Društvo

Moguće otvaranje dežurnih vrtića od polovine juna

Veljko Tomić

Pomoćnik ministra prosvjete Crne Gore Veljko Tomić kazao je da će upis u srednje škole početi 20. juna, a postoji mogućnost da vrtići krenu sa radom od polovine juna.

“Ministarstvo prosvjete je reagovalo na vrijeme u situaciji sa korona virusom, a konkurs za upis je u završnoj fazi, u komunikaciji samo sa Zavodom za zapošljavanje, srednjim školama i lokalnim zajednicama“, saopštio je Tomić za TV Vijesti.

On je istakao da će ove godine biti dostupno 8600 upisnih mjesta, kako bi svi osnovci imali široke mogućnosti u izboru srednje škole.

“Upis u srednje škole počeće oko 20. juna, a upis će se po prvi put vršiti elektronskim putem“, kazao je Tomić.

Kako je kazao, Ministarstvo prosvjete je izašlo u susret zahtjevima srednjoškolaca u pogledu organizovanja maturskih ispita, pa se tako gradivo sa četvrtog klasifikacionog perioda neće naći među ispitnim pitanjima.

“Mi smo u neprekidnoj komunikaciji sa srednjim školama, u okviru kojih funkcionišu učenički parlamenti, a tu je i krovna organizacija srednjoškolaca „Unija srednjoškolaca“, te zajedničkim radom nastojimo da što bolje sprovedemo obaveze u pogledu završavanja tekuće godine i organizovanja eksterne mature“, dodao je on.

Tomić ističe da će Ministarstvo prosvjete pratiti razvoj epidemiološke situacije i konsultovati Institut za javno zdravlje u pogledu sprovođenja mjera koje su neophodne kako bi se organizacija maturskih ispita sprovela na bezbjedan način.

“Sprovođenje online učenja i nastave putem platforme „Uči doma“ se pokazalo vrlo važnim za crnogorsko obrazovanje u ovom periodu i moram iskazati zahvalnost nastavnicima i učenicima“, kazao je Tomić i napomenuo da će početak nove školske godine u septembru biti prilika da nastavnici obnove pojedine djelove gradiva sa đacima.

On je dodao da će se epidemiološka situacija pratiti i u pogledu daljeg planiranja rada vrtića, a kako kaže, postoji mogućnost i nada da će se vrtići otvoriti od sredine juna.

5

avatar
1000
4
1
0
 
4
JelenaJust meZorkAna
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Just me
Gost
Just me

Katastrofa,sta da radim sa djetetom do sredine juna a moramo oboje na posao?

Jelena
Gost
Jelena

Zasto morate na posao kad je na snazi mjera da jedan roditelj ima pravo na placeno odsustvo za brigu o djeci ispod 11 godina?

Jelena
Gost
Jelena

Ljudi, nemojte nakon ozbiljnosti i odgovornosti koja je do sada pokazana od strane svih u Crnoj Gori, da se igrate. Po 30 djece je u grupama u vrticima! Kako napraviti distancu ili im objasniti da se ne dodiruju, da treba da nose maske itd itd. Produzite mjeru mogucnosti da jedan roditelj ima placeno odsustvo za djecu do 11 godina, a… Više »

Zork
Gost
Zork

Djeca su najosjetljivija,gospodo ne igrajte se

Ana
Gost
Ana

Napokon!

Send this to a friend