Društvo

Mještani Dajbaba traže organizovani prevoz đaka

Foto:Ilustracija

U Dajbabama treba da se poboljša infrastruktura, popravi gradski saobraćaj, osvijetle putevi, asfaltiraju saobraćajnice, saopštio je predsjednik MZ Jadranko Đukanović, piše Dan.

Mjesna zajednica Dajbabe tražiće od Glavnog grada da pomogne da se đacima iz naselja obezbijedi organozovani prevoz. Da bi došli do matične škole Oktoih na Zabjelu ili do srednjih škola, kako je saopštio Đukanović, roditelji plaćaju privatnika.

“Đacima za prevoz treba 35 eura pa se roditelji bune jer je to skupo. Učenici od četvrtog razreda pa nadalje privatni prevoz koriste da bi stigli do matične osnovne škole ali i drugih škola. Kada je u pitanju đački prevoz, Glavni grad pomaže svima pa neka i nama pomogne”, rekao je Đukanović.

On navodi da očekuju posjetu Ivana Vukovića, gradonačelnika Podgorice, kako bi na terenu iznijeli zahtjeve.

“Od Vukovića ćemo tražiti da se poboljša infrastruktura u Dajbabama, da se popravi gradski saobraćaj jer su autobusi neredovni. Takođe, potrebno je bolje osvjetljenje puteva, asfaltiranje saobraćajnica. Ima dosta posla u Dajbabama jer smo malo zaostali. Šta god da smo tražili od gradonačelnika on nam je pomogao, pa se nadamo da će i ovoga puta”,  rekao je predsjednik Mjesne zajednice Dajbabe.

On dodaje da će pomoć potražiti i kada je u pitanju refleksija gradnje Jugozapadne obilaznice. Mještani Dajbaba i ranije su se bunili revoltirani time što zbog gradnje Jugozapadne obilaznice glavni put postaje slijepa ulica. Jugozapadna obilaznica siječe Dajbabe i njihov glavni put.

“Kada su iz Glavnog grada dolazili u mjesnu zajednicu nijesu nam objasnili sve kako treba. Ja sam htio da pišem Ministarstvu saobraćaja i da ih pozovem da dođu i da nam oni objasne kako da umrežimo puteve. Izgradnjom Jugozapadne obilaznice ukidaju nam lokalne puteve koji su nama mnogo bitni. Imamo prilaz sa jedne ali nemamo sa druge strane”,  naveo je Đukanović.

Ističe da su od početka godine u mjesnoj zajednici napravili poligon ispod manastira Dajbabe, te da su renovirali zgradu područnog odjeljenja OŠ Oktoih.

“Završili smo toalete, napravili novu kapiju. Sada ćemo da mijenjamo stolariju tako da će škola biti kompletno završena”, naveo je on.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
P,OLTRONHalid
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
P,OLTRON
Gost
P,OLTRON

Kako vas nije sramota da tražite za đecu nek idu peške pare se čuvaju za povećanje plata tužilaštvu sudstvu presušila donacija zbog nena i za izbore o đeci ćemo posle izbora

Halid
Gost
Halid

Zovite Šehovića, nama u Rožaje je kupio 11 novih kombija. Posle škole možemo da hi vozimo i kući i po gradu. Hvala ministru.

Send this to a friend