za građansko obrazovanje, neusvajanje programsko-produkcionog plana za TVCG i netačni podaci o gledanosti.

Đurđić je poručio da je svjestan odgovornosti, velikih obaveza i očekivanja, koje od RTCG imaju i domaća i međunarodna javnost.

“Preuzimam TVCG u trenutku kada su u javnosti podignute strasti, ali radiću u dobroj vjeri kako bi opravdao povjerenje građana i njihovo očekivanje da budemo istinski Javni servis. Možda to zvuči kao fraza, ali sam ubijeđen da tim koji sada rukovodi RTCG-om, ima kapacitet da profesionalno odgovori svim zadacima”, kazao je Đurđić za Portal RTCG.

On je dodao da će mu posao olakšati činjenica što ima višedecenijsko novinarsko i uređivačko iskustvo, na raznim pozicijama u Javnom servisu.

Prije Mićunovića sa funkcije direktorice Javnog servisa smijenjena je Andrijana Kadija.

Ona je prihvatila ponudu Šundića da bude angažovana kao stručna saradnica u kancelariji za ljudske resurse.

14 Komentara na "Mićunović smijenjen, Đurđić vd direktora TVCG"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend