Društvo

Mjesec ponosa LGBT osoba: Proslavimo jun u zajedništvu i prijateljstvu

Nevladine organizacije LGBT Forum Progres i LGBTIQ Socijalni Centar proslaviće jun kao Mjesec ponosa LGBT osoba i to različitim aktivnostima i događajima.

Iz ovih NVO su pozvali sve zainteresovane da informacije o aktivnostima potraže u narednim danima na društvenim mrežama ovih NVO.

Podsjetili su da je jun izabran za Mjesec ponosa LGBTIQ osoba u znak sjećanja na Stonewall pobunu, koja se dogodila 28. juna 1969. godine, a koja je pokrenula proces promjena za ljudska prava i društveni položaj LGBTIQ osoba širom svijeta.

“Ovog mjeseca okupljamo se u zajedništvu, solidarnosti i prijateljstvu, a Mjesec ponosa jeste i pravo vrijeme da se osvrnemo na prepreke koje je LGBTIQ zajednica u Crnoj Gori uspješno savladala i one sa kojima se još uvijek suočava. Danas, kada se širom svijeta vijore naše zastave i kada smo ponosni na sve što smo postigli tokom cijele decenije pokreta u našoj zemlji, ne možemo a da se ne prisjetimo da mnogi od nas i dalje žive u izolaciji, strahu od nasilja i brojnim problemima u svakodnevnom životu”, navode iz ovih NVO.

Prema njihovim riječima, Mjesec ponosa nas uči prihvatanju različitosti.

“Kroz proslavu ovog mjeseca ne borimo se samo za ravnopravnost i ljudska prava, već i za slobodu izbora, ljubav, obrazovnu reformu, istopolna partnerstva i ponosnu slobodu”, zaključuje se u saopštenju.

9

avatar
1000
7
2
0
 
9
DulaRADOJKAPrčRozajAnonimys
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dula
Gost
Dula

Jadan ponos.

RADOJKA
Gost
RADOJKA

Porodica gubi svaki smisao.Ima pravo da radi ko sta hoce, ali ja licno ovakve nakaradne stvari nikada nebih podrzala.Evo imamo primjer u Srbiji predsjednica Vlade, Ana Brnabic.I to nije od BOGA nego od djavola.To CRKVA nemoze da odobri.U Srbiji naravno to Patrijarh Irinej odobrava.Ovo sve vodi u propast.I ovo je sve nametnuto djeci i omladini, da bih shvatili kao da… Više »

Rozaj
Gost
Rozaj

Ne razumijem, zasto se sad ponose, mislim zbog cega

Anonimys
Gost
Anonimys

Ne vidim razlog zasto dvije osobe istog pola koje se medjusobno vole i postuju, koje imaju 18+ godina, ne mogu biti u braku??? Zasto neko misli da papir moze sprijeciti nekog da voli osobu istog pola?!

Aleksandar
Gost
Aleksandar

Unistena porodica, pa se slavi seksulana potreba za istim polom, eksponiranje, javno propagiranje sesksulnih poteba medju istim polom. Nevjerovatno, sta se radi. Porodica kao osnovni oblik stabilnosti i napredka drustva ide u zaborav. Imati poboznu i zdravu porodicu, u kojoj se zna red, postovanje i cuvanje zenskih clanova porodice a time i cijelog drustva, pod plastom feminizma unisten je zenski… Više »

Lovac
Gost
Lovac

Ih posle 13 jula najbitni datum. Obavezno dva plotuna sa gorice.

Vesna
Gost
Vesna

Što se mene tiče a neznam za druge tu nema ponosa Bog je stvorijo Muškarc i Ženu 👫 a ne obrnuto zato nemoj te se Ponositi

Vrdak
Gost
Vrdak

Ako je Bog stvorio muškarca i ženu ko je stvorio dvije žene ili dva muškarca…

Prč
Gost
Prč

Sto se mene tice priroda je stvorila muskarca i zenu a oni boga

Send this to a friend