Društvo

Mitropolija: Nacionalno koordinaciono tijelo nesupješno u misiji spasavanja Veljovića

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je, očigledno, doživjelo potpunu politizaciju u pogledu misije spasavanja direktora Uprave policije Veselina Veljovića u mreži neistina u koju se sam upleo, a sad mu je, očigledno, postalo i saučesnik, saopštili su danas iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

<<<Javnost bila upoznata sa širenjem korone na vjerskim skupovima<<<

Kako navode, NKT je u odgovoru na reagovanje Mitropolije povodom njihove prve odbrane Veljovića opet pokušalo da demantuje nešto što niko iz Mitropolije nikad nije ni izrekao.

“Oni su demantovali navodnu ”neistinitu tvrdnju” Mitropolije koja je, po njima, saopštila javnosti da informacije o širenju infekcija koronavirusom na vjerskim okupljanjima nikad nisu bile pominjane i objavili snimak od 3. aprila gdje direktor Instituta za javno zdravlje govori o religijskim skupovima u Doljanima”, ističu u Mitropoliji.

Ukazuju i da je to jedan od rijetkih klastera čiji je izvor javno saopšten, te da treba naglasiti, kao što je Mitropolija već saopštila u aprilu, da je taj ”epidemiološki rizičan” skup u Doljanima održan šest dana prije nego što je NKT predložilo mjeru kojom se vjerske zajednice obavezuju da obezbijede da se vjerski obredi vrše bez prisustva vjernika.

“Nije naodmet podsjetiti da u Doljanima nisu održavane litije. Pravo je NKT da u svrhu dokazivanja takve svoje tvrdnje podsjeti na video snimak sa konferencije za medije od prije dva i po mjeseca, ali nemaju pravo da obmanjuju građane da je u našim posljednjim obraćanjima za javnost izrečena tvrdnja da direktor IJZ nije izrekao riječi koje smo komentarisali još u aprilu”, poručuju.

Mitropolija je, naglašavaju, najprije izjavom paroha podgoričkog protojereja Nikole Pejovića, a potom i u saopštenju Mitropolije, tvrdila, a to ponavlja i sad, da je Veljović izrekao brutalnu neistinu u cilju zastrašivanja javnosti kad je rekao da se “u samo jednom klasteru sa litije koronavirusom inficiralo oko 70 osoba”.

“U oba svoja pokušaja, NKT je neuspješno pokušalo da ga odbrani. Da zaključimo, NKT ni u jednom svom dosadašnjem obraćanju javnosti nije pomenulo da postoji klaster od 70 zaraženih na litijama. Ovom političkom zloupotrebom NKT u misiji odbrane direktora Veljovića, ovo tijelo je ušlo u ozbiljnu opasnost da do kraja uruši već podosta poljuljano povjerenje koje je ljekarski dio tog tijela zaslužio u početku epidemije. Za rušenje NKT Veljoviću izgleda nisu potrebne niti građevinske mašine niti Protivteroristička jedinica. Dovoljan je jedan tvit”, zaključuju u Mitropoliji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mongro
Gost
Mongro

Ovi je Džomićev text😀 Taj vjernik umije samo da vrijeđa, kao i većina u spc. Uža specijalnost mu je da podmeće lažima. Brzo ce doci vrijeme kad ćemo se osloboditi ovakvih likova.

Anonimous
Gost
Anonimous

Ne, ne, samo ste se malo preračunali. Vaša misija održavanja i najmanje nade za Veliku Srbiju propala je čim je vaš vođa Irinej skinuo masku popa i pokazao svoje pravo lice negirajući crnogorsku naciju… Samo ćete još onako po srpski slagati da on to nije rekao…

CPC - CT
Gost
CPC - CT

Ovdje je Veljovic podmetnuo zestoko nogu Crnoj Gori i DPS.Napokon da vidi Evropa i Amerika da Policija stiti rezim a ne vjerne gradjane nase svete Mitropolije na kojoj se osnovala slavna drzava Zeta Nemanjica,Crnojevica i Balsica

Budibogsnama
Gost
Budibogsnama

CPC: Šta lupaš? Otkad je to Mitropolija sveta?

CrnoGorac
Gost
CrnoGorac

Ja stvarno ne razumijem zašto NKT izgrađeno i zasluženo povjerenje urušava kako bi amortizovalo Veljovićevu neopreznost. Lakše i ljepše bi bilo da se on izvinio zbog nenamjerne greške uzrokovane protokom vremena u vrlo burnim sedmicama za nama.

Anonimous
Gost
Anonimous

Ako si odlučio da ne čuješ kod ušiju ni doktor ti ne može pomoći.

Gibanica
Gost
Gibanica

Neuspješno je ovo istureno odjeljenje , zvano mitropolija u politici ???
Treba neko da im javi da sami sebi skaču u stomak sa svakom objavom .

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Samo da se korona ne razbukta,a vi šetajte,sve do nove godine,pa je uzgred i dočekajte.

Mrgud
Gost
Mrgud

Jesu li ovo crkveni poslovi? Čime treba da se bavi crkva?

Gibanica
Gost
Gibanica

Ovo je bila Banka , a sad se transformiše u političku partiju …. problem je samo što se nije registrovala za. Prvo-navedeno a evo neće ni za drugo-navedeno . A Ti i ja bi morali masu papira da prikupimo i svega živog .

Send this to a friend