Društvo

Monahinja bacila zastavu Crne Gore postavljenu na ogradu Cetinjskog manastira

Aktivista za ljudska prava Aleksandar Saša Zeković, koji je i jedan od čelnika nadstranačkog pokreta “21.maj” saopštio je da se ispred Cetinjskog manastira ponovo dogodio incident koji, nažalost, potvrđuje da dio Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori ne želi rješavanje problema, već da im je stalo do stalnih provokacija i kolonijalnog odnosa prema Crnoj Gori.

U ovom trenutku, u službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti na Cetinju je građanin Henrik Radulović sa Cetinja kako bi policijskim službenicima predočio i video snimak o ponašanju nepoznate monahinje prema crnogorsjoj državnoj zastavi. Radulović je prethodno, odmah po incidentu, elektrinskim putem obavijestio Upravu policije o incidentu ali snimak nije mogao da pošalje zbog veličine, pa je i neposredno pristupio u stanicu policije.

Radulovićevu prijavu prenosimo integralno:

“Imajući u vidi da je Premijer Crne Gore Dritan Abazović javno obećao da u Crnoj Gori od dana potpisivanja takozvanog Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnim crkvom kreće bolji život, da će prestati tenzije, početi pomirenje i da će Srpska pravoslavna crkva početi poštovati državu Crnu Goru, jutros, znači 6.08.2022. godine oko 10.45 sati sav srećan i poletan sam postavio na ogradu manastira državnu zastavu Crne Gore.

Nastavio sam ka gradskom trgu da zajedno sa svojom priajteljicom provedem lijep i dostojanstven dan radujući se napretku Crne Gore i svih nas u njoj.

Već svega nakon nekoliko minuta monahinja SPC je skinula i rastrgla zastavu i bacila je u travu u blizini gumna ispred Cetinjskog manastira.

Snimio sam je šta radi i pošao tužan i razočaran da uzmem zastavu.

Jedan lijep dan koji je za sve u Crnoj Gori mogao da bude obećavajući i radostan je uništen samo time što neko ko pripada SPC u Crnoj Gori neće da prihvati Crnu Goru kao svoju zemlju i poštuje njene simbole.

Podnosim prijavu kako bi nadležni provjerili da li u radnjama ove nepoznate monahinje ima nekog prekršaja ili krivičnog djela ali i da Uprava policije preduzme preventivne radnje kako se ovakvi incidenti ne bi ponavljali.

Pristupiću i u službene prostorije OB Cetinje da bih dostavio ili dao na uvid i video snimak jer se isti zbog veličine ne može poslati putem emaila.”

34

avatar
1000
29
5
0
 
33
Moje imeMonako🇲🇪DonePicoleDeCetinje 111
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Moje ime
Gost
Moje ime

Bilo bi ljepše da u mjesto kačenja zastava malo poradite na svom životu i da malo svoja posla gledate… da živite svoj život i da se molite Bogu… Sve ovo ode u propast..

Monako🇲🇪
Gost
Monako🇲🇪

Sad sam gledao snimak nije bacila zastavu koja laž!!! CDM ne nasijedajte na lazi i pogledajte snimak! A ministar MUP se obrukao očigledno nije ni gledao snimak kakav auto gol za uru!!!🇲🇪🇲🇪🇲🇪

PicoleDe
Gost
PicoleDe

Henrik?Dolazili su znaci i njemci na cetinje….

Volim Crnu Goru
Gost
Volim Crnu Goru

E da je države ne bi se NIKAD VIŠE U CG vidjela ni jedna zastava osim naše CRNOGOSKE!!!!
JEDINO CRNOGORSKA ZASTAVA, a ne da svako kači šta mu padne na pamet!!

Podgorica
Gost
Podgorica

Dok casne sestre pomazu po bolnicama, monahinje bacaju drzavnu zastava. U zatvor sa njom i slicnim popendama srbijanske crkve.

Rexil
Gost
Rexil

Jasno je odavno sto ta organizacija misli o ovoj drzavi i ovo je samo jos jedan dokaz da to ne mogu uvijek sakriti. Ono sto vise zabrinjava je sto ovi “betmenovi” iz vremeplova rade i kako djeluju “nevidljivi” po kucama svojeg tzv. stada… To je dugotrajni proces sijanja smutnje i mrznje koja treba jednom kad se naredi spolja da eksplodira… Više »

Bez rasizma
Gost
Bez rasizma

Postovani Dritane otvori fabriku na Cetinju i u svim ostalim gradovima.Daj ovim momcima i djevojkama posao.Nikad ne bi doslo do podjela ,niti bi kacenje zastave bila provokacija, niti bi nas ineresovalo jel Dritan otisao u ovu ili onu posjetu.Cetinje i ostali gradovi hoce nova radna mjesta …Uzmi nesto dobro iz vremena Josipa Broza, obnovi gradivo ako treba

Bez rasizma
Gost
Bez rasizma

U Americi kacis Americku zastavu, pa svog porijekla zastavu…U Ulcinju se vijore Albanske zastave,u Herceg Novom Srpske,u Tivtu i Kotoru Hrvatske,u Rozajama Turske,na Cetinju Komitske …
Aman vise dajte taj zakon jer je ovo rasulo od smrti Josipa Broza pa naovamo

Cetinje 111
Gost
Cetinje 111

Ti poredis ameriku i crnu goru …

Done
Gost
Done

Da te ispravim – a Cetinju nijesu komitske zastave, nego Crnogorske. I kad to budes prihvatio i ti i svi koji ovdje zive, kad budete dovoljno zreli da prihvatite zastavu svoje zemlje, krenuce na bolje. Do tada nam nema spasa.

Smolo
Gost
Smolo

Sram da je bude!!!!

Rozaj
Gost
Rozaj

Odmah je uhapsiti i pravo u spuz, ako nije drzavljanka Crne Gore protjerati je iz drzave i zabranit ulaz u istu

Mrki PG
Gost
Mrki PG

Ne bi mi ti više boravila u Gori Crnoj (da imam vladti kako je nemam).

Ludak
Gost
Ludak

Osuďujem ovu monahinju a još viße ovog koji je postavlo na ogradi manastira nije zastavi mjesto na svaku draču

Skojevka
Gost
Skojevka

Nemalo nas. Ka što nas i nema

Slavoljub
Gost
Slavoljub

Bacila je i izgazila, lijepo se vidi na snimku. Neka tuzilastvo reguje.

Komentator
Gost
Komentator

Brzo ce pocet monahinje za usi da nas cupaju kad vide 🇲🇪

Niksicanin
Gost
Niksicanin

A sto ce zastava na ogradu,spdate se sa drzavnom zastavom,nema dje ih ne kacite.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Sad će srbi izmislit novog sveca a zvat će se “sveti dritan”

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Znaci ako mi neko okaci nesto na moju ogradu(privatns svojina), ja sam krivac ako to uklonim?

Mira
Gost
Mira

To nije nešto, to je zastava Crne Gore….nepoštovanje državnih simbola je krivično djelo….Cetinjski manastir pripada Cetinju, najbolje da monahinja iz Ćićevca komanduje..ajde bježi!!!

Mary
Gost
Mary

Daj taj Kineski zakon za ovu osobu?
to vidjelo monahinje nije , odora je samo paravan

MileBudak
Gost
MileBudak

Zašto cijenjeni monasi i monahinje ne okače srpsku trobojku na manastir ako im basta?

anja
Gost
anja

Ja to što ispriča ne vidjeh na snimku.

Mićko
Gost
Mićko

ao sto rade spin majstori

XXL
Gost
XXL

Naocigled Cetinjana i krsnih Crnogoraca ciji su preci vijekovima ginuli pod tim casnim barjakom ! E nasa Crna Gora sta si to docekala i nikad crnja i jadnija nijesi bila no sad sto si

_cetinjski_
Gost
_cetinjski_

Toliko o postovanju drzave

Laki
Gost
Laki

Za njih je očigledno provokacija i apsolutno neprihvatljiva crnogorska državna zastava.Što je najgore jedan dio javnost i se povlači i kaže da se ne,,provociraju” državnom zastavom koja ih ljuti.Ti isti kažu nemojte govoriti Crkva Srbije ,jer ih i to ljuti,iako je to naziv koji koristi Vaseljenska patrijaršija.Nama Crnogorcima koji je ne smatraju svojom crkvom tako je preciznije.

Seka
Gost
Seka

Stidi se Dritane jesi li ovo potpisao ti si Dritane bruka ove države

Ivangrad
Gost
Ivangrad

Jel ovo stupio temeljni ugovor na snagu?

Maja
Gost
Maja

Pa to je sad srpsko, dao im Dritan, tj .URA.

Virus
Gost
Virus

Dobar ti snimak

Velja Gora
Gost
Velja Gora

Henrice,Henrice

Beharovic serif
Gost
Beharovic serif

Crna goro sta vam radi jedna zalosna manjina cetnika ?

Send this to a friend