Društvo

Mojkovac i Belišće se pobratimili

Povodom obilježavanja Dana Belišća i njegovog 135. rođendana danas je potpisan Sporazum o saradnji i uspostavljanju prijateljskih odnosa između tog hrvatskog grada i Mojkovca.

Kako je saopšteno iz Opštine Mojkovac, sporazum je potpisan potvrđujući uvjerenje u principe prijateljstva, slobode, demokratije, mira i ljudskih prava, a u cilju uspostavljanja međusobnih privrednih, kulturnih i društvenih odnosa.

“Ovim činom potvrđuju svoju opredijeljenost u sprovođenju politike prijateljstva i međunarodne saradnje, u postizanju ciljeva koji će doprinijeti boljem upoznavanju i uzajamnom poštovanju stanovnika Belišća i Mojkovca, te koji će doprinijeti sveobuhvatnijoj i povezanijoj Evropi”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik opštine Mojkovac Ranko Mišnić kazao je da to što danas “stavljaju na papir”, istovremeno stavljaju i u srca, ali i u radne bilježnice, projektne zadatke i skupštinske odluke.

“Želimo i hoćemo da svaki stanovnik Belišća i Mojkovca od danas bude bogatiji za nove ideje, nove perspektive, nova prijateljstva. Za nove mogućnosti. Da poslovno, ekonomski, turistički, kulturno, sportski i na ostale kreativne načine nastave da daju život našim današnjim potpisima”, rekao je Mišnić.

Kako je istakao, danas šalju poruku i dvijema državama da su kao lokalne zajednice sposobni i spremni da na njihovim nivoima odgovornosti realizuju projekte na kojima se baziraju integracije kao osnova državnih politika.

“Dozvolite mi da kao čovjek koji je zapamtio sve dobrobiti kada je ovaj prostor jedinstveno funkcionisao, kada smo zajednički slavili one poslednje šampionske zaveslaje Ljubeka i Janjića, izrazim zadovoljstvo što je pobratimstvo Belišća i Mojkovca potpisano baš uoči Prvomajskog uranka. Belišće i Mojkovac su uranili. Neka za nama krenu i ostali”, poručio je Mišnić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
delboj
Gost
delboj

A sto se nisu i posestrimili. Cemu diskriminacija? NVO reaguj!

Podbisce
Gost
Podbisce

U Mojqovac jedino policija uspjeva i prispjeva

bob
Gost
bob

Sad ce brzo tamo napravit city kvart!

Vesko
Gost
Vesko

Bravo! A ne ka’ Budva pobratim sa Jagodinom.

Onamo namo
Gost
Onamo namo

Bas je bravo, slican ide slicnom.

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Da nas hrvati oce castit prevlaku doživotno bi smo im bili zahvalni.

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Dirljivo

veki
Gost
veki

gdje je taj grad u Croaciji, nikad nijesam čula za njega,

stovelis
Gost
stovelis

Jesi cuo za Podbisce? E nesto slicno

Send this to a friend