Društvo

Ministarstvo ekonomije rekonstruiše dvije škole u Mojkovcu

Osnovna škola „Aleksa Bećo Đilas“ i Srednja mješovita škola „Vuksan Đukić“ u Mojkovcu biće potpuno rekonstruisane u narednih pet mjeseci, najavila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić. 

Rekonstrukcija je dio projekta primjene mjera energetske efikasnosti, a za ove dvije škole je izdvojeno 1,7 miliona eura.

„Zamijenićemo fasadu, sisteme grijanja, uraditi sve ostale popravke, sistem rasvjete i ugradićemo kotlove na pelet. Vjerujem da će ovi objekti biti udobni, ne samo nastavnom osoblju nego našim učenicima koji pohađaju ove dvije škole“, navela je Sekulić.

Od početka projekta rekonstruisano je 28 objekata.

„Ovo je šesti ugovor koji danas potpisujemo, zato što smo ugovorima obuhvatali po više objekata istovremeno, posebno ako su u istom gradu. Namjera nam je da sve veći broj škola i drugih javnih ustanova, kao što su studentski domovi i vrtići, obuhvatimo ovim projektom, koji se realizuje fazno. Očekujem da u narednom periodu i ostale škole u Crnoj Gori rekostruišemo“, rekla je Sekulić.

Prema njenim riječima, u Podgorici su trenutno u toku radovi na tri objekta.

„To su dva resursna centra na Zabjelu i Gimnazija „Slobodan Škerović“. Radovi u ta tri objekta su vrijedni 2,8 miliona eura“, kazala je Sekulić.

Direktor OŠ „Aleksa Bećo Đilas“ Veselin Bulatović kazao je da će na toj školi biti zamijenjen kompletan krovni pokrivač i da će se raditi na saniranju toaleta i termoizolaciji.

„Radovi će zvanično početi u ponedjeljak. Potrudili smo se da obezbijedimo da nastava ni u jednom trenutku ne trpi. Odnosno, imamo dvije zgrade u Ulici Svetozara Drobnjaka, gdje će se, od 3. septembra, kada i zvanično počne nastavna godina, realizovati nastavni proces“, istakao je Bulatović.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend